Papa kookt: kip met chips (kidsproof)

Papa-kookt-logo-1

Zoals ik vrijdagochtend al aankondigde starten we vandaag met de allereerste editie van Papa kookt! Mijn man wil al een behoorlijke tijd een aandeel leveren aan de blog, maar wist nooit hoe. Totdat hij, nadat hij weer eens gekookt had voor ons, bedacht dat het hem leuk leek om recepten op de blog te plaatsen door een vader, voor vaders. En natuurlijk ook voor alle anderen. De recepten zullen zowel lekker als simpel zijn. We starten deze rubriek met een recept die elk kind waarschijnlijk voor zijn/haar verjaardag wil eten. 

De ingrediënten

IMG_0238Kip en chips. Wie heeft er aan die combinatie gedacht? Ik niet. Maar door een tupperware party van mijn vrouw hoorde ik ervan. En sindsdien ben ik er helemaal zot van. Wat heb je nog meer nodig? Een oven, ovenschaal, een bak om de kip in te doen, een snijplank, een scherpe mes en een lepel (ontbreekt op de foto) en een kwast om de ovenschaal mee in te vetten. Dan de ingrediënten. Kipkruiden (naar smaak), 2 grote eetlepels mayonaise, boter om de ovenschaal mee in te vetten en natuurlijk kip en (naturel) chips.

Hoe maak je het?

kip en chips receptDe oven verwarmen we voor op 200 graden. Dan vet je de schaal in met boter. Daarna snijd je de kip in kleine blokjes. Je gooit de kipblokjes in de bak en gooit er kipkruiden overheen. Ik houd van kruidig, dus gebruik veel.

kip en chips recept 1Vervolgens schep je twee flinke eetlepels mayonaise erbij en je ziet, de mini chef staat erbij te kijken. Dan meng je de kip, kruiden en mayo door elkaar. Als dat goed gehusseld is gaat de zak met chips open. Naar eigen inzicht verkruimel je 5 á 6 handjes chips boven de chips. Ik gooi er nu weer wat kipkruiden overheen. En daarna hussel je ook dit door elkaar en verdeel je het over de ovenschaal.

Dan gaat het de oven in voor 20-30 minuten.

Groente erbij

Omdat alleen kip met chips natuurlijk niet genoeg is en ook niet gezond kun je er groente naar keuze bij doen. Ik maakte een makkelijke salade met komkommer, cherrytomaatjes en een scheutje dressing. tomaat komkommer salade

Eindresultaat

IMG_0281kip chips receptIk ben tevreden met het eindresultaat. We hebben er weer allemaal enorm van gesmuld! Over twee weken weer een nieuwe ‘Papa kookt’.

Laat even weten wat je van dit recept vindt en of je het zelf ook gaat maken!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

11 reacties

 1. Judith op 2 december 2015 om 13:40

  Dat ziet er goed uit zeg! Gaan we zeker een keer maken hier.
  Ben benieuwd naar het volgende recept!

 2. Nicole op 2 december 2015 om 13:41

  Klinkt goed! Nog nooit gegeten, kip in combinatie met chips!

 3. Marijke op 2 december 2015 om 16:20

  Wat een geweldig idee. Ga ik onthouden om ook eens uit te proberen

 4. Anita op 2 december 2015 om 17:20

  Zou er nooit zelf op gekomen zijn. Leuke rubriek en trotse man achter zijn kookkunsten 😉

 5. janske op 2 december 2015 om 20:04

  Wat leuk zeg! Dankjewel papa! Ik ben benieuwd naar je volgende recept 🙂

 6. Wilmaaa op 2 december 2015 om 21:06

  een spannend recept, nog nooit zoiets op, maar het proberen waard 🙂

 7. Alexandra op 2 december 2015 om 22:05

  Super leuk dit! Ik vind het bijna jammer dat ik geen vlees eet ?

 8. Mamascrapelle op 3 december 2015 om 07:32

  Dat ziet er grappig uit! Leuk om keer te proberen. Met warme groente voor ins want komkommer wordt hier vaak om 5 uur al gegeten en tomaat lust dochterlief niet

 9. Tamara op 3 december 2015 om 09:05

  Hahaha wat kijkt hij trots! Lijkt me heerlijk dit recept!

 10. Linda op 3 december 2015 om 15:20

  Wat een super leuk idee! Fijn zeg dat papa zo leuk samen kookt met je dochter. En super dat je man nu ook een aandeel heeft op je blog, als hij dat graag wilde! 🙂

 11. Linda op 3 december 2015 om 15:21

  Wat een super leuk idee! Fijn zeg dat papa zo leuk samen kookt met je dochter. En super dat je man nu ook een aandeel heeft op je blog, als hij dat graag wilde! 🙂
  Het ziet er heerlijk uit zeg!! 🙂

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje