Paaseieren zoeken voor oudere kinderen: een nieuwe uitdaging

paaseieren zoeken met oudere kinderen

Pasen is een tijd van familie, plezier en natuurlijk: eieren! Voor jongere kinderen is het verstoppen en zoeken van paaseieren een leuke en spannende traditie, maar wat doe je als je kinderen ouder worden en het plezier van het zoeken van eieren verliezen? Hier zijn enkele ideeën om het paaseieren zoeken voor oudere kinderen weer spannend te maken.

Paaseieren zoeken voor oudere kinderen

Het zoeken van paaseieren is in veel gezinnen een traditie. Zo ook bij ons. Echter is onze oudste inmiddels negen jaar en alhoewel ze het nog steeds leuk vindt zit er maar weinig uitdaging in het eieren zoeken. Daarom ging ik op zoek naar leuke manieren om het paaseieren zoeken ook voor oudere kinderen leuk te maken.

Maak het moeilijker

Een van de redenen waarom oudere kinderen vaak niet meer zo enthousiast mee doen met het zoeken van eieren is omdat ze het vaak te makkelijk vinden. Binnen een paar minuten is alles al gevonden. Klaar activiteit. Probeer daarom het zoeken van de paaseieren moeilijker te maken zodat het een echte uitdaging wordt. Verberg de eieren op meer verborgen en moeilijkere plekken. Plaats ze bijvoorbeeld in hogere bomen, in struiken of tussen de bloemen. Dit zal de kinderen uitdagen en hun enthousiasme vergroten.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Heb je kinderen in verschillende leeftijden, zowel jonge kinderen als oudere kinderen, dan is het slim om zowel moeilijke als makkelijke verstop plekken te kiezen. Spreek bijvoorbeeld af dat de blauwe eieren door het jonge kind gezocht worden en de rode eieren door het oudere kind. Op die manier kun je ze alsnog beide laten zoeken en kun je ze op hun eigen niveau verstoppen.

Houd een speurtocht

Een andere manier om het zoeken van eieren leuker te maken, is door een speurtocht te maken. Maak aanwijzingen die leiden naar de locaties waar de eieren verborgen zijn. Dit kan de kinderen helpen om hun creativiteit te gebruiken en hen betrokken te houden bij het zoeken naar de eieren. Maak het extra uitdagend door aanwijzingen te geven die moeilijker zijn om te begrijpen, of door enkele nep aanwijzingen te plaatsen die de kinderen op een dwaalspoor zetten.

Verstop andere voorwerpen

Een andere manier om het zoeken van paaseieren voor oudere kinderen interessanter te maken, is door andere voorwerpen te verbergen naast de eieren. Probeer verschillende soorten snoepjes, kleine speeltjes of andere verrassingen te verstoppen en verander het zoeken naar paaseieren in een algemene zoektocht naar schatten. Dit kan het zoeken van eieren diverser en leuker maken.

Wat ook een leuk idee is, is om puzzelstukjes in plastic eieren te stoppen en deze dan te verstoppen. Dan is het niet alleen zoeken van eieren, maar moeten ze er dus ook voor zorgen dat de puzzel helemaal compleet is. Een extra uitdaging dus!

Maak het een groepsactiviteit

Het is sowieso leuk om het zoeken van de paaseieren als groepsactiviteit in te zetten. Dat kan bijvoorbeeld ook al bij de speurtocht, dat het ene team tegen het andere team strijd. Maar het kan ook bij het ‘standaard’ zoeken naar eieren. Nodig bijvoorbeeld vrienden en/of familieleden uit om samen te zoeken. Welk team de meeste eieren vindt heeft gewonnen!

Glow in the dark paaseieren zoeken

En dan vond ik nog een hele toffe manier van het zoeken naar paaseieren en dat is de glow in the dark variant. Je zoekt de eieren dus niet overdag maar als het al donker is. Dat maakt het zoeken van eieren sowieso al wat spannender, maar door de glow in the dark variant nóg leuker. Je hebt hiervoor plastic eieren nodig waar je wat in kunt stoppen. In de eieren stop je dan een theelichtje die op batterijen werkt. Ik vond echter op Amazon ook hele toffe mini glow sticks (hier) die je ook in de eieren kunt stoppen. Die vind ik ook wel heel gaaf.

1 reactie op “Paaseieren zoeken voor oudere kinderen: een nieuwe uitdaging

Reageren is niet mogelijk.