Out of my comfort zone outfit

Sinds ik beter in mijn vel zit en mezelf en mijn lichaam steeds meer accepteer durf ik ook veel meer als het gaat om kleding. Waar ik vroeger amper een tientje wilde uitgeven aan kleding voor mezelf koop ik nu met regelmaat (voor de volle prijs) kleding voor mezelf. En hoe ik eerst angstvallig vasthield aan die ene broek in maat 40 waar ik ooit toch echt in moest passen kan ik nu vrij makkelijk afscheid nemen van dat soort kleding. Tegenwoordig draag ik kleding die lekker zit én waar ik me goed en mooi in voel. Tegenover alleen kleding die lekker zit (lees: joggingbroeken en truien).

Mijn grootste miskopen

Als het gaat om kleding heb ik in het verleden toch een aantal behoorlijke miskopen gedaan. Kleding waarvan ik dacht dat ik het moest hebben. Kleding waarvan ik het bij anderen zag en dacht: dat wil ik ook. Kleding die na 1x wassen meteen pillig was. Te strakke kleding, te grote kleding. Noem maar op.

Mijn grootste miskopen waren echter rokken. Ik had een vijftal rokken in mijn kast liggen, al jaren, en deze deed ik werkelijk nooit aan. Want als ik dan zo’n rok aantrok vond ik het me niet staan en ging hij de kast weer in. En dat terwijl ik jurken wel erg leuk vond. En vind. Jurken zijn ook zo lekker makkelijk. Dat was hoe ik er vroeger naar keek. Nu zie ik het als een kledingstuk die fijn zit en vooral ook mooi is. Het zorgt ervoor dat ik me heel vrouwelijk voel. Toch draag ik ook graag broeken hoor, want ook daarin kun je erg vrouwelijk zijn. Maar jurken zijn stiekem wel mijn favoriet. En rokken dus totaal niet.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Out of my comfort zone

Toch heb ik nu weer een rok in mijn kast liggen. En niet alleen liggen, ik heb hem zelfs al een paar keer aangetrokken. Ik vond het enorm spannend om hem te kopen want ik had niet echt een goede track record wat betreft dit kledingstuk. Toch deed ik het. En dan niet zomaar een rok, nee een leatherlook rok, in het zwart. Deze kocht ik in combinatie met een blouse. Ik vond het heel spannend om dit zo aan te trekken want ik in een rok.. dat staat toch helemaal niet? Nou wel als je de juiste rok hebt en de juiste combinatie hebt!

Gekocht bij Rebels – curvy fashion

Zowel de rok als de blouse kocht ik bij de curvy winkel Rebels in Oisterwijk. Naast een stenen winkel hebben zij ook een webshop en zij zijn dus gespecialiseerd in Curvy Fashion. Wat hen zo uniek maakt is de geweldige kleding die ze verkopen in combinatie met hun Instagram account. Want op dat Instagram account laten zij zichzelf zien én hun kleding op een hele laagdrempelige manier.

Rebels wordt gerund door Els die vroeger ook geblogt heeft en grafisch ontwerper en styliste is geweest. En het is ook niet zo gek dat Rebels echt draait om Curvy Fashion, want Els is zelf ook een prachtige curvy vrouw. Inmiddels heeft ze ook een hele leuke medewerkster namelijk Ellen, een curvy model. Samen runnen ze de winkel en dus ook het Instagram account. Ze gaan regelmatig live om te laten zien wat er allemaal binnen is gekomen plus ze trekken de kleding ook aan. Omdat ze beide een heel andere curvy lijf hebben kun je zo heel goed zien hoe een bepaalde kledingstuk bij iemand staat. Op die manier heb ik dus hele leuke combinaties ontdekt en dus ook die blouse en de rok.

Mijn ‘out of my comfort zone’ outfit

Tijdens het event Blogger by Nature waar ik een Instagram training mocht geven trok ik deze leuke outfit aan. Ik wilde me vrouwelijk voelen, zelfverzekerd en mooi. En alhoewel ik het dus heel erg spannend vond om deze outfit aan te trekken, vooral de rok, voelde ik me er dus echt wel al die positieve dingen in. Daarom vroeg ik ook aan Marieke van MariekeBlogt om een full body foto te maken. Het enige waar ik dus niet aan gedacht had dat zijn de schoenen. Daar valt nog aan te werken.

Al met al ben ik dus ontzettend blij met mijn rok. Wie weet komen er wel meer. Ben jij dus ook curvy en vind je het lastig om kleding te kopen omdat je vaak niet weet hoe het staat of hoe het zit? Volg dan zeker Rebels op Instagram. En nee ik heb geen aandelen, ook geen samenwerking, ik ben gewoon erg enthousiast en blij hen ontdekt te hebben.

Wat is voor jou een echte ‘out of my comfortzone’ outfit?