Ovenschotel met kip en prei – Marley Spoon

IMG_1898

Iets minder dan een jaar geleden mocht ik voor het eerst de foodbox van Marley Spoon uitproberen. Op dat moment aten we nog maar met zijn tweeën ervan aangezien Fay nog niet helemaal met de pot mee at. Inmiddels is onze dame een volwaardige eter en hebben we aan een foodbox voor twee niet genoeg. Daarom mocht ik dit keer de familybox uitproberen, deze is goed voor 4 tot 5 porties zeggen ze. Ook dit keer kon ik kiezen uit een aantal gerechten en ik koos onder andere voor de ovenschotel met kip en prei. 

Ovenschotel met kip en prei

Ingrediënten (voor 4-5 personen)

 • kippendijen (4 stuks)
 • 250 gram knolselderij
 • 1 ciabatta
 • 1 kippenbouillonblokje
 • 2 preien
 • 15 gram verse dragon
 • 66 ml mosterd
 • 800 gram cannellini bonen
 • olijfolie, zout en peper

Hoe te bereiden:

 1. Oven voorverwarmen op 220 graden. Prei en knolselderij in stukjes snijden. Dragonblaadjes plukken en grof hakken (geen steeltjes gebruiken).
 2. Kip in koekenpan aan beide kanten aanbraden totdat de huid knapperig is. Daarna met zout en peper bestrooien en even apart leggen.
 3. In grote kookpan pei en knolselderij ongeveer 3 minuten aanbraden, 350 ml gekookt water toevoegen en bouillonblokje daarin oplossen.
 4. Voeg de bonen, mosterd en half van de gehakte dragon hieraan toe. Ongeveer 2 minuten laten koken en dan in lage ovenschotel gieten.
 5. Kip met huidzijde bovenop de groente leggen en circa 15 minuten bakken in de oven totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.
 6. Bak de laatste 8 minuten het brood mee in de oven totdat het gaar is.
 7. Verdeel de groente en kip over diepe borden, garneer met de overige dragon en serveer het brood ernaast.
 8. Eet smakelijk!

Dit recept is niet van mij, maar van de chefs van Marley Spoon. Dit recept is ook de eerste in de reeks van 10 recepten tijdens de recepten week. Wil je hier meer over weten, klik dan even door.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje