Lekkere tip voor Pasen: homemade eiersalade

Soms ben je hardnekkig aan het nadenken over een volgende blog en zo komen de ideeën je aanwaaien. Zo ook dit recept voor eiersalade. Ik was hard aan het nadenken wat ik speciaal voor Pasen nou kon bedenken wat ook echt in mijn straatje ligt. Knutselen is niet helemaal mijn ding, maar eten en eten maken zeker wel!

Lekkere eiersalade van verse eieren

Ik hou totaal niet van eiersalade uit de supermarkt. Ik weet niet wat dat is, maar ik eet het gewoon niet. Natuurlijk heb ik het wel eens geproefd, maar ik vind het gewoon echt niet lekker. Teveel toegevoegde dingen erin die niet nodig zijn gok ik zo. Zelfgemaakte eiersalade daarentegen vind ik heerlijk en dan vooral die van mezelf en van mijn moeder. Dit recept voor eiersalade heb ik dan ook stiekem van mijn moeder.

homemade eiersalade

Het recept voor mijn homemade eiersalade:

Je hebt niet veel nodig zoals je hierboven kunt zien. Ik gebruikte 4 eieren, slechts de helft van de ui die je ziet, een eetlepel yogonaise, een eetlepel curry, een tikje sambal en wat peper en zout. Als ik geen yogonaise in huis heb dan gebruik ik gewone mayonaise overigens.

Bol AlgemeenBol Algemeen
eiersalade

Dan kook je de eieren (minimaal 8 minuten, niet te zacht dus), versnipper je de ui en doe je hetzelfde met de eieren als ze zijn gekookt. Ik gebruik hiervoor een handig apparaatje van de Tupperware. Zo wordt de ui en de ei extra fijn.

homemade eiersalade

Ik doe zowel de ui als de ei bij elkaar en doe daar dan de yogonaise, curry, sambal, peper en zout bij. Alles lekker door elkaar roeren en in een afsluitbaar bakje doen.

homemade eiersalade

Ik vind zelf de eiersalade het lekkerste wanneer hij een dag in de koelkast heeft gestaan. De eiersalade is lekker op een toastje maar ook op een broodje. Ik serveer mijn eiersalade niet alleen met Pasen maar ook tijdens verjaardagen en hij is dan ook altijd tot op de laatste kruimel op!

Zelfgemaakte eiersalade

Ik zeg: eet smakelijk en vrolijk Pasen alvast!

9 reacties op “Lekkere tip voor Pasen: homemade eiersalade

Reageren is niet mogelijk.