“Papa, je snapt er ook helemaal niets van he!” + winactie

cover-papa-je-1

Onlangs kreeg ik een persbericht over een nieuw boek; Papa, je snapt er ook helemaal niets van hè! Een boek geschreven door een vader van vier kinderen. Een handboek, zoals hij het zelf noemt, met lessen van zijn kinderen. Bijles voor vaders staat er op de kaft. Ik werd er direct nieuwsgierig naar dus toen de schrijver, Tim van der Vliet, me uitnodigde voor de boekpresentatie in Amsterdam baalde ik wel dat ik niet kon. Gelukkig kreeg ik van hem wel de online versie van het boek zodat ik het in kon kijken plus ik zou ook nog drie boeken ontvangen, eentje voor mezelf en twee om weg te geven!

Over de schrijver

Tim is een gepassioneerde ondernemer, een geboren avonturier, reiziger, geluksvinder, en vader van 4 kinderen. Sinds ruim een jaar is hij naast al zijn andere werkzaamheden huisvader van zijn 4 kinderen. Voor zijn schrijfcarrière werkt hij als beurshandelaar, zowel op Beursplein 5 als Market Maker op de Optiebeurs als voor een Zwitsers handelsbedrijf dat automatisch op beurzen over de hele wereld handelde. Nu schrijft hij boeken, blogt, vlogt, spreekt hij internationaal en is coach. Daarnaast is hij nog een dag per maand beurshandelaar.

Over het boek

 

“Op het moment dat je beseft dat jij evenveel leert van je kinderen als zij van jou, ga je anders naar je kinderen kijken. Want zij voeden jou evenveel op als jij hun. Dat is de basis van dit boek, leren van je kinderen. Dit is geen opvoedboek maar een ‘hoe word je opgevoed door je kinderen’ boek.”

 

Tim voedt op vanuit een “ik weet niets” principe. We zijn er zo aan gewend om stroomafwaarts te leren, van oudere mensen. Maar Tim gelooft dat we heel veel kunnen leren stroomopwaarts: van kleine kinderen en vooral van pubers.

De eerste fase heet Echte Liefde, als kinderen nog helemaal onschuldig zijn. De tweede fase, De Spiegel, is wanneer je kinderen jou gaan kopiëren, of je dat nu leuk vindt of niet. Fase drie, Veel Te Eerlijk, gaat over de tijd dat ze in opstand komen. Dit is de tijd wanneer het (waarschijnlijk) verstandig is om wat flexibeler te worden en een beetje los te laten. In de laatste fase, Innerlijke Rust, worden je kinderen onafhankelijk en kan de vrede terugkeren.

 

“Als een ‘ervaren’ vader wil ik graag zijn inzichten delen met andere (toekomstige) ouders. Je bent namelijk niet alleen in de moeilijke situatie genaamd het ouderschap.”

 

Tim laat zien dat het mogelijk is om een standpunt in te nemen dat zelfs moeilijke tijden mooie herinneringen opleveren. Een standpunt dat ervoor zorgt dat als je later terug kijkt op je leven, je kan lachen en trots kunt zijn. En niet alleen op je kinderen, maar vooral op jezelf. Hij schrijft, zoals je misschien al verwacht, vanuit een perspectief dat verre van perfect is. Misschien dat zijn gestuntel je kan inspireren om vanuit een ander perspectief naar je eigen situatie te kijken. Net als een kind, past elke gedachte in dit boek in het geheel, maar staat ook op zichzelf. Je kunt daarom dit boek op een willekeurige pagina openslaan en beginnen te lezen.

papa je snapt er ook helemaal niets van he

De winactie (gesloten)

Wil jij dit boek nou ook heel graag winnen? Doe dan mee met deze winactie en maak kans op één van de twee boeken die ik weggeef. Wat moet je doen om kans te maken?

Laat een reactie achter voor wie je dit boek zou willen winnen. 

That’s it. Meer hoef je niet te doen! Natuurlijk zou ik het wel erg leuk vinden wanneer je ook op mijn Facebookpagina reageert, het bericht liked en/of deelt. Maar niets is verplicht. Alleen het achterlaten van een reactie op de blog. Anders weet ik natuurlijk niet dat je mee wilt doen.

