Van paastak tot paasei: inspiratie voor de mooiste Paasdecoraties

Pasen is een van de leukste feestdagen van het jaar, en de perfecte gelegenheid om het huis te versieren met mooie paasdecoraties. Of je nu houdt van eenvoudige decoraties of uitbundige creaties, er zijn veel ideeën om uit te kiezen.

Paasdecoratie inspiratie

In dit artikel zal ik enkele unieke paasdecoratie ideetjes bespreken, zodat ook jij je huis Paas-proof kunt maken. Gezellig!

Paastakken versieren

Een van de meest traditionele paasdecoraties zijn paastakken. Deze takken zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar kunnen ook erg leuk zijn om te versieren. Je kunt ervoor kiezen om ze te verven in verschillende kleuren, en vervolgens te versieren met paaseieren, vlinders en andere lente decoraties. Een andere leuke manier om paastakken te versieren is met vogels en nestjes. Door wat nestjes op te hangen en er een paar vogels in te zetten, creëer je een prachtige en natuurlijke decoratie.

Bol AlgemeenBol Algemeen
decoratie Pasen

Ook vond ik een leuke DIY voor witte Paastakken en zag ik bij Lady Lemonade een leuke DIY voor gekleurde Paastakken. Wil je niets in je paastakken hangen dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld magnolia takken, deze kleuren zo mooi van zichzelf dat ze helemaal geen decoratie meer nodig hebben. Of natuurlijk kersenbloesem, ook erg favoriet!

paastakken paasdecoratie
paastakken versieren
versieren paastakken
paastakken versieren

Paasbloemen: de mooiste bloemen als paasdecoratie

Bloemen zijn altijd een mooie aanvulling op elk interieur, en dat geldt zeker voor de paastijd. Tulpen, narcissen en hyacinten zijn perfecte bloemen voor de lente, en zorgen voor een frisse en vrolijke sfeer in huis. Een leuke manier om deze bloemen te presenteren is door ze in kleine potjes of glazen vaasjes te plaatsen, en deze vervolgens te versieren met een paaslint of -strikje.

Of vul je glazen pot met allerlei kleurtjes Paaseieren en steek er wat nepbloemen in. Echt een super leuk en vooral ook vrolijk effect! Of je doet het zoals hieronder, zet een dunne vaas in het midden en dan kun je dus ook echte bloemen gebruiken!

paasdecoratie ideetjes

Paasmandjes maken

Paasmandjes zijn niet alleen voor kinderen. Deze mandjes zijn een geweldige manier om paaseieren en andere decoraties in te bewaren, en zijn bovendien leuk om te versieren. Je kunt ervoor kiezen om je mandje te versieren met linten, kant, bloemen of zelfs verf. Als je kinderen hebt, kunnen ze hun eigen mandje versieren met stickers, verf of andere knutselmaterialen.

paasmandje
mandje voor pasen

Andere paasdecoratie ideetjes

Naast de Paastakken zijn er natuurlijk nog tal van andere decoratie ideetjes. Zo vind ik het zelf altijd al erg leuk om de gekleurde chocolade eitjes in een glazen pot te doen. Nu worden die eitjes natuurlijk ook opgegeten, maar deels staat het ook gewoon leuk.

Naast paaseitjes kun je ook andere dingen in een glazen pot doen ter decoratie. Dat heb je al kunnen zien op mijn blog tijdens de kerstperiode, maar dat kan dus eigenlijk voor vrijwel alles. Onderstaande potten kun je heel makkelijk zelf maken. Verzamel wat kleine takjes, zet wat bolletjes bloemen erin, wat Paaseieren erbij en klaar!

Of wat dacht je van deze geweldige krans speciaal voor Pasen? Deze zijn leuk genoeg om de gehele lente te laten hangen!

Ook kun je hele leuke dingen haken speciaal voor Pasen. Hieronder in de blog de leukste haakpatronen voor Pasen en de lente!

Hieronder vind je nog een aantal hele leuke decoratie ideetjes voor Pasen.

En je hebt natuurlijk ook nog altijd de paaseieren die je kunt versieren zoals hieronder. In deze blog vind je meer ideetjes om paaseieren te versieren.

paaseieren versieren

Raamdecoratie Pasen

Als laatste wil ik nog een tip geven voor raamdecoratie. Tijdens het Feel Good en Shop Event afgelopen weekend werd ik gewezen op het leuke initiatief van Anke. Zij heeft een website ontwikkeld waar je raamtekeningen kunt kopen.

Het bestandje wordt digitaal opgestuurd en het enige wat je dan hoeft te doen is printen en overtrekken op je raam. Zo kun je bijvoorbeeld ook onderstaande afbeelding kopen voor maar €2,50. Ideaal voor mensen zoals ik die echt niet goed zijn in tekenen maar wel iets leuks op hun raam willen!

Wil je niet tekenen maar alleen plakken? Ook dan zijn er ontzettend veel leuke webshops die raamstickers verkopen speciaal voor Pasen en voor de lente. Dit zijn vaak stickers die je makkelijk erop kunt plakken én verwijderen. Plus ze zijn ook nog eens herbruikbaar. Zo is er iemand hier in het dorp die hele leuke haasjes en eieren als raamsticker verkoopt!

Heb jij je huis al gedecoreerd voor Pasen?

14 reacties op “Van paastak tot paasei: inspiratie voor de mooiste Paasdecoraties

Reageren is niet mogelijk.