Papa kookt: hachee met friet

recept-hachee-fb

Ik had van een collega een recept voor een stoofpotje gekregen. Maar omdat ik zonder pakjes wilde koken heb ik er uiteindelijk gewoon hachee van gemaakt. Het was ook ideaal voor de Carnaval, want die grote pan kregen wij niet op en dus hebben we wat ingevroren. Meestal wordt hachee gegeten met gekookte aardappel en rode kool erbij. Maar wij hadden daar geen zin in en maakten er lekker frietjes bij uit de Airfryer. 

De benodigdheden

_MG_0916

 • 1kg hacheevlees
 • 5 grote uien
 • 3 teentjes knoflook
 • blokje groentebouillon
 • Italiaanse kruiden (dit is naar eigen smaak, kunt ook andere kruiden gebruiken)
 • 3 laurierbladeren
 • 4 kruidnagels
 • 500 milliliter water
 • paar lepels bloem ivm verdikking saus

Wanneer je gewoon voor 1x wilt koken dan adviseer ik om 3 uien, 2 teentjes, 2 laurierbladeren en 2 kruidnagels te gebruiken. En de helft van dat blokje bouillon en het water.

Hoe maak je de hachee?

Hachee maken is niet moeilijk, het kost alleen veel tijd. Als in, je moet ruim van te voren beginnen omdat de pan minstens 3 uur op het vuur moet staan. Wel zeggen ze dat hachee de dag er na lekkerder is, dus wanneer je hem pas ’s avonds maakt en laat afkoelen kun je hem de volgende dag alsnog eten.

recept hachee

Als eerste zorg je ervoor dat het hacheevlees in een klein laagje olie of boter rondom bruin gebakken wordt. Daarna gaan de uien en knoflook erbij en wok je dit nog even een paar minuten door. Dan mag de rest erbij, en mag het nog op middelmatig vuur totdat het prutje kookt. Daarna gaat de deksel er schuin op, zet je het vuur lager en na 2,5 tot 3 uur is je hachee klaar. Het beste kun je er een plaatje tussen zetten, ik weet niet hoe die dingen heten, want wij moesten toch nog een paar keer roeren omdat hij anders aankoekte onder.

Het eindresultaat

recept hachee met friet

Wanneer de tijd verstreken is en je vindt dat de saus toch nog wat te dun is kun je er natuurlijk een papje van bloem aan toevoegen. Houd er dan wel rekening mee dat de smaak minder wordt. Het beste is dit dus zoveel mogelijk van te voren al te doen. Bak er een portie friet bij en je hebt een heerlijk bord met eten.

_MG_0918

Ik zeg:

smakelijk bart

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Bart

Bart

Getrouwd met Nicole, papa van Fay (maart 2014) en levensgenieter. Houdt van koken, voetbal, Carnaval en spelen met mijn dochter. Instagram: papa_bart82

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

5 reacties

 1. Wilmaaa op 10 februari 2016 om 13:46

  Zier er heerlijk uit en lekker makkelijk 🙂

 2. Linda op 10 februari 2016 om 15:45

  Oh heerlijk! Binnenkort ook maar weer eens pannetje maken.

 3. Mary-Lou op 10 februari 2016 om 16:08

  Ziet er lekker uit. Hier staat ook een stoofpotje op voor vanavond. Bedoel je trouwens een vlamverdeler?

 4. Anita op 10 februari 2016 om 16:17

  Ziet er heerlijk uit, moet ik ook nog eens een keer zelf maken

 5. Marjolijn op 10 februari 2016 om 16:32

  Oehhh mjam, dit is echt ons lievelingseten. Ik maak altijd Belgisch stoofvlees met bier, ook echt een aanrader. Mocht je het recept willen dan geef maar een gil. 😀

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje