Origineel kraamcadeau bij tweede kind

Er is een tweede kindje bij gekomen. Hartstikke leuk, maar wat geef je als kraamcadeau? Je wilt natuurlijk origineel zijn, maar het moet ook iets zijn wat ze nog niet hebben. Dat kan soms best lastig zijn vooral bij een tweede of derde kind. Nu er een vriendin van mij onlangs bevallen is van haar tweede kind komt dit onderwerp bij mij weer naar boven. Reden genoeg om dus weer op zoek te gaan naar een leuk en origineel kraamcadeau.

Wat geef je als kraamcadeau?

Het geven van een cadeau blijft natuurlijk heel erg persoonlijk. Wat de een leuk vindt hoeft de ander niet leuk te vinden. Toch zijn er altijd wel wat cadeaus die vrijwel bij iedereen in goede aarde vallen. Het gaat vaak ook om het idee. Dat je de moeite hebt gedaan om iets leuks en origineels uit te kiezen. En origineel kan dan iets zijn wat nog nooit iemand bedacht heeft, maar het kan bijvoorbeeld ook juist iets gepersonaliseerd zijn. Zo heb ik in het verleden bij mijn kinderen diverse gepersonaliseerde items gehad. Denk bijvoorbeeld aan een badjasje met naam, een gepersonaliseerd boek maar ook een leuk logeerkoffertje met naam.

Wat ook echt ontzettend leuk is, dat is een kinder rugzak. Vaak zijn we geneigd om echt iets te geven wat direct in de baby tijd gebruikt kan worden. Terwijl het ook leuk is om alvast iets te geven voor op latere leeftijd. Ze groeien er vanzelf in zullen we maar zeggen. Zo’n rugzak met naam is niet alleen erg leuk om te zien, maar ook handig. Zo hoef je er niet bang voor te zijn dat iemand zich vergist en zie je altijd precies van wie de rugzak is.

Bol AlgemeenBol Algemeen

 

Bron: Kidslabel
Bron: Kidslabel

Nog een aantal leuke cadeau ideeën

Als er iets is wat in de kraamtijd, maar ook in de jaren daarna, veelvuldig gebruikt wordt dan zijn dat wel hydrofiel doeken. Dit zijn grote vierkante doeken gemaakt van een fijn geweven katoensoort. Het zijn hele lichte, zachte en vooral ook ademende doeken die snel vocht opnemen. Ideaal voor na het wassen of badderen van je kind. Maar ook ideaal als spuugdoek te gebruiken of als doek voor op de grond om op te liggen. Wij hebben deze doeken echt dagelijks gebruikt en sommige doeken liggen nog steeds in de kast voor na het douchen.

Een ander cadeau wat niet voor het kindje zelf is, maar vooral fijn voor de moeder, zijn maaltijden. Je kunt bijvoorbeeld een abonnement van een maaltijdbox geven of zelf maaltijden maken die je langs brengt. Wanneer je net moeder bent geworden, of dat nu voor de eerste of tweede keer is, dan is het heerlijk om niet aan het koken te hoeven denken. Om gewoon een maaltijd te kunnen opwarmen of in de oven te schuiven en daarna ervan te genieten. Of dat je niet zelf de boodschappen hoeft te doen en alles precies wordt aangeleverd. Geen omkijken meer naar!

En weet je echt niet wat je kunt kopen maar wil je toch iets geven? Dan kun je altijd nog een cadeaubon geven. Zo kan de ouder in kwestie zelf beslissen wat ze nog nodig hebben en dit met die bon kopen. Het leukste is natuurlijk wel dat je dit dan bijvoorbeeld samen doet. Maak je er gelijk een uitje van.