Papa Plogt: lang weekend weg

Het leek mijn man leuk om eens een dag te ploggen voor Meisje-Eigenwijsje. Omdat hij toch van andere dingen foto’s neemt dan ik vond ik het ook wel leuk om te doen. Zo zie je eens een dag door zijn ogen. Echter bleek hij niet alleen een dag geplogt te hebben maar het hele weekend! Dat was ook een verrassing voor mij. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om ons weekend te zien door de ogen van mijn man.

IMG_6625Voor ik de lange reis ga maken met mijn gezin naar Twente zorg ik eerst voor een goed ontbijt. Cruesli met yoghurt. IMG_6626Daarna breng ik de honden naar mijn ouders. Zij passen dit weekend op. Zijn ze niet mooi?IMG_6628De bank is opgehaald, de auto is bepakt en we kunnen dus gaan. Om 11.30uur rijden we aan. IMG_6627Al snel staan we vast. Had ik toch maar naar mezelf geluisterd en niet naar Nicole, dan was ik anders gereden. IMG_6630Omdat we nu al zo lang onderweg zijn stop ik onderweg bij een La Place, ik heb honger en dit broodje gaat er dus goed in. IMG_6629Wanneer Nicole naar de wc is maak ik wat selfies met mijn dochter. Ze is echt een komiek. Daarna rijden we weer door want er zit een fotograaf op ons te wachten. IMG_6632Het eerste wat Fay ziet als we aankomen is de tractor. Echt een boerenmeisje dus. Daar is deze papa erg blij mee. De rest van het weekend heeft ze ook veel op dat ding gezeten. Gelukkig hoefde ik haar niet telkens te duwen, er waren genoeg grotere kinderen daar die het heel leuk vonden. IMG_6635Fay voelt zich altijd overal thuis. Terwijl wij alle zooi uit de auto halen zit zij al met een boekje te lezen. Dat boekje heeft ze al gelijk weggehaald in de speelhoek van de boerderij. Boefje. IMG_6634Kijk en dat is ons bed, met koepel om ’s nachts de sterren te kunnen zien. Slapen onder de sterren, mooie droom van Nicole.IMG_6631Achter in de stal stonden de koeien dus reed ik er samen met Fay heen. Wat een grote beesten zeg. Niet normaal. Fay wilde niet te dichtbij met haar driewieler. Later op de dag wel. En ze blijft nu ook alleen maar koe koe koe zeggen. IMG_6637Dit is het uitzicht vanaf de zijkant van ons terras. Hele mooie boerderij. Zou ik ook wel in willen wonen in zoiets. IMG_6638Er stond voor ons al een stoofpot klaar met een salade en stokbrood. Dus daar hebben we heerlijk van gegeten. Je kunt altijd aan Fay haar snoet zien of het lekker was. Zit het onder dan was het lekker. Nou oordeel maar.IMG_6636Ik maak lekker een wandeling met Fay terwijl Nicole nog even wat emails leest op haar laptop. Er staan koeien in de wei maar ook heel veel kalfjes. Prachtig om te zien!IMG_6639Als Fay in bed ligt steek ik de vuurkorf aan. Daarna komen nog wat buren vragen of ik ze kan helpen. Het lukt ze zelf niet. Dat doe ik graag. En mij lukt het wel. Zo hebben we allemaal een heerlijk vuurtje bij het kubusje.

IMG_6640De volgende dag zijn we vroeg wakker. Fay maakt ons om half 7 al wakker en we proberen te rekken maar om 7 uur moeten we er toch uit helaas. Het ontbijt komt pas om half 9 dus het was even bikkelen van de honger. Maar het ontbijt maakte het allemaal goed. IMG_6619De dames heel serieus bezig met eten. Fay krijgt lekker kersenyoghurt van mijn vrouw. IMG_6623De koeien en kalveren worden van de ene kleine weide naar een andere grote weiden begeleid. Dat was super gaaf om te zien. Wij mochten ook nog even de weide in om een kalf te vangen, maar het lukte niet. We kregen van de boer uitleg over de gang van zaken op de boerderij. Erg interessant om te horen. Ook Fay vond het leuk en ik heb een koe kunnen aaien. IMG_6618De rest van de dag bestond voornamelijk uit relaxen voor mij en mijn vrouw en spelen voor Fay. Genieten dus.IMG_6617Ze vindt het schommelen ook echt super, net als op de trampoline. Dan probeert ze te springen maar dat lukt niet. Grappig.IMG_6622Die avond gaan we naar Bolle Jan, een pannenkoekenhuis daar in de buurt. IMG_6620Het zag er van binnen net zo leuk uit als van buiten. Ook was er buiten een speeltuintje voor de kinderen en binnen een grote speelhoek. Daar was Fay dus ook vooral te vinden. De pannenkoeken waren groot en lekker, had er een foto van willen maken maar ik had zo’n honger dat hij al op was voor ik het wist. Diezelfde avond hadden we weer een vuurkorfje en keken we een film. Hij was echt super slecht, maar daarom ook wel weer grappig.

Bol AlgemeenBol Algemeen

IMG_6615De ochtend erna werd ik zo wakker. Mijn dochter is echt een knuffelkont. En deze papa geniet daar enorm van. IMG_6614Het ontbijt was weer heerlijk. Ik begin het ook leuk te vinden om foto’s van eten te maken haha. Al kan ik nog veel leren zegt mijn vrouw. IMG_6613Dit brood was trouwens erg lekker. Vers gebakken ook. Dat ga ik thuis wel missen dat vers gebakken brood. Of ik moet mijn vrouw lief aankijken. We hebben een broodbak machine. IMG_6612Na het ontbijt alles ingepakt en daarna gingen we terug naar huis. Dit moest helaas omdat de honden op tijd opgehaald moesten worden. Anders waren we daar in de buurt nog wel ergens heen gegaan.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een keer een plog van mij te zien. Laat gerust een reactie achter, dat vind ik leuk. Dan probeer ik op iedereen te reageren. Hoe was jullie weekend?

22 reacties op “Papa Plogt: lang weekend weg

Reageren is niet mogelijk.