Paastip: homemade eiersalade

Soms ben je hardnekkig aan het nadenken over een volgende blog en zo komen de ideeën je aanwaaien. Zo ook dit recept voor eiersalade. Ik was hard aan het nadenken wat ik speciaal voor Pasen nou kon bedenken wat ook echt in mijn straatje ligt. DIY met mijn kleine zit er nog niet echt in al had ik leuke ideetjes maar dan zou ik dat toch alleen moeten doen. En dat vond ik dan weer niet leuk.

Tsjah en toen kregen mijn ouders kippen. En met die kippen kwamen eieren. En wat kun je allemaal met eieren maken? Onder andere eiersalade! Ik hou totaal niet van eiersalade uit de supermarkt. Ik weet niet wat dat is, maar ik eet het gewoon niet. Zelfgemaakte eiersalade daarentegen vind ik heerlijk en dan vooral die van mezelf en van mijn moeder.

homemade eiersalade

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

 

Het recept voor mijn homemade eiersalade:

Je hebt niet veel nodig zoals je hierboven kunt zien. Ik gebruikte 4 eieren, slechts de helft van de ui die je ziet, een eetlepel yogonaise, een eetlepel curry, een tikje sambal en wat peper en zout.

eiersalade

Dan kook je de eieren, versnipper je de ui en doe je hetzelfde met de eieren als ze zijn gekookt. Ik gebruik hiervoor een handig apparaatje van de Tupperware. Zo wordt de ui en de ei extra fijn.

homemade eiersalade

Ik doe zowel de ui als de ei bij elkaar en doe daar dan de yogonaise, curry, sambal, peper en zout bij. Alles lekker door elkaar roeren en in een afsluitbaar bakje doen.

homemade eiersalade

Ik vind zelf de eiersalade het lekkerste wanneer hij een dag in de koelkast heeft gestaan. De eiersalade is lekker op een toastje maar ook op een broodje. Anita heeft hem dinsdag ook geproefd en hij is helemaal goedgekeurd!

Zelfgemaakte eiersalade

Ik zeg: eet smakelijk en vrolijk Pasen alvast!

8 reacties op “Paastip: homemade eiersalade

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *