Paasweekend: uitjes voor het hele gezin

easter-707700_1280

Vandaag is het goede vrijdag en dat betekent voor een boel mensen al dat hun lange weekend begonnen is. Een lang weekend omdat het niet alleen vandaag een vrije dag is voor sommigen, maar maandag is een officiële vrije dag. Het is dit weekend namelijk Pasen. Maar wat doe je eigenlijk met die extra dagen vrij? Speciaal voor jullie (en een beetje voor mezelf) zocht ik wat leuke uitjes op speciaal voor dit Paasweekend.

Leuke Paas uitjes voor het gezin

Op zondag en maandag is het Pasen. Vele gezinnen gebruiken eerste Paasdag om bij familie langs te gaan en tweede Paasdag staat in het teken van tuincentra, meubelboulevards en de Ikea. Best grappig want je hoort en leest overal dat je echt op zo’n dag niet moet gaan in verband met de drukte.. En toch doen vele het. Op zich is naar de Ikea gaan niet eens zo’n slecht idee. Je kunt namelijk bij hen brunchen op tweede Paasdag, onbeperkt genieten van de Zweedse eetcultuur. Maar ook de kinderen kunnen hun lol op in Kinderland. Wat wil je nog meer?

Maar naast deze ’tip’ heb ik er natuurlijk nog meer, ik splits ze even per dag op. Om het makkelijk te maken!

Leuke Paasuitjes voor Eerste Paasdag

Ga je nu niet naar familie of heb je dat gereserveerd voor tweede Paasdag, dan kun je natuurlijk net zoals wij lammetjes knuffelen bij een schaapskooi. Vorig jaar schreef ik al dat wij dit deden met onze peuter, dit jaar gaan we weer. Ben heel benieuwd wat ze er nu van vindt, vorig jaar keek ze haar ogen uit! Wat dat betreft is het wel handig dat Pasen dit jaar zo vroeg valt.

Wil je liever iets wat meer dagvullend is dan kun je ook naar een dierentuin gaan. Zo loopt de Paashaas in GaiaZOO rond en brengt hij de dieren allerlei lekkere hapjes. Bij Wildlands kun je genieten van een heerlijke Paasbrunch en in het Plaswijckpark in Rotterdam zijn allerlei plastic eieren verstopt die je kunt omruilen voor eieren van chocolade.

Op of in de buurt van Texel? Daar organiseren ze een heuse lammetjeswandeltocht. Super leuk om te doen en ook nog eens erg goed voor je. Kun je naderhand lekker ergens een hapje gaan eten en uitrusten.

Natuurlijk kun je in plaats van naar je familie gaan, ook je familie bij je thuis uitnodigen voor een uitgebreide Paasbrunch. Wil je zelf niet zoveel werk hebben gebruik dan papieren bordjes en vraag iedereen om een hapje mee te nemen. Zo ben je gezellig bij elkaar, met lekker eten erbij zonder het werk vooraf en de afwas achteraf.

Ook worden er op verschillende plekken naar Paaseieren gezocht. Via de website van Natuurmonumenten kun je de leukste en mooiste plekken vinden om naar de eieren te zoeken. Pret gegarandeerd!

Paasweekend: uitjes voor het hele gezin

Leuke uitjes voor Tweede Paasdag

Bij de zondag noemde ik de familiebrunch en het eieren zoeken al. Dit hoef je natuurlijk niet op de zondag te doen, dit kan ook op maandag. Maar er is nog meer te doen op maandag.

Zo organiseert Albert Heijn ook dit jaar weer de AH Buitendag. Je kunt op bezoek bij een boer naar keuze, deze beantwoord al jouw vragen over de producten die bij hem vandaan komen. Maar naast een rondleiding kun je ook verschillende dingen proeven, is er gelegenheid om te kleuren, vind je een springkussen en een schmink artiest. Genoeg reden dus om even een kijkje te gaan nemen. Op deze website kun je een boer naar keuze vinden en je inschrijven.

Wat ook erg leuk is om heen te gaan is naar Madurodam. Waarom speciaal vandaag? Nou de Paashaas hopt door het park, er liggen eieren verstopt die je mag gaan zoeken en als je alle eieren gevonden hebt dan mag je ook nog een paastraktatie ophalen. Super leuk om te doen dus. Daarnaast hebben ze ook nog een speeltuin van Nijntje, waar de kinderen zich lekker kunnen uitleven.

Natuurlijk is er nog veel meer te beleven op deze extra vrije dag. Op de website van Uit met kinderen heb je een leuk overzicht van andere activiteiten.

Wat ga jij doen met Pasen?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

9 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 25 maart 2016 om 06:14

  Wij gaan gelukkig niet naar meubelboulevards maar lekker rustig aan doen en we kijken wel.

 2. Channa op 25 maart 2016 om 06:20

  Leuke tips! Gezien de weersvoorspelling doen wij waarschijnlijk heel weinig. Gewoon lekker thuis of wellicht op visite.

 3. MARIJKE op 25 maart 2016 om 08:04

  Leuke uitjes! Ik denk dat wij heel burgerlijk even naar het tuincentrum gaan omdat mijn moestuintjes al goed beginnen te groeien! Kan ik die mooi ompotten 🙂

 4. Charlotte op 25 maart 2016 om 08:26

  Wij hebben nog niet veel plannen. Maikel moet gewoon werken en tweede Paasdag hebben we een verjaardag. Verder zien we wel…

 5. Karen op 25 maart 2016 om 08:39

  Jouw blogpost is voor mij een goede reminder dat er dus paasraces zijn in Zandvoort en dat ik de auto dit weekend moet laten staan 😉

 6. Janske op 25 maart 2016 om 09:17

  Wij hebben en brunch voor 11 personen op zondag dus daar ben ik wel even zoet mee…maandag gaan we denk ik shoppen voor de baby ???? fijne dagen iedereen!

 7. Desiree | Sweet Happinez op 25 maart 2016 om 10:00

  Wat een leuke tips! Ik ga op eerste Paasdag naar de musical van The Beauty en The Beast en voor tweede paasdag heb ik vooralsnog geen plannen!

 8. Vlijtig Liesje op 25 maart 2016 om 11:43

  Eerste Paasdag gaan we naar mijn ouders en Tweede Paasdag gaat mijn man met de kinderen uit.

 9. Maike op 26 maart 2016 om 10:34

  Leuke tips! Ik ga brunchen en verder lekker van mijn vrije dagen genieten door te sporten, aan mijn blog te werken en de boel thuis op orde te krijgen.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje