PARK café-restaurant; een all-day hotspot in het Oosterpark Amsterdam

Een tijd geleden ben ik met een vriendin een weekendje weg geweest naar Amsterdam. We verbleven daar in Hotel Arena waar ook het PARK café-restaurant een onderdeel van is. Toch is dit café-restaurant niet alleen te bezoeken wanneer je in het hotel verblijft. Nee het is zelfs een aanrader om er juist lekker heen te gaan wanneer je een dagje in het Oosterpark wilt vertoeven. Of dat nu met of zonder kinderen is, beide is mogelijk en zelfs aan te raden.

Tijdens ons weekend weg hebben wij eigenlijk vrijwel alle facetten van het PARK café-restaurant ontdekt. Zo hebben we op het terras gezeten buiten want het was heerlijk weer. Daarnaast hebben we er ook ontbeten, we hebben er geluncht op onze laatste dag daar plus we hebben genoten van een heerlijk diner!

Ontbijten bij PARK café-restaurant

Aangezien ik echt fan ben van hotelontbijtjes (wie niet?!) heb ik hier misschien nog wel het meest van genoten. Het ontbijt is toegankelijk voor de hotelgasten, maar verblijf je niet in het hotel en heb je net een frisse ochtendwandeling gemaakt door het Oosterpark dan kun je ook gewoon van een ontbijtje komen genieten. Zit het het liefst aan het raam zodat je lekker naar buiten kunt kijken terwijl het zonnetje op je snoet valt? Of blijf je lekker buiten om daar op het terras te ontbijten? Of ga je liever voor een ontbijtje in het intieme zithoekje? Alles kan en alles mag.

Bol AlgemeenBol Algemeen
Ontbijten bij PARK café-restaurant
Ontbijt bij PARK café-restaurant Oosterpark Amsterdam
Oosterpark Amsterdam Ontbijten bij PARK café-restaurant

Lunchen in het Oosterpark

Dit keer was ik met een vriendin in Amsterdam, maar het zal ook zeker voorkomen dat ik samen met mijn gezin ga genieten van een dagje of een weekendje in onze hoofdstad. Veel mensen kennen het Vondelpark en gaan daar heen, maar het Oosterpark is de ideale plek ook voor gezinnen. En heb je na het vele spelen trek gekregen dan is een lekkere lunch bij PARK café-restaurant ook zeker een aanrader. Je kunt zelfs buiten op het terras lekker lunchen terwijl de kinderen op of onder aan de trappen fijn verder spelen.

Oosterpark Amsterdam

Dineren bij PARK café-restaurant

Ik weet dat ik heb gezegd dat ik van het ontbijt het meest heb genoten, maar eigenlijk staat dit ontbijt aan kop samen met het diner. Samen met mijn vriendin zijn we op de zaterdagavond gaan dineren in het PARK restaurant en wat was dit fijn en ontspannend.

Sowieso heeft het restaurant verschillende gedeeltes, een intiem zitgedeelte, sfeervolle bistro en een restaurantgedeelte. Waar je ook gaat zitten, het oogt niet alleen ontzettend sfeervol maar zo voelt het ook.

Dineren bij PARK café-restaurant

Wij ontvingen een drie-gangen diner inclusief bubbels en wijn en hebben echt genoten van het heerlijke eten. Alhoewel ik me had voorgenomen om iets te kiezen wat ik normaal niet eet was mijn hoofdgerecht toch de PARK burger met friet. Ik ben gewoon ontzettend dol op burgers dus die mocht niet ontbreken. Wel nam ik een verrassend lekker voorgerecht, namelijk de wontons van gamba en kreeft. Zoiets eet ik ’thuis’ natuurlijk nooit.

Op het menu staan verder nog zoveel andere lekkere dingen en ze hebben er ook een kindermenu. Al moet ik wel zeggen dat de keuze daarop wat magertjes is. Tomatensoep, friet met kip of een pannenkoek. Van mij mogen restaurants hier echt wel creatiever in worden, maar goed dat is een iets andere discussie 😉 Het restaurant is vooral ontzettend fijn om met vrienden, collega’s, je partner of familie te gaan eten.

Al met al is het PARK café-restaurant ontzettend veelzijdig, sfeervol en je kunt er ook nog eens heerlijk eten. Een prima uitvalsbasis voor wanneer je in Amsterdam bent.