Pasen: eieren zoeken

Over niet al te lange tijd is het alweer Pasen. Aangezien wij niet geloven doen wij dus niets met de oorspronkelijke betekenis. Bij ons betekent het dan ook dat we op familiebezoek gaan, lekker eten samen en dat we paaseieren gaan zoeken met de kinderen. 

Paaseieren zoeken met een baby en een kleuter lijkt misschien bijna onmogelijk. Maar er zijn veel verschillende manieren om dit aan te pakken. Al is het wel het leukste als je zo’n activiteit met een groep kinderen kunt doen.

Eieren zoeken met een baby / dreumes

Toen onze dochter nog een dreumes was (ze was net één geworden) maakten we al een beginnetje met eieren zoeken. Aangezien ze dol was op dingen die geluid maakten en op kiekeboe spelen combineerde ik die dingen tijdens Pasen. Ik vulde van die plastic eieren met speeltjes zodat het rammelde, liet zien waar ik de eieren verstopte en liet het haar dan zoeken. De eieren die ze had gevonden mocht ze in een mandje stoppen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Een ander leuk idee is om een Verstoppertje spel bijvoorbeeld van Nijntje te gebruiken tijdens het paaseieren zoeken. Wij hebben zelf de Woezel variant en je hebt ook nog van Bumba. Je kunt dan het figuurtje samen met een paasei verstoppen. Het figuurtje roept dan telkens “ik ben verstopt” en je kindje kan dan door te luisteren horen waar het is.

Paaseieren zoeken met oudere kinderen

Ik heb ook leuke ideetjes opgedaan voor wat oudere kinderen:

  • Laat de kinderen hun eieren zoeken op kleur. Kind 1 mag alleen de rode eitjes pakken, kind 2 de blauwe, enzovoort. Dit maakt het extra moeilijk plus het is goed voor het leren kennen van de kleuren (voor bijvoorbeeld de peuters en kleuters)
  • Geef punten per kleur. Vinden ze een rood ei dan krijgen ze 10 punten, een geel ei is 5 punten en groen 1 punt.
  • Vinden je kids het zoeken wat saai worden? Doe het dan ’s avonds en laat ze met een zaklamp zoeken.
  • Alle eieren gevonden? Doe er leuke spelletjes mee zoals een eier-loop-wedstrijd of laat ze dan juist verven!

Zoeken jullie eieren met Pasen?

Uitgelichte foto: Kzenon / Shutterstock.com

8 reacties op “Pasen: eieren zoeken

Reageren is niet mogelijk.