Paasdecoratie ideetjes

paasdecoratie-ideetjes

Eind deze maand is het alweer Pasen. Iets wat echt een beetje vreemd aanvoelt want in mijn ogen hoort Pasen bij de maand april. Ik ben regelmatig rondom Pasen jarig en nu duurt het nog een paar weken tot ik jarig ben. Om je huis een beetje Paas proof te maken heb ik een aantal leuke Paasdecoratie ideetjes uitgezocht.

Paastakken

Als je Pasen en decoratie in één zin noemt dan denk ik eigenlijk meteen aan paastakken. Ik moet toegeven, wij hebben zelf geen echte paastakken in huis maar gewoon een paar van die decoratietakken van de Action. Wel heb ik ze samen met mijn dochter versierd en dat hoort ook wel een beetje bij Pasen. Naast eieren zoeken natuurlijk. Dit is zeg maar een standaard manier om je Paastakken te versieren/maken, maar het kan op nog veel meer manieren.

decoratie Pasen

 

Zo kun je een Paasboom op je muur maken. Voor wanneer je bijvoorbeeld weinig ruimte hebt om werkelijk Paastakken neer te zetten, of wanneer je katten hebt die erin gaan hangen. Ik vind het er erg vrolijk uit zien en het is ook niet moeilijk om te maken! Ook vond ik een leuke DIY voor witte Paastakken en zag ik bij Lady Lemonade een leuke DIY voor gekleurde Paastakken.

Andere decoratie ideetjes

Naast de Paastakken zijn er natuurlijk nog tal van andere decoratie ideetjes. Zo vind ik het zelf altijd al erg leuk om de gekleurde chocolade eitjes in een glazen pot te doen. Nu worden die eitjes natuurlijk ook opgegeten, maar deels staat het ook gewoon leuk. Je ziet trouwens tegenwoordig ook van die leuke steigerhouten figuren aan de muur, zoals de afbeelding hieronder.

 

Naast paaseitjes kun je ook andere dingen in een glazen pot doen ter decoratie. Dat heb je al kunnen zien op mijn blog tijdens de kerstperiode, maar dat kan dus eigenlijk voor vrijwel alles. Onderstaande potten kun je heel makkelijk zelf maken. Verzamel wat kleine takjes, zet wat bolletjes bloemen erin, wat Paaseieren erbij en klaar!

Of vul je glazen pot met allerlei kleurtjes Paaseieren en steek er wat nepbloemen in. Echt een super leuk en vooral ook vrolijk effect! Of je doet het zoals hieronder, zet een dunne vaas in het midden en dan kun je dus ook echte bloemen gebruiken!

paasdecoratie ideetjes

Raamdecoratie

Als laatste wil ik nog een tip geven voor raamdecoratie. Tijdens het Feel Good en Shop Event afgelopen weekend werd ik gewezen op het leuke initiatief van Anke. Zij heeft een website ontwikkeld waar je raamtekeningen kunt kopen. Het bestandje wordt digitaal opgestuurd en het enige wat je dan hoeft te doen is printen en overtrekken op je raam. Zo kun je bijvoorbeeld ook onderstaande afbeelding kopen voor maar €2,50. Ideaal voor mensen zoals ik die echt niet goed zijn in tekenen maar wel iets leuks op hun raam willen!

Heb jij je huis al gedecoreerd voor Pasen?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

12 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 16 maart 2016 om 06:21

  Leuke ideetjes! Ik heb het hier ook al versierd voor pasen. Heel basic, gewoon een tak met eieren.

 2. Josan op 16 maart 2016 om 06:22

  Hey die paaseieren van de Action ken ik. Die pimp ik dus vandaag op mijn blogje 🙂

 3. Channa op 16 maart 2016 om 06:39

  Ik kwam er ook pas van de week pas achter dat het niet lang meer duurt. Klopte in mijn beleving dus ook niet, haha. Hier dus ook nog geen decoratie.

 4. demallemolenmoeder op 16 maart 2016 om 07:25

  Wat een leuke ideetjes. Die potjes vind ik ook erg leuk. Hier simpel maar wel vrolijk een paastak. Volgend jaar wil ik er toch iets meer aandoen, wat versiering betreft.

 5. Wilmaaa op 16 maart 2016 om 07:48

  Leuke ideetjes, vooral met die vrolijke kleurtjes 🙂

 6. Charlotte op 16 maart 2016 om 08:15

  Leuke ideetjes! Wij hebben gewoon ouderwetse Paastakken staan. Voor de eerste keer trouwens want voordat Aukje er was deed ik dat eigenlijk nooit. Staat wel gezellig!

 7. ~ Inge ~ op 16 maart 2016 om 09:11

  Erg leuk! Maar ik hou het simpel met twee grote vazen met paastakken en versiering……de laatste echte takken van mijn boom, want de boom is ondertussen nu omgezaagd 🙁

 8. Birgit op 16 maart 2016 om 10:48

  Oooh ik heb weer heel veel inspiratie! We hebben al wel echte paastakken staan. Die staan inmiddels al zo lang dat ze vol met wortels en groene blaadjes zitten, maar toch…

  Ik vind het steigerhouten ei en die glazen potjes ook erg leuk!

 9. Mama van Dijk op 16 maart 2016 om 10:54

  Ohh, ik vind er meerdere heeeel leuk!

 10. Maike op 16 maart 2016 om 19:44

  Leuke ideetjes, ziet er gezellig uit zo!

 11. MetMirjam op 17 maart 2016 om 12:20

  Wat leuk! Vooral dat idee op de muur met die Washi tape vind ik heel erg leuk! Ik heb dit jaar alleen versierde Paastakken en wat voorjaarsbloemen is huis. Volgend jaar krijgen wij weer visite met Pasen, dan vind ik het gelijk een stuk leuker om wat meer uit te pakken. 🙂

 12. MetMirjam op 17 maart 2016 om 12:21

  Wat leuk! Vooral dat idee op de muur met die Washi tape vind ik heel erg leuk! Ik heb dit jaar alleen versierde Paastakken en wat voorjaarsbloemen is huis. Volgend jaar krijgen wij weer visite met Pasen, dan vind ik het gelijk een stuk leuker om wat meer uit te pakken. :).

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje