Paastip: homemade eiersalade

IMG_2025

Soms ben je hardnekkig aan het nadenken over een volgende blog en zo komen de ideeën je aanwaaien. Zo ook dit recept voor eiersalade. Ik was hard aan het nadenken wat ik speciaal voor Pasen nou kon bedenken wat ook echt in mijn straatje ligt. DIY met mijn kleine zit er nog niet echt in al had ik leuke ideetjes maar dan zou ik dat toch alleen moeten doen. En dat vond ik dan weer niet leuk.

Tsjah en toen kregen mijn ouders kippen. En met die kippen kwamen eieren. En wat kun je allemaal met eieren maken? Onder andere eiersalade! Ik hou totaal niet van eiersalade uit de supermarkt. Ik weet niet wat dat is, maar ik eet het gewoon niet. Zelfgemaakte eiersalade daarentegen vind ik heerlijk en dan vooral die van mezelf en van mijn moeder.

homemade eiersalade

 

Het recept voor mijn homemade eiersalade:

Je hebt niet veel nodig zoals je hierboven kunt zien. Ik gebruikte 4 eieren, slechts de helft van de ui die je ziet, een eetlepel yogonaise, een eetlepel curry, een tikje sambal en wat peper en zout.

eiersalade

Dan kook je de eieren, versnipper je de ui en doe je hetzelfde met de eieren als ze zijn gekookt. Ik gebruik hiervoor een handig apparaatje van de Tupperware. Zo wordt de ui en de ei extra fijn.

homemade eiersalade

Ik doe zowel de ui als de ei bij elkaar en doe daar dan de yogonaise, curry, sambal, peper en zout bij. Alles lekker door elkaar roeren en in een afsluitbaar bakje doen.

homemade eiersalade

Ik vind zelf de eiersalade het lekkerste wanneer hij een dag in de koelkast heeft gestaan. De eiersalade is lekker op een toastje maar ook op een broodje. Anita heeft hem dinsdag ook geproefd en hij is helemaal goedgekeurd!

Zelfgemaakte eiersalade

Ik zeg: eet smakelijk en vrolijk Pasen alvast!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

8 reacties

 1. Henny op 3 april 2015 om 08:10

  Ziet er lekker uit. Ik ga dit jaar met Pasen voor het eerst eiersalade maken, dus dit recept komt voor mij goed van pas.

 2. Miranda op 3 april 2015 om 08:39

  Oh heerlijk! Ik ben ook gek op zelf gemaakte eiersalade. Staat hier regelmatig op het menu;)

 3. Anita|mindjoy op 3 april 2015 om 10:48

  Hij was zeker lekker en weer anders dan dat ik hem nu maak. Altijd leuk om te zien hoe iedereen er zijn eigen draai aan geeft!

 4. Vlijtig Liesje op 3 april 2015 om 10:51

  Bedankt voor de tip! Ik heb dit nog nooit gemaakt.

 5. Michelle op 3 april 2015 om 17:16

  Het ziet er lekker uit, ik denk dat ik dit ook is ga proberen dit weekend.

 6. Lifesabout op 3 april 2015 om 19:32

  Lekkerrr! Zelfgemaakt blijft het lekkerste. Een fijn paasweekend!

 7. Sas op 3 april 2015 om 20:43

  Lekker! heb het nooit zelf gemaakt maar vind eiersalade uit de winkel altijd al erg lekkerrr

 8. Jenn op 4 april 2015 om 13:17

  Lekker! Ik maak regelmatig eiersalade, in verschillende variaties, dus deze zal ik zeker ook eens proberen.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje