Oud en Nieuw tag | Hoe ziet jouw ideale jaarwisseling eruit?

Mijn lieve blogcollega Merel bedacht deze leuke tag en vroeg wie hem ook wilde invullen. Aangezien ik altijd wel in ben voor een leuke Q&A heb ik meteen ja gezegd. Een aantal hele leuke vragen (met antwoord uiteraard haha) over de jaarwissleing. Hoe vieren wij die? En is het nu anders dan toen we nog geen kinderen hadden? Kom meer te weten over onze Oud & Nieuw… 

Oud en Nieuw tag

Waar vieren jullie de jaarwisseling?

Ook dit jaar vieren wij Oud en Nieuw thuis. Naast dat we twee kleine kinderen hebben die ik graag laat slapen tijdens de jaarwisseling hebben we ook nog twee honden. Dit jaar hebben we zelfs tijdelijk VIJF honden omdat mijn ouders op vakantie gaan en wij op drie van de zeven honden van hen passen. De andere vier gaan naar mijn tante.

Wat eet en drink je tijdens oud en nieuw?

Ik ben zelf helemaal dol van appelbeignets. We hebben natuurlijk ook wel oliebollen in huis (zonder krenten!), maar appelbeignets vind ik het lekkerste. Daarnaast zorg ik altijd wel voor andere hapjes ook op tafel. Qua drinken is het meestal bier voor mijn man en wijn of licor43 voor mij. Champagne ben ik niet zo weg van. Toch denk ik dat ik mijn eigen traditie dit jaar verbreek. Ik heb namelijk gin ontdekt en wil dit in huis halen.

Steken jullie vuurwerk af?

Nee. Ik vind vuurwerk mooi om te zien maar echt zonde van het geld. Binnen een paar minuten honderden euro’s de lucht in knallen. Ik kan daar gewoon echt geen geld aan uitgeven. Dit jaar haal ik wel sterretjes in huis want mocht Fay wakker worden dan vind ik het wel leuk om dat aan te steken met haar.

Als je moest kiezen, ga je dan liever naar een feestje of kijk je de oudejaarsconference op televisie? En waarom?

Voordat ik kinderen had ging ik heel graag naar feestjes. Toch vind ik het stiekem ook wel erg leuk om lekker voor de tv te zitten. Kijken naar een oudejaarsconference of Ik hou van Holland. Of spelletjes spelen! Wel vind ik het dan leuk als er meer mensen zijn, vrienden of familie. Maar dat is dit jaar sowieso niet.

Doe je aan nieuwe voornemens? Zo ja, welke staan er op de planning voor 2018?

Ik roep altijd heel hard van niet maar doe het stiekem toch. Zo was ik erg goed afgevallen afgelopen jaar maar er kruipt stiekem weer wat bij. Dus mijn goede voornemen is in ieder geval weer starten met gezond eten en afvallen. Daarnaast wil ik:

  • Meer aandacht besteden aan mijn Virtual Assistant bedrijf
  • Vaker ontspannen
  • Balans vinden tussen werk, gezin en huishouden

Wat is je leukste herinnering aan oud en nieuw zonder de kinderen? En met?

Mijn leukste herinnering is toch oud en nieuw vieren op Aruba. Dat was zo ontzettend gaaf! We gingen met een aantal man met onze auto’s bij de vuurtoren staan. Inclusief food and drinks. En vanuit daar konden we al het vuurwerk op het hele eiland bekijken. Daarna naar de kroegen toe… Echt geweldig!

oud en nieuw vuurwerk

Wat betreft leukste herinnering met kinderen kan ik eigenlijk niet zeggen. Ja misschien de allereerste keer als moeder zijnde. Fay was nog een baby en sliep gewoon in haar bedje. Maar ik vond het een heel bijzonder gevoel toen en heb zeker wat tranen gelaten. Ook omdat het ook heel anders af had kunnen lopen dat jaar….

Hoe ga je gekleed op 31 december?

Aangezien we thuis blijven is de kans groot dat ik een onesie aan trek haha. Gewoon lekker relaxed… Mezelf echt optutten is ook wel leuk hoor. Dus het kan best zijn dat ik toch iets meer moeite ga doen en een leuk jurkje aan trek.

Stel dat je de jackpot van de Staatsloterij of de Postcode Kanjer wint… Wat ga je daarmee doen?

Om iets te kunnen winnen moet je ook meedoen haha. En aan de postcode loterij doen wij sowieso niet mee. Al zit de kans er wel in dat we een staatslot kopen. Dat doen we namelijk elk jaar! Als ik een groot bedrag zou winnen dan zou ik dit eerst gaan vieren met mijn dierbaren door samen uit eten te gaan. Ook zou ik een deel apart zetten voor de kinderen (studie is duur!) en ik zou direct een reisje boeken naar Aruba. Daar wil ik namelijk zo graag nog eens heen.

Verder zou ik een nieuwe auto kopen (we willen graag een diesel stationwagon), op zoek gaan naar een huis en een schoonmaakster inhuren. Wat ik nog meer zou doen weet ik eigenlijk niet… Maar denk dat ik met bovenstaande dingen wel zoet ben.

Wanneer bezoek je familie om ze het beste te wensen voor het nieuwe jaar?

Eigenlijk altijd op 1 januari al vind ik dat niet altijd even handig. Het liefst zou ik namelijk lekker relaxt thuis blijven met mijn gezin en samen genieten van een vrije dag. Maar doorgaans is het dus toch op 1 januari omdat het er anders niet meer van komt ivm werk etc.

Ik tag…

Voor de Oud en Nieuw Tag wil ik zelf graag Geertje, Monique en Laura taggen.

Wat gaan jullie doen met Oud en Nieuw?

De afbeeldingen van 2018 en vuurwerk komen van Shutterstock.

1 reactie op “Oud en Nieuw tag | Hoe ziet jouw ideale jaarwisseling eruit?

  • Jij dus ook oliebollen zonder krenten? Ik vind ze dan ook lekkerder. En gin smaakt idd goed he? Ik leerde het ook afgelopen jaar pas kennen. Leuk dat je hem hebt ingevuld lieve Nicole, alvast een fijne jaarwisseling! Lekker druk met die vijf honden in huis trouwens, wordt het in elk geval niet saai..

Reageren is niet mogelijk.