Papa kookt: kip met chips (kidsproof)

Zoals ik vrijdagochtend al aankondigde starten we vandaag met de allereerste editie van Papa kookt! Mijn man wil al een behoorlijke tijd een aandeel leveren aan de blog, maar wist nooit hoe. Totdat hij, nadat hij weer eens gekookt had voor ons, bedacht dat het hem leuk leek om recepten op de blog te plaatsen door een vader, voor vaders. En natuurlijk ook voor alle anderen. De recepten zullen zowel lekker als simpel zijn. We starten deze rubriek met een recept die elk kind waarschijnlijk voor zijn/haar verjaardag wil eten. 

De ingrediënten

IMG_0238Kip en chips. Wie heeft er aan die combinatie gedacht? Ik niet. Maar door een tupperware party van mijn vrouw hoorde ik ervan. En sindsdien ben ik er helemaal zot van. Wat heb je nog meer nodig? Een oven, ovenschaal, een bak om de kip in te doen, een snijplank, een scherpe mes en een lepel (ontbreekt op de foto) en een kwast om de ovenschaal mee in te vetten. Dan de ingrediënten. Kipkruiden (naar smaak), 2 grote eetlepels mayonaise, boter om de ovenschaal mee in te vetten en natuurlijk kip en (naturel) chips.

Hoe maak je het?

kip en chips receptDe oven verwarmen we voor op 200 graden. Dan vet je de schaal in met boter. Daarna snijd je de kip in kleine blokjes. Je gooit de kipblokjes in de bak en gooit er kipkruiden overheen. Ik houd van kruidig, dus gebruik veel.

Bol AlgemeenBol Algemeen

kip en chips recept 1Vervolgens schep je twee flinke eetlepels mayonaise erbij en je ziet, de mini chef staat erbij te kijken. Dan meng je de kip, kruiden en mayo door elkaar. Als dat goed gehusseld is gaat de zak met chips open. Naar eigen inzicht verkruimel je 5 á 6 handjes chips boven de chips. Ik gooi er nu weer wat kipkruiden overheen. En daarna hussel je ook dit door elkaar en verdeel je het over de ovenschaal.

Dan gaat het de oven in voor 20-30 minuten.

Groente erbij

Omdat alleen kip met chips natuurlijk niet genoeg is en ook niet gezond kun je er groente naar keuze bij doen. Ik maakte een makkelijke salade met komkommer, cherrytomaatjes en een scheutje dressing. tomaat komkommer salade

Eindresultaat

IMG_0281kip chips receptIk ben tevreden met het eindresultaat. We hebben er weer allemaal enorm van gesmuld! Over twee weken weer een nieuwe ‘Papa kookt’.

Laat even weten wat je van dit recept vindt en of je het zelf ook gaat maken!

12 reacties op “Papa kookt: kip met chips (kidsproof)

Reageren is niet mogelijk.