Opnieuw gaatjes laten schieten

In 2020, toen onze dochter zes jaar was, liet ze gaatjes schieten. Wij hebben als ouders altijd gezegd dat we de keuze aan haar zelf wilden laten. En met zes jaar was ze er klaar voor. Het ging meer dan twaalf weken goed, maar daarna begonnen de oren te ontsteken. Uiteindelijk zijn beide oorbellen eruit gehaald omdat het zo’n pijn bleef doen en zijn de gaatjes dicht gegroeid. Nu iets minder dan twee jaar later is onze dame bijna acht en vond ze het weer tijd om opnieuw gaatjes te laten schieten.

De eerste keer gaatjes schieten

De eerste keer gaatjes schieten was bij een juwelier hier in ons dorp. Deze werd me door een aantal andere moeders aanbevolen dus daar maakten we een afspraak. Of eigenlijk deed mijn moeder dat want onze dochter kreeg van haar de oorbellen. Het laten schieten van deze oorbellen was eigenlijk zo gepiept. Beide oren gingen tegelijk en dochterlief gaf geen kick. Het deed ook amper pijn zei ze. Wat was ze trots naderhand en ik ook. Ik vind het zo mooi staan.

De vrouw van de juwelier had ons gezegd dat de zweerknopjes (zoals ze dat noemen) pas na 12 weken eruit mochten. Dat vond ik nogal lang, maar ik luisterde braaf. Ook draaiden we elke dag in de ochtend en avond aan de oorbellen en deden we er sterilon op. Na twaalf weken leek het allemaal erg goed te gaan en dus we maakten plannen om nieuwe oorbellen te gaan kopen. Echter is het nooit zover gekomen want de gaatjes begonnen te ontsteken. Waarom het na zo lang ging ontsteken weten we niet. Wellicht toch met vieze handen eraan gekomen? Het ontsteken was aan één kant zo erg dat een deel van de oorbel zelfs in het vlees leek te zitten.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Alhoewel het eruit halen van de oorbel natuurlijk niet slim is in verband met het dichtgroeien van het gaatje konden we nu niet anders. Een week later ging ook het andere oor ontsteken en omdat bij het ene oor de oorbel er al uit was hebben we de andere er ook maar uit gehaald. Onze dame was dan ook 100% klaar met oorbellen. Dit wilde ze niet meer.

Opnieuw gaatjes laten schieten

Toch hebben we afgelopen weekend weer gaatjes laten schieten bij onze dochter. Ze wilde zelf toch wel weer oorbellen alleen was wel bang voor herhaling van de vorige keer. We besloten om bij een andere juwelier binnen te stappen (we waren toevallig in een andere stad) en in een split second werd besloten dat ze het gewoon zou doen. Helaas gebruikte de juwelier dit keer wel ander apparatuur én werden niet beide oren tegelijk geschoten. Dit keer deed het dus heel erg pijn en dat twee keer. Ik vond het zo sneu voor onze dame. Het is dat ik zelf pas later binnen kwam (mijn man was met haar mee), anders was ik daar denk ik niet gebleven. Ik had zelf vragen gesteld voordat ik zou besluiten om het te doen. Maar goed, het “kwaad” was al geschiet dus we maken er wat van.

Gelukkig trok de pijn snel weg en was ze daarna alleen maar heel blij ermee. Ze heeft de oorbellen nu een paar dagen en het gaat goed. Dit keer vertelde de juwelier ons dat ze na 6 weken de oorbellen al mag verwisselen. Ook lees ik dit advies op vrijwel elke pagina over gaatjes schieten op het internet. Dus ik denk dat we ons daar aan gaan houden. Verder gewoon altijd met schone handen aan de oorbellen draaien en dan hopelijk gaat het dit keer goed.

1 reactie op “Opnieuw gaatjes laten schieten

  • Stoer dat ze het toch nog een keer durfde! Ik weet eigenlijk niet beter dan dat de oren om de beurt geschoten worden. Mijn eigen gaatjes waren na een longontsteking dichtgegroeid, dus ik ben vroeger ook een tweede keer geweest. Na mijn blindedarmontsteking waren ze ook aan het dichtgroeien, maar toen heb ik ze zelf weer doorgeprikt.

Reageren is niet mogelijk.