Paasdecoratie ideetjes

Eind deze maand is het alweer Pasen. Iets wat echt een beetje vreemd aanvoelt want in mijn ogen hoort Pasen bij de maand april. Ik ben regelmatig rondom Pasen jarig en nu duurt het nog een paar weken tot ik jarig ben. Om je huis een beetje Paas proof te maken heb ik een aantal leuke Paasdecoratie ideetjes uitgezocht.

Paastakken

Als je Pasen en decoratie in één zin noemt dan denk ik eigenlijk meteen aan paastakken. Ik moet toegeven, wij hebben zelf geen echte paastakken in huis maar gewoon een paar van die decoratietakken van de Action. Wel heb ik ze samen met mijn dochter versierd en dat hoort ook wel een beetje bij Pasen. Naast eieren zoeken natuurlijk. Dit is zeg maar een standaard manier om je Paastakken te versieren/maken, maar het kan op nog veel meer manieren.

decoratie Pasen

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

 

Zo kun je een Paasboom op je muur maken. Voor wanneer je bijvoorbeeld weinig ruimte hebt om werkelijk Paastakken neer te zetten, of wanneer je katten hebt die erin gaan hangen. Ik vind het er erg vrolijk uit zien en het is ook niet moeilijk om te maken! Ook vond ik een leuke DIY voor witte Paastakken en zag ik bij Lady Lemonade een leuke DIY voor gekleurde Paastakken.

Andere decoratie ideetjes

Naast de Paastakken zijn er natuurlijk nog tal van andere decoratie ideetjes. Zo vind ik het zelf altijd al erg leuk om de gekleurde chocolade eitjes in een glazen pot te doen. Nu worden die eitjes natuurlijk ook opgegeten, maar deels staat het ook gewoon leuk. Je ziet trouwens tegenwoordig ook van die leuke steigerhouten figuren aan de muur, zoals de afbeelding hieronder.

 

Naast paaseitjes kun je ook andere dingen in een glazen pot doen ter decoratie. Dat heb je al kunnen zien op mijn blog tijdens de kerstperiode, maar dat kan dus eigenlijk voor vrijwel alles. Onderstaande potten kun je heel makkelijk zelf maken. Verzamel wat kleine takjes, zet wat bolletjes bloemen erin, wat Paaseieren erbij en klaar!

Of vul je glazen pot met allerlei kleurtjes Paaseieren en steek er wat nepbloemen in. Echt een super leuk en vooral ook vrolijk effect! Of je doet het zoals hieronder, zet een dunne vaas in het midden en dan kun je dus ook echte bloemen gebruiken!

paasdecoratie ideetjes

Raamdecoratie

Als laatste wil ik nog een tip geven voor raamdecoratie. Tijdens het Feel Good en Shop Event afgelopen weekend werd ik gewezen op het leuke initiatief van Anke. Zij heeft een website ontwikkeld waar je raamtekeningen kunt kopen. Het bestandje wordt digitaal opgestuurd en het enige wat je dan hoeft te doen is printen en overtrekken op je raam. Zo kun je bijvoorbeeld ook onderstaande afbeelding kopen voor maar €2,50. Ideaal voor mensen zoals ik die echt niet goed zijn in tekenen maar wel iets leuks op hun raam willen!

Heb jij je huis al gedecoreerd voor Pasen?

12 reacties op “Paasdecoratie ideetjes

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *