Papa kookt: makkelijke borrelhapjes

Mij leek het leuk om voor het einde van het jaar een partij borrelhapjes te maken. En tips te geven. Want als je mensen over de vloer krijgt is het fijn om iets op tafel te kunnen zetten, wat niet veel tijd kost. Om uit te proberen kregen we 4 spuitzakken met roomkaas en geitenkaas van De Zuivelmakers, gelukkig was dit net op tijd voor de hapjes. Deze heb ik gebruikt en was ook meteen een beetje inspiratie voor me. 

Wat heb ik gebruikt?

Ik heb van de spuitzakken alleen de roomkaas bieslook gebruikt en de roomkaas italiano. Daarnaast had ik ook komkommer, gehaktballetjes (deze zijn kant en klaar om het makkelijk te houden), ananasschijven, tomaatjes en ham. Ik was vergeten satéprikkers te kopen dus heb ik de grote prikkers doormidden geknipt. Dit kostte veel tijd en moeite dus het advies is om de satéprikkers niet te vergeten.

_MG_0775

Komkommer met roomkaas

Ik ben begonnen met de komkommers te schillen en in de lengte doormidden te snijden. Hierbij het advies om de meest rechte komkommer te pakken. Haal met een kleine lepel aan beide kanten de pitjes eruit. Daarna heb ik met de spuitzakken de kaas erin gespoten. Ik koos ervoor om in elke helft een andere roomkaas te gebruiken. Laat de komkommer minimaal een half uur opstijven in de koelkast, dit zorgt ervoor dat je hem makkelijker in stukjes kun snijden

_MG_0782

Prikker met gehaktbal en ananas (of tomaatjes)

Snijd de ananas in stukjes, of als je heel snel klaar wilt zijn pak een blik met ananasstukjes in plaats van schijven. Prik eerst een ananasstukje eraan, dan de gehaktbal en daarna weer een ananasstukje. Makkelijker kan het niet. Dit kun je ook doen met tomaatjes in plaats van ananas.

_MG_0786

Ham rolletjes met roomkaas

Dit hapje heb ik ook met twee verschillende roomkazen gemaakt omdat het me lekker leek. Pak een plakje ham, spuit over de lengte de roomkaas en oprollen maar. Het is zo gepiept. In stukjes snijden en als je prikkers hebt kun je deze er ook nog inprikken, maar het hoeft niet.

_MG_0785

De hapjes die we gemaakt hebben waren heerlijk. Zelfs voor onze dreumes. Ze likte de komkommers leeg en at bijna haar vingers op in plaats van de hamrolletjes. Dat zegt denk ik wel genoeg.

Andere hapjes tips

Andere makkelijke hapjes zijn onder andere:

  • uitgeholde tomaten met garnalencocktail
  • wraps met roomkaas en kipfilet of zalm
  • stokbroodje met zelfgemaakte knoflooksaus of heksenkaas
  • bladerdeeg met cocktailworstjes

Alvast een hele fijne jaarwisseling en ik hoop dat deze tips van pas komen die avond of een andere avond. Laat me weten als je een van de hapjes gemaakt hebt, dat vind ik leuk.

smakelijk bart* Dit artikel bevat producten die we hebben ontvangen, dit beïnvloed onze mening echter niet.

3 reacties op “Papa kookt: makkelijke borrelhapjes

Reageren is niet mogelijk.