Paas decoratie ei van strijkkralen

Op zoek naar leuke en schattige Paas decoratie? Dit Paas decoratie ei van strijkkralen is echt leuk om te maken voor Pasen.

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Elsa van de blog, ElsaRblog. Het is een eer dat ik op de blog van Nicole mijn Paas decoratie ei met strijkkralen mag delen. Op mijn blog heb ik ook meerdere artikelen met strijkkralen (zoals: boekenleggers en onderzetters).

Paas decoratie van strijkkralen

Deze Paas decoratie heeft de vorm van een ei, maar je kunt ook andere vormen of figuurtjes gebruiken zoals: een konijn, kip, bloemen enz. De uitstraling van je decoratie kun je heel makkelijk zelf bepalen door de juiste kleuren te kiezen voor je project. Een voorbeeld: heb je een industriële look in je huis, dan is het een goed idee om je ei of figuurtjes in zwart of wit te maken. Ook bruin is een toepasselijke kleur.

Lees ook: Paasslinger maken

Wat je nodig hebt voor een ei van strijkkralen

  • Strijkkralen mallen (ik heb een ei)
  • Verschillende kleuren strijkkralen
  • Houten wasknijper
  • Bakpapier
  • Lijmpistool
  • Schaar
  • Pincet

Hoe maak je een ei van strijkkralen

Begin met de mallen vol te maken met strijkkralen. Om een design te kunnen maken gebruik je verschillende kleuren strijkkralen. Vervolgens knip je met een schaar 2 diagonaal eindpuntjes van de wasknijper (van de dunne kant van de wasknijper).

Nu leg je een stuk bakpapier op het ei met de kraaltjes. Strijkijzer goed warm en strijk de kraaltjes. De kraaltjes zijn goed als je ziet dat ze plat zijn en gesmolten tegen elkaar aan zitten. Duurt een minuut ongeveer.

Lees ook: Paasdecoratie ideetjes

Nu lijm je met een lijmpistool, waar je de puntjes van de wasknijper hebt geknipt, tegen elkaar. Op de achterkant van het ei (de kant met gesmolten kraaltjes) breng je een beetje lijm aan en vervolgens plak je dat aan de wasknijper.

Let op: de wasknijper puntjes die je hebt gelijmd zijn de puntjes die je op het ei moet plakken. Ook niet vergeten dat deze Paas decoratie moet staan zoals een fotolijst.

Ik wens je veel plezier, succes!

1 reactie op “Paas decoratie ei van strijkkralen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *