4x overnachten aan de Nederlandse kust

Als er iets is wat een kalmerende werking op mij heeft dan is het wel de zee met zijn eb en vloed. Met de golfjes die zachtjes kabbelen, de zilte geur van het zoute water. De meeuwen die gieren van de pret omdat ze een frietje te pakken hebben. Wanneer ik aan de kust ben kom ik echt tot rust. Niet voor niets dat ik als jaarlijks doel heb om minstens eenmaal het water op te zoeken. Vorig jaar was het Italië. Dit jaar willen we voor een paar daagjes naar de Nederlandse kust. Want ook deze kust heeft mijn hart gestolen…

Vakantiehuisje aan de Nederlandse kust

We hebben nog niets geboekt omdat we redelijk last minute willen gaan. Maar ik ben wel al rond aan het kijken of ik leuke overnachtingsplekken kan vinden aan de kust. Ergens in Zeeland lijkt me super leuk, maar Egmond aan Zee of Noordwijk ofzo vind ik ook altijd erg tof om heen te gaan.

Onlangs ontdekte ik de website van NOVASOL vakantiehuizen en zij hebben echt ontzettend veel vakantiehuizen en appartementen op hun website staan. Zowel aan de kust als de rest van Nederland.

Egmond aan zee

Tijdens mijn zoektocht vond ik echt een geweldig vakantiehuis (Huiscode HNH152) in Egmond aan zee. Bijzonder in verband met de locatie (pal aan de Noordzee), maar ook om hoe het huis gebouwd is. Er zijn ontzettend veel grote ramen te vinden waardoor het lichtinval in huis prachtig is. Daarnaast heb je een eigen parkeerplaats en ook het zitje buiten ziet er erg gezellig uit.

Julianadorp

Is het heel gek als ik zeg dat ik nog nooit van Julianadorp had gehoord voor deze zoektocht? Op zich niet denk ik, want het is gelegen in de kop van Holland en wij wonen daar nogal ver vandaan. Maar na wat onderzoek zag ik wel dat dit een ontzettend lieflijk dorpje is tussen Callantsoog en Den Helder in. Een mooi gebied om naartoe te gaan met zowel duinen. strand zee als een polderlandschap.

Het huis (Huiscode HNH811) wat ik vond om te overnachten ziet er van de buitenkant niet heel bijzonder uit. Niet zoals het huis in Egmond aan zee. Maar met drie slaapkamers, twee badkamers en een enorm groot lap grond eromheen is het zeker niet verkeerd om daar te mogen verblijven.

Sint-Annaland, Zeeland

Tijdens mijn zoektocht stuitte ik ook op een ontzettend mooi vakantiehuis (Huiscode:HZE059) in Sint-Annaland te Zeeland. Met veel en grote ramen is het een heel licht huis met twee slaapkamers en zelfs een extra vijfde slaapplek door een slaapbank te creëren. Alhoewel dit huis niet aan de Noordzee ligt,  is het wel op loopafstand van de Oosterschelde en de jachthaven van Sint-Annaland.

Met een prachtige veranda die je door middel van openslaande deuren bereikt en een luxe stoomdouchecabine is het geen straf om hier te mogen verblijven.

Cadzand-bad

Wil je naar Zeeland maar wel een huisje aan zee? Dan heb ik een leuk huisje (Huiscode HZE141) voor je gevonden. Op slechts 50 meter van de zee dus vrijwel in je achtertuin kun je heerlijk ontspannen en genieten van je vakantie. Alhoewel deze plaats aan de Nederlandse kust ligt ben je ook zo in België. Kun je naar Brugge of Knokke, twee leuke steden om te bezoeken.

 

Wil je niet perse aan de kust maar wel in de buurt van water dan kun je daar ook heel makkelijk op zoeken. Zo heb ik ook een aantal prachtige huisjes gevonden vlakbij rivieren en meren. Voor ieder wat wils dus.

Ben jij ook zo dol op de Nederlandse kust? Waar gaat jouw vakantie heen dit jaar?

1 reactie op “4x overnachten aan de Nederlandse kust

  • Er zitten inderdaad echt prachtige huizen bij! Zelf ben ik dol op Texel, alleen zijn de huisjes daar wat sneller vol dan aan een willekeurige kust in Nederland.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *