Paasweekend: uitjes voor het hele gezin

Vandaag is het goede vrijdag en dat betekent voor een boel mensen al dat hun lange weekend begonnen is. Een lang weekend omdat het niet alleen vandaag een vrije dag is voor sommigen, maar maandag is een officiële vrije dag. Het is dit weekend namelijk Pasen. Maar wat doe je eigenlijk met die extra dagen vrij? Speciaal voor jullie (en een beetje voor mezelf) zocht ik wat leuke uitjes op speciaal voor dit Paasweekend.

Leuke uitjes voor Eerste Paasdag voor het hele gezin

Op zondag 31 maart en maandag 1 april is het Pasen. Vele gezinnen gebruiken eerste Paasdag om bij familie langs te gaan en tweede Paasdag staat in het teken van tuincentra, meubelboulevards en de Ikea.

Best grappig want je hoort en leest overal dat je echt op zo’n dag niet moet gaan in verband met de drukte.. En toch doen vele het. Op zich is naar de Ikea gaan niet eens zo’n slecht idee. Je kunt namelijk bij hen brunchen op tweede Paasdag, onbeperkt genieten van de Zweedse eetcultuur. Maar ook de kinderen kunnen hun lol op in Kinderland. Wat wil je nog meer?

Nou misschien heb je meer zin in deze leuke uitjes:

Lammetjes knuffelen

Ga je nu niet naar familie of heb je dat gereserveerd voor tweede Paasdag, dan kun je natuurlijk net zoals wij lammetjes knuffelen bij een schaapskooi. Omdat Pasen vrij vroeg valt is de kans op lammetjes zeker nog aanwezig. Wij hebben dit wel eens gedaan met onze toen nog peuter en het was echt een succes. Kun je meteen een fijne wandeling maken in de omgeving.

Bezoekje aan een dierentuin

Wil je liever iets wat meer dagvullend is dan kun je ook naar een dierentuin gaan. Zo loopt de Paashaas in GaiaZOO rond en brengt hij de dieren allerlei lekkere hapjes. Ook kun je er Paaseieren zoeken en is er een heuse Paasbrunch. In het Plaswijckpark in Rotterdam zijn allerlei plastic eieren verstopt die je kunt omruilen voor eieren van chocolade. En bij Dierenrijk in Nuenen zijn de heuse Dinoweken van start gegaan. Heeft niets te maken met Pasen, maar is wél erg leuk voor de kinderen!

Paasbrunch met familie

Natuurlijk kun je in plaats van naar je familie gaan, ook je familie bij je thuis uitnodigen voor een uitgebreide Paasbrunch. Wil je zelf niet zoveel werk hebben gebruik dan papieren bordjes en vraag iedereen om een hapje mee te nemen. Zo ben je gezellig bij elkaar, met lekker eten erbij zonder het werk vooraf en de afwas achteraf.

Paasbrunch buiten de deur

Wil je al dat gedoe niet thuis? Je hebt op diverse plekken ook een Paasbrunch buiten de deur. Bijvoorbeeld bij de Brandevoortse Hoeve in Helmond. Zoek er maar eens op.

Paaseieren zoeken

Ook worden er op verschillende plekken naar Paaseieren gezocht. Via de website van Natuurmonumenten kun je de leukste en mooiste plekken vinden om naar de eieren te zoeken. Pret gegarandeerd!

Paasweekend: uitjes voor het hele gezin

Leuke uitjes voor Tweede Paasdag

Bij de zondag noemde ik de familiebrunch en het eieren zoeken al. Dit hoef je natuurlijk niet op de zondag te doen, dit kan ook op maandag. Maar er is nog meer te doen op maandag.

Lammetjeswandeltocht met Pasen

Ben je op of in de buurt van Texel? Daar organiseren ze een heuse lammetjeswandeltocht. Super leuk om te doen en ook nog eens erg goed voor je. Kun je naderhand lekker ergens een hapje gaan eten en uitrusten.

Dagje Madurodam met Pasen

Wat ook erg leuk is om heen te gaan is naar Madurodam. Waarom speciaal vandaag? Nou de Paashaas hopt door het park, er liggen eieren verstopt die je mag gaan zoeken en als je alle eieren gevonden hebt dan mag je ook nog een paastraktatie ophalen. Super leuk om te doen dus. Daarnaast hebben ze ook nog een speeltuin van Nijntje, waar de kinderen zich lekker kunnen uitleven.

Paaskermis of Paasmarkt

Ook is er een Paaskermis in Deventer, superleuk met diverse attracties maar ook het zoeken naar paaseieren en een rommelmarkt. Ben je gek op rommelmarkten dan vind je ook een heuse Paasmarkt in onder andere Den Haag, Middelburg, Valkenburg, Nijmegen en nog veel meer plaatsen.

Wat ga jij doen met Pasen?

9 reacties op “Paasweekend: uitjes voor het hele gezin

Reageren is niet mogelijk.