Overzicht met de familie planner van Purpuz

Eind vorig jaar ontving ik de familieplanner van Purpuz. Ik had al ervaring met de planner van Purpuz voor mijn bedrijf en daar was ik al zeer tevreden over. Dus toen ik ontdekte dat Clen van Purpuz met een nieuw product – namelijk de familieplanner – op de markt kwam moest ik deze testen.

Het runnen van een gezin kan namelijk best stressvol zijn. Vooral in combinatie met je werk, school, huishouden, een sociaal leven en nog veel meer. De Purpuz Family Planner is de oplossing. Krijg goed overzicht op alle agenda’s en het huishouden. Zie wat er speelt en wat je niet moet vergeten. Deze Familie Planner is dé plek voor handige lijstjesto-do’s, verjaardagen, maaltijd planning en tijd voor elkaar!

De inhoud van de Purpuz familie planner

De eerste pagina’s van de planner bestaan uit de feestdagen, een jaaroverzicht en een verjaardagskalender. Daarna krijg je de werkelijke planner.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Het planoverzicht is per week ingedeeld. Er is echter ook nog een verjaardagskalender te vinden in de planner zelf. De bovenste helft van de planner is er eentje voor alle to do’s, notities, boodschappenlijstjes en maaltijdplanner. Je kunt er ook wat schrijven over iedereen die je nog moet mailen of bellen en er staat ook een aparte sectie over het huishouden.

Verder zou je er ook eventueel het doel van die week kunnen opschrijven, de film van de week, het beste moment en aan het einde van de week kun je ook een score geven hoe de week is geweest.

De onderste helft van de familie planner is echt een weekoverzicht. Het weekoverzicht gaat van boven naar beneden en start op maandag en eindigt op zondag. Van links naar rechts kun je dan de namen van de familieleden bovenaan zetten. Ik moest hier zelf even aan wennen want de planners die ik heb gehad werkten andersom. Dus de familie leden van boven naar beneden en de dagen van de week stonden dan van links naar rechts.

Er is ruimte voor vijf familieleden en er is nog een extra half vakje voor eventuele andere dingen. Wij gebruiken ook alle vijf de vakjes omdat er soms ook dingen zijn die voor de gehele familie gelden of die nog niet specifiek is toegewezen aan 1 persoon.

De Familie Planner in gebruik

Per 4 januari hebben wij de planner dan ook werkelijk in gebruik genomen. Dat is dus nog niet zo lang, maar ik vind het overzicht nu al fijn. We hebben de planner aan een deur gehangen zodat zowel het bovenste blad als het onderste blad continu te zien is.

Weekmenu en boodschappenlijstje

Het eerste wat ik opgeschreven heb is het weekmenu. Wij maken altijd een weekmenu en maken aan de hand van dat menu een boodschappenlijstje. Naast de standaard producten die we kopen. Wanneer er producten op raken en opnieuw besteld moeten worden zetten we dit ook in de planner. Het weekmenu is overigens wel een indicatie, soms verwisselen we bepaalde dagen.

Huishouden en to do’s

Verder zijn de lijstjes voor het huishouden en to do’s erg handig. To do’s zijn dingen als ‘hondenbrokken halen’, maar ook ‘weekrooster Fay uitprinten’. Het zijn echt privé to do’s en geen zakelijke want die schrijf ik voor mezelf op in mijn Succesplanner. Het lijstje voor het huishouden is vooral voor mijn man. Hij helpt graag mee maar vind het lastig om zelf te zien wat er moet gebeuren dus ik schrijf daar wel eens dingen op.

Weekoverzicht

In het weekoverzicht maak ik kenbaar welke dienst mijn man heeft, welke afspraken er staan voor de kinderen (bijvoorbeeld gesprekken met de juf, fysio, etc) en welke klant afspraken ik heb. Ik zet in dit overzicht dus wel zakelijke dingen omdat ik zo mijn man kan laten weten wanneer ik wat heb. Dat is nu me de lockdown fijn maar daarbuiten ook.

Conclusie

Al met al vinden wij deze planner vrij compleet en erg overzichtelijk. We gebruiken hem natuurlijk nog maar kort, echter is the key natuurlijk dat je hem wel moet gebruiken. Doe je er niets mee dan zal hij je ook niet helpen natuurlijk. Je zou overigens ook nog met kleuren kunnen werken. Dus elk persoon krijgt een eigen kleur en op die manier kun je het nog meer verduidelijken.

Als ik dan toch iets moet noemen wat verbetert kan worden dan is het de buitenkant. Deze vind ik vrij basic. En ik zou het handig vinden als ik hem ook kon neerzetten zodat je beide kanten kunt zien. Nu valt hij telkens om waardoor wij hem hebben opgehangen.

2 reacties op “Overzicht met de familie planner van Purpuz

Reageren is niet mogelijk.