“Papa, je snapt er ook helemaal niets van he!” + winactie

Onlangs kreeg ik een persbericht over een nieuw boek; Papa, je snapt er ook helemaal niets van hè! Een boek geschreven door een vader van vier kinderen. Een handboek, zoals hij het zelf noemt, met lessen van zijn kinderen. Bijles voor vaders staat er op de kaft. Ik werd er direct nieuwsgierig naar dus toen de schrijver, Tim van der Vliet, me uitnodigde voor de boekpresentatie in Amsterdam baalde ik wel dat ik niet kon. Gelukkig kreeg ik van hem wel de online versie van het boek zodat ik het in kon kijken plus ik zou ook nog drie boeken ontvangen, eentje voor mezelf en twee om weg te geven!

Over de schrijver

Tim is een gepassioneerde ondernemer, een geboren avonturier, reiziger, geluksvinder, en vader van 4 kinderen. Sinds ruim een jaar is hij naast al zijn andere werkzaamheden huisvader van zijn 4 kinderen. Voor zijn schrijfcarrière werkt hij als beurshandelaar, zowel op Beursplein 5 als Market Maker op de Optiebeurs als voor een Zwitsers handelsbedrijf dat automatisch op beurzen over de hele wereld handelde. Nu schrijft hij boeken, blogt, vlogt, spreekt hij internationaal en is coach. Daarnaast is hij nog een dag per maand beurshandelaar.

Over het boek

 

Bol AlgemeenBol Algemeen

“Op het moment dat je beseft dat jij evenveel leert van je kinderen als zij van jou, ga je anders naar je kinderen kijken. Want zij voeden jou evenveel op als jij hun. Dat is de basis van dit boek, leren van je kinderen. Dit is geen opvoedboek maar een ‘hoe word je opgevoed door je kinderen’ boek.”

 

Tim voedt op vanuit een “ik weet niets” principe. We zijn er zo aan gewend om stroomafwaarts te leren, van oudere mensen. Maar Tim gelooft dat we heel veel kunnen leren stroomopwaarts: van kleine kinderen en vooral van pubers.

De eerste fase heet Echte Liefde, als kinderen nog helemaal onschuldig zijn. De tweede fase, De Spiegel, is wanneer je kinderen jou gaan kopiëren, of je dat nu leuk vindt of niet. Fase drie, Veel Te Eerlijk, gaat over de tijd dat ze in opstand komen. Dit is de tijd wanneer het (waarschijnlijk) verstandig is om wat flexibeler te worden en een beetje los te laten. In de laatste fase, Innerlijke Rust, worden je kinderen onafhankelijk en kan de vrede terugkeren.

 

“Als een ‘ervaren’ vader wil ik graag zijn inzichten delen met andere (toekomstige) ouders. Je bent namelijk niet alleen in de moeilijke situatie genaamd het ouderschap.”

 

Tim laat zien dat het mogelijk is om een standpunt in te nemen dat zelfs moeilijke tijden mooie herinneringen opleveren. Een standpunt dat ervoor zorgt dat als je later terug kijkt op je leven, je kan lachen en trots kunt zijn. En niet alleen op je kinderen, maar vooral op jezelf. Hij schrijft, zoals je misschien al verwacht, vanuit een perspectief dat verre van perfect is. Misschien dat zijn gestuntel je kan inspireren om vanuit een ander perspectief naar je eigen situatie te kijken. Net als een kind, past elke gedachte in dit boek in het geheel, maar staat ook op zichzelf. Je kunt daarom dit boek op een willekeurige pagina openslaan en beginnen te lezen.

papa je snapt er ook helemaal niets van he

De winactie (gesloten)

Wil jij dit boek nou ook heel graag winnen? Doe dan mee met deze winactie en maak kans op één van de twee boeken die ik weggeef. Wat moet je doen om kans te maken?

Laat een reactie achter voor wie je dit boek zou willen winnen. 

That’s it. Meer hoef je niet te doen! Natuurlijk zou ik het wel erg leuk vinden wanneer je ook op mijn Facebookpagina reageert, het bericht liked en/of deelt. Maar niets is verplicht. Alleen het achterlaten van een reactie op de blog. Anders weet ik natuurlijk niet dat je mee wilt doen.

Wil je dit boek nou heel graag nog voor Vaderdag kopen? Dat kan natuurlijk ook. Je vindt Papa, je snapt er ook helemaal niets van hè! onder andere bij bol.com en hij kost €12,50.

De twee winnaars worden op 20 juni verloot, dus het boek zal helaas niet meer op tijd binnen zijn voor Vaderdag, uiteraard is een cadeautje altijd leuk om te geven 🙂

18 reacties op ““Papa, je snapt er ook helemaal niets van he!” + winactie

  • Dat lijkt me een super vaderdagkadootje van mn kindjes voor papa! Ik doe graag mee!

  • Dat is leuk voor de vader van mijn kids. Hij weet al aardig wat, maar krijgt deze quote naarmate de kids groter worden steeds vaker te horen…Er is dus duidelijk weer wat bijles nodig 😉

  • Bij het zien van de titel van dit boek moet ik eigenlijk al lachen 🙂 Lijkt me een leuk boek om aan mijn vriend te geven. Hier hoor ik nl vaak: ‘nee, papa, ik bedoel…’ Papa snapt er niks van he, zeg ik dan. Dus heel toepasselijk!

  • Voor mijn man Sjoerd! Een super lieve papa die enorm zijn best doet voor onze drie kids en graag wil groeien in het ouderschap om zo samen nog een warmer en liefdevoller nest te creëeren voor onze drie kids!

  • Een ik-weet-niets manier van opvoeden klinkt wel heel interessant. Graag doe ik mee voor de winactie! De 4 fasen wil ik ook wel leren. Jammer dat het niet voor vaderdag is, maar dan houd ik hem lekker zelf! 😉

  • Lijkt me een super leuk boek voor mijn vriend Bjorg die dit jaar voor het eerst vaderdag mag vieren.

Reageren is niet mogelijk.