Wil je dit boek nou heel graag nog voor Vaderdag kopen? Dat kan natuurlijk ook. Je vindt Papa, je snapt er ook helemaal niets van hè! onder andere bij bol.com en hij kost €12,50.

De twee winnaars worden op 20 juni verloot, dus het boek zal helaas niet meer op tijd binnen zijn voor Vaderdag, uiteraard is een cadeautje altijd leuk om te geven 🙂

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

18 reacties

 1. Simpel, met een snufje liefde op 13 juni 2016 om 06:10

  Wat een ontzettend grappige redenatie. Ik kan me daar wel in vinden, leren van je kinderen. Hij heeft wel gelijk, want ik heb inderdaad heel erg veel geleerd van mijn jongens de afgelopen tijd.

 2. Channa op 13 juni 2016 om 06:17

  Haha Jamie riep het laatst nog: papa, waarom snap je me niet? Zou hier dus een geschikt boek zijn, haha.

 3. Meryll op 13 juni 2016 om 07:51

  Dat lijkt me een super vaderdagkadootje van mn kindjes voor papa! Ik doe graag mee!

  • Nicole op 13 juni 2016 om 13:32

   Is het ook! Alleen ben ik bang dat hij niet voor Vaderdag verloot wordt…

   • Meryll op 13 juni 2016 om 14:13

    Haha snap ik. Dan is het een leuk na-vaderdag kadootje haha

 4. Nynke op 13 juni 2016 om 07:53

  Dat is leuk voor de vader van mijn kids. Hij weet al aardig wat, maar krijgt deze quote naarmate de kids groter worden steeds vaker te horen…Er is dus duidelijk weer wat bijles nodig 😉

 5. Anna op 13 juni 2016 om 08:14

  Super leuk! Ik zou gewoon voor onszelf willen winnen.. ☺️

 6. MetMirjam op 13 juni 2016 om 08:56

  Dit klinkt echt als een heel leuk boek! Ik doe graag mee voor ehm… Mezelf! 😉

 7. Mama van Dijk op 13 juni 2016 om 12:07

  Haha leuk! Deze zouden we graag lezen in huize van Dijk. Leuk voor komend weekend :)! -x- Mama van Dijk

  • Nicole op 13 juni 2016 om 13:33

   Hij is alleen komend weekend nog niet verloot helaas.. Dus een verlaat Vaderdag cadeau dan wellicht 😉

 8. Yvonne op 13 juni 2016 om 12:54

  Bij het zien van de titel van dit boek moet ik eigenlijk al lachen 🙂 Lijkt me een leuk boek om aan mijn vriend te geven. Hier hoor ik nl vaak: ‘nee, papa, ik bedoel…’ Papa snapt er niks van he, zeg ik dan. Dus heel toepasselijk!

 9. Ineke op 13 juni 2016 om 14:32

  Voor de papa hier in huis, want hé een echte puber & dreumes dat is lastig 🙂

 10. Maike op 13 juni 2016 om 20:48

  Dit klinkt echt als een heel leuk boek!

 11. Linda op 13 juni 2016 om 21:51

  Oh, dat is een leuk boek voor ml ? en voor mezelf natuurlijk.

 12. Fleur op 14 juni 2016 om 13:14

  Ben heel benieuwd naar dit boek! Ik doe graag mee

 13. Susanne op 14 juni 2016 om 14:11

  Voor mijn man Sjoerd! Een super lieve papa die enorm zijn best doet voor onze drie kids en graag wil groeien in het ouderschap om zo samen nog een warmer en liefdevoller nest te creëeren voor onze drie kids!

 14. Puck op 15 juni 2016 om 11:11

  Een ik-weet-niets manier van opvoeden klinkt wel heel interessant. Graag doe ik mee voor de winactie! De 4 fasen wil ik ook wel leren. Jammer dat het niet voor vaderdag is, maar dan houd ik hem lekker zelf! 😉

 15. Inge op 17 juni 2016 om 20:39

  Lijkt me een super leuk boek voor mijn vriend Bjorg die dit jaar voor het eerst vaderdag mag vieren.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje