Tag: papa antwoordt

Deze tag heeft mamaliefde al een tijd terug online gezet tijdens Vaderdag. Ik had hem opgeslagen omdat ik hem erg leuk vind en het me heel leuk leek om mijn man eens aan het woord te laten. Afgelopen week vulde hij hem in en vandaag lezen jullie wat de papa van Fay antwoordt op deze vragen. Bart is nooit lang van stof, maar wel altijd erg duidelijk en eerlijk.. Dat kunnen jullie ook in zijn antwoorden terug zien!

1. Hoeveel kinderen wou je, voordat je vader werd? Is dat aantal veranderd sinds je vader bent geworden?
Twee. Ik heb altijd al geroepen dat ik twee kinderen zou willen. Een jongen en een meisje. En dat is nog steeds niet veranderd. We hebben al het geluk dat we een meisje hebben gekregen en ik hoop dat we nog een keer zwanger mogen worden en het dan een jongetje wordt.

2. Hoeveel kinderen heb je op het moment? (geslacht en leeftijd)
Zover dat ik weet heb ik 1 kind, hahaha. Een prachtige dochter genaamd Fay, ze is bijna 20 weken oud.

Bol AlgemeenBol Algemeen

3. Zijn de kinderen gepland of een verrassing?
Wel een beetje gepland, maar niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Dus dat was dan wel weer een verrassing!

4. Wat vind je het leukste aan papa zijn?
Op dit moment dat wanneer Fay me ziet ze van oor tot oor begint te lachen. Daar geniet ik echt van.

5. Hoe vond je het toen je hoorde dat je vader zou worden?
Geweldig. Ik zag de test als eerste en toen ik zag dat Nicole zwanger was vond ik het super, maar aan de andere kant geloofde ik het niet. Het is niet te bevatten hoe je je dan voelt, heel gek.

6. Wat was het eerste wat je dacht toen je je kind(eren) zag?
Ik heb Fay geboren zien worden, heel gek wanneer het een keizersnede is. Maar ik mocht kijken toen ze uit de buik werd gehaald. Wat ik toen dacht was dat ze rustig aan moesten doen met Nicole want ze waren zo hard aan het trekken aan haar. En toen zag ik Fay haar koppie en voelde het als een opluchting na die zware weg die we (vooral Nicole) afgelegd hadden, dat ze er eindelijk was. Dat moment zal ik ook nooit vergeten.

7. Wat is het meest uitdagende / belonende van het vader zijn voor jouw?
Het voelt nu nog niet echt als een uitdaging, het lijkt redelijk vanzelf te gaan. Mensen hebben het altijd over een moedergevoel, maar een vadergevoel bestaat ook zeker. Ik denk dat de echte uitdaging komt als ze wat ouder is en we echt moeten gaan opvoeden.

8. Welk advies zou je papa’s to be geven?
Geniet vooral. Van je vrouw en van de baby(s) als die er eenmaal zijn. Want het gaat echt heel snel, heel cliché.

9. Heb je papa-tijd? En zoja, hoe breng je dit door?
Zondag is papa dag. Dan mag ik de hele dag voor de kleine zorgen. Nicole is er dan meestal ook gewoon, maar ik ben dan degene die alles mag doen. Super leuk!

10. Wat is je favoriete familie activiteit?
Wandelen met de hond, met Nicole en de kleine, met de kinderwagen. Toen ze nog heel klein was vond ik het allerfijnste wanneer Fay lekker bij mij op de borst lag. Echt dat huid op huid. Is wel geen echte familie activiteit maar dit moest ik nog even kwijt.

papa antwoordt

10 reacties op “Tag: papa antwoordt

Reageren is niet mogelijk.