Pannenkoekenhuis Pluk in Beek en Donk – met speeltuin

pannenkoekenhuis Pluk brabant

Ben je, net als ons, een keer in de buurt van Beek en Donk? Dan is Pannenkoekenhuis Pluk een echte aanrader. Ik ben zelf eerst naar de tropische vlindertuin Vlinder Safari in Gemert geweest met de kinderen en nadat we daar alles gezien hadden reden we binnen 10 minuten door naar dit leuke pannenkoekenrestaurant in Brabant.

Pannenkoekenhuis Pluk in Beek en Donk

Ik had de tip van een moeder van school gekregen dat pannnekoekenhuis Pluk echt een aanrader zou zijn aangezien ze er de lekkerste pannenkoeken hebben (plus nog veel meer lekkers) én een leuke speeltuin voor de kinderen. Dus toen wij er in de buurt waren moest ik dit natuurlijk meteen even uitproberen. Aangezien we (in de vakantie) op een doordeweekse dag kwamen net nadat het restaurant open ging (om 12 uur)waren we de eerste gasten. Zo kon ik alles goed bekijken en foto’s maken.

restaurant pannenkoekenhuis pluk

Speelruimte binnen – Pluk’s Tovertuin

Bij binnenkomst loop je eigenlijk direct op de speelruimte binnen af. Dit is een kleine ruimte maar wel heel erg leuk. Zo hebben ze schermen aan de muren hangen waar je spelletjes op kunt spelen of lekker kunt ‘kleuren/tekenen’. Maar er staat ook een digitaal spel in het midden (zie foto, mijn kinderen spelen ermee) waar je diverse spellen tegen elkaar kunt spelen. Denk bijvoorbeeld aan voetbal, basketbal, vissen, sushi pakken en nog veel meer. Mijn kinderen waren er niet weg te slaan en de andere kinderen die later kwamen ook niet.

Bol AlgemeenBol Algemeen
pluk's tovertuin pannenkoekenhuis binnenspeeltuin

Speeltuin buiten

Ook buiten is een klein speeltuintje met een speeltoestel inclusief glijbaan, koppelduik rek en natuurlijk heel veel zand om mee te spelen. Daar hebben de kinderen na het eten ook gespeeld en ik zag later ook de andere kinderen deze speeltuin ontdekken. Je kunt ook ervoor kiezen om buiten te eten bij mooi weer, maar mijn kinderen wilden binnen zitten.

speeltuin buiten pannenkoekenhuis pluk

Ik vind beide speelplekken, zowel binnen als buiten, echt heel leuk voor de kinderen maar ik vraag me wel af hoe dat gaat wanneer het restaurant vol zit. Nu waren we er op een rustig tijdstip en waren er ook niet zoveel kinderen, ik kan me echter voorstellen dat dit wel eens anders is.

Het menu

Het menu bij pannenkoekenhuis Pluk is echt enorm uitgebreid, er staan enorm veel verschillende pannenkoeken op. Voor de kinderen is er niet zoveel keuze qua pannenkoeken, maar genoeg om iets lekkers te kiezen. Ook zijn er nog andere maaltijden die je kunt kiezen in plaats van pannenkoeken, voor wie er gewoon geen zin in heeft. Ook voor de kinderen geldt dit. Daarnaast zijn er ook allerlei specialiteiten van het seizoen en ik koos daar zelf dus ook eentje van. Alhoewel ze echt enorm lekkere toetjes hebben (heb ik me laten vertellen) was het voor ons slechts lunch en hebben we deze dus niet uitgetest.

pannenkoekenhuis pluk beek en donk brabant (1)

De pannenkoeken

Beide kinderen kozen voor een kinderpannenkoek met nutella. Onze dochter is een grote eter en kiest vaak voor een volwassen versie, maar dit keer niet. Gelukkig maar, want mijn pannenkoek was zo groot en hij vulde zo erg dat ik het niet in mijn eentje op kreeg. Ik koos namelijk voor een specialiteit van het seizoen, namelijk de burgerflapjack pannenkoek. Dat is een pannenkoek met gehakt, spek, uit, cheddarkaas, tomat, augurk, burgersaus en tacochips. De tacochips hadden van mij achterwege mogen blijven maar de rest was echt enorm lekker.

pannenkoeken pluk restaurant burgerflapjack (1)

Pluk muntjes

De kinderen kregen bij hun pannenkoek ook ieder vier pluk muntjes. Dit zijn muntjes waarmee je uit de speelgoedkast iets leuks kunt uitkiezen. Zo ligt er speelgoed in de kast van 2 muntjes, maar ook van bijvoorbeeld 7 muntjes. Je kunt de munten direct uitgeven en er een leuk speeltje van halen, of je spaart ze op wanneer je vaker komt.

Informatie Pannenkoekenhuis Pluk

Pannenkoekenhuis Pluk is op de maandag altijd gesloten, buiten de zomervakantie zijn ze doordeweeks geopend van 17.00 uur tot 19.30 uur en in het weekend vanaf 12 uur. Tijdens de schoolvakantie van regio zuid zijn ze alle dagen vanaf 12 uur geopend tot 20.00 uur.

Er zijn een aantal parkeerplekken rondom het pannenkoekenhuis, maar bij het gemeentehuis 100 meter verderop zijn er heel veel plekken beschikbaar. Het is mogelijk om online te reserveren voor binnen in het restaurant én je kunt zelfs pannenkoeken (en meer) afhalen om thuis op te eten.

Kijk hier voor nog veel meer leuke pannenkoekenrestaurants in Brabant.