Papa kookt: makkelijke en snelle pasta

Nog bedankt voor de reacties van de vorige keer. Ik ben blij dat ik nu een eigen rubriek heb die jullie ook leuk vinden. Daarom heb ik nu ook een eigen inlog gekregen zodat ik lekker zelf kan bepalen wat ik schrijf. Ik hoop dat jullie dit recept ook super vinden. Als jullie ideeën hebben voor een volgende keer of je wil dat ik een bepaald ingrediënt gebruik laat dit dan weten. Vandaag een pasta die hier altijd tot het laatste spekje op gaat. Hij wordt goed gegeten hier in huize Adelaars. 

De ingrediënten

IMG_0335

Dit keer heb je twee pannen nodig. Eentje voor de pasta en eentje voor de saus. Daarnaast nog een snijplank, een snijmes, een lepel om de kruidenkaas eruit te halen en een spatel om door de saus te roeren. De  ingrediënten zie je hierboven, behalve de pijnboompitjes want die was ik bijna vergeten.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Hoe maak je het?

We beginnen met water koken. In de waterkoker. Snel en makkelijk. Dan gooien we het water in de pan als het kookt en vervolgens de pasta erbij. Met een scheutje olie. En dan gaan we de champignonnetjes snijden.

IMG_0341De zak met spekjes gaat helemaal in de pan tot ze gaar zijn. Dan de champignons erbij en vervolgens de spinazie a la crème.

IMG_0350Als de spinazieblokjes geen blokjes meer zijn dan kan de kruidenkaas erbij. Ik doe er altijd het hele bakje in, maar dat is puur onze smaak.

Voordat ik het alsnog vergeet: de pijnboompitjes. In een kleine koekenpan bak je ze goudgelig, zonder olie. Let op: ze worden snel zwart. Als ze klaar zijn gooi je ze in een schaaltje zodat iedereen zelf kan bepalen hoeveel ze erbij doen.

Eindresultaat

_MG_0356Voor de foto heb ik het netjes opgediend op een bord. Maar normaal gooi ik de pasta en de pijnboompitten gewoon door de saus heen in de pan. Het komt tenslotte toch op dezelfde plek bij elkaar. Maar dat is ieders eigen keuze.

_MG_0358

Smakelijk eten!

6 reacties op “Papa kookt: makkelijke en snelle pasta

  • Wat leuk dat je kookt en een eigen rubriek hebt. Het ziet er lekker uit.

    Mijn man heeft de mooiste kookboeken maar koken?! Nee joh. 🙁

  • Ziet er weer heerlijk uit!
    Tipje: olie in het water heeft geen zin, olie blijft op het water drijven en zal er tijdens het koken niet voor zorgen dat je pasta niet plakt, gewoon koken, afgieten en dan olie toevoegen. 😀

  • I.p.v. spekkies gebruik ik ook weleens gerookte zalmsnippers, óók een succes hier. Met blue cheese erdoor is dit recept ook niet verkeerd, maar w.s. zal Fay zich dáár qua smaak nog niet in kunnen vinden.
    Gr. Veronique.

Reageren is niet mogelijk.