Opladen tijdens een weekendje weg in de Veluwe

Alhoewel mijn man en ik beide officieel stadskinderen zijn wonen we inmiddels meer dan 6 jaar in een dorp en willen we niets anders meer. We zijn dol op de natuur en brengen daar het liefst zoveel mogelijk tijd door. De afgelopen weken zijn erg roerig geweest en dus konden we wel een weekendje weg gebruiken met ons gezin. Even weg uit de normale omgeving en tot rust komen. Niet gek dus ook dat we om op te laden kozen voor een natuurhuisje in de Veluwe.

Zo kozen we ons huisje uit

Als het gaat om huisjes willen wij altijd het liefst drie slaapkamers. Dit omdat slapen met een kind op de kamer echt niet werkt en beide kinderen op één kamer gaat ook niet altijd goed. Daarnaast wilden we wel graag een huisje wat maximaal 2 uur rijden was, dit omdat mijn man gewoon moest werken die vrijdag. En we wilden geen huisje op een vakantiepark.

Verder hadden we natuurlijk ook een budget waar we ons aan moesten/wilden houden, plus is er ook nog een kwestie van smaak. Nadat we alle filters hadden toegepast zijn we er een avondje voor gaan zitten en hebben een selectie met favorieten gemaakt. In eerste instantie hadden we 10 favorieten, maar we eindigden met 4. Drie vakantiehuisjes stonden in Gelderland en eentje in Limburg. Uiteindelijk zijn we dus echt gaan kijken naar welk huisje vinden we het mooiste en voelt goed. We zochten contact met een aantal eigenaren en het contact met de eigenaresse van Droomvakantie Veluwe voelde zo goed dat we dit huisje ook werkelijk boekten.

Weekendje weg in de Veluwe

Op vrijdag rond half 3 vertrokken we richting Hulshorst waar ons huisje stond. Eigenlijk kun je niet spreken van een huisje, want het is een vrij groot huis in boerderijstijl mét rieten dak. Na een aantal keer kort in de file gestaan te hebben waren we er tegen 17 uur. Ons vakantiehuis was al lekker warm binnen en de eigenaresse had ook al wat lekkers voor ons klaar gezet. Na een korte kennismaking met haar en wat extra uitleg kon ons weekendje weg echt beginnen.

Eerst even lekker eten en daarna de kinderen naar bed en ik in bad. Wat was dat lekker zeg. Even een moment voor mezelf in een van mijn favoriete me-time activiteiten. Zelf hebben we geen bad dus stiekem kies ik daar zo’n weekend wel op uit.

Het huisje van droomvakantie Veluwe

Dit huis was voor ons een van de favorieten door het uiterlijk. Van buiten ziet het er erg mooi uit met het rieten dak. Maar van binnen is het ook echt prachtig. Het is echt helemaal naar mijn smaak ingericht en ik zou er zo kunnen wonen. Dit huis wordt pas sinds oktober 2019 verhuurd, maar er zijn nu al zoveel goede recensies. En dat snap ik helemaal. Want alleen is het huis gewoon mooi en prettig, het ligt ook nog eens op een geweldige locatie.

Alhoewel de woonkamer, keuken en eetkamer allemaal in dezelfde ruimte zijn voelt dat niet zo. Dat komt natuurlijk door de L-vorm van de ruimte zelf, maar ook omdat alles zo huiselijk voelt.

De foto’s zijn gemaakt toen wij er al in waren getrokken en onze stempel erop hadden gedrukt. Ik had natuurlijk ook foto’s kunnen maken helemaal in het begin, maar dit voelt veel echter. Vind je niet? In dit huis is de badkamer beneden en je hebt een aparte wc. Daarnaast is er ook een slaapkamer beneden maar daar hebben wij geen gebruik van gemaakt. Boven is de ‘master bedroom’, echt een enorm grote ruimte waar eigenlijk nog wel een extra bed kan en sowieso een babybed. Wij besloten echter om toch de kinderen samen op 1 kamer te leggen. Dat wilde Fay zo graag.

Je gaat naar boven met een stijle en smalle trap. Dat was het enige minpuntje in mijn ogen. Ik durfde Milo niet van de trap te dragen, dat deed mijn man Bart. Verder hebben we allemaal heerlijk geslapen. Zelfs het matras was voor mij goed.

Leuke uitjes

Helaas voor ons werkte het weer niet zo heel goed mee. Het regende heel erg veel en was erg guur weer. Daarnaast moeten we ook nog rekening houden met het slaapje van Milo in de middag. Hij slaapt nog steeds zo’n 2 uur ’s middags namelijk. Op de zaterdag zijn we eerst naar de overburen gegaan. Dat had de eigenaresse van het huisje geregeld. Zij hebben namelijk een koeienboerderij en daar mochten we een kijkje nemen.

Er waren ook kalfjes. Die op de foto waren al wat ouder, maar er waren ook kalfjes van net een week oud. Super schattig! Daarna zijn we naar Elburg gegaan. Dit is een leuk vestingstadje die je zeker gezien moet hebben. We hebben daar lekker rondgelopen en wat winkeltjes bekeken voordat we naar huis gingen voor Milo’s slaapje.

Er is in de buurt nog veel meer te doen. Waaronder het Dolfinarium (die helaas dicht was toen wij er waren) en ook Kok Experience in Harderwijk. Deze dingen bewaren we voor een andere keer. Want dat we hier terug willen komen is zeker. Dan echter wel met mooier en warmer weer zodat we ook naar het water kunnen.

Op de zondag zijn we naar Hans en Grietje in Zeewolde gegaan. Dit is een pannenkoekenhuis, maar eigenlijk is het vooral een hele beleving. Misschien dat ik hier nog eens een blog over schrijf.

Gaan jullie wel eens een weekend weg met het gezin?

4 reacties op “Opladen tijdens een weekendje weg in de Veluwe

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *