Opknapbeurt van onze wc’s

Wij zijn 7 jaar geleden in ons huidige huis komen wonen. Ik was op dat moment zwanger van ons eerste kindje en wilde het liefst zo snel mogelijk erin. Dat zorgde ervoor dat we alleen de belangrijkste ruimtes opknapten zoals de woonkamer, onze slaapkamer en de babykamer en de rest van de ruimtes lieten zoals het was. Waaronder dus ook onze wc’s.

Onze wc’s

In de eerste maand dat wij in ons huis woonden bleken beide wc’s niet goed meer te zijn. De huisbaas zorgde ervoor dat het gemaakt en vervangen werd en dus hadden wij gewoon een prima wc. Of ja twee dus. Want we hebben het geluk dat we zowel beneden als boven een aparte wc hebben.

Maar ze zijn saai. Of ja, de ruimtes zijn gewoon oud en totaal niet huiselijk. Nu is de wc ook niet de eerste ruimte waar je aan denkt als het gaat om huiselijk. Maar je brengt er toch regelmatig tijd door. En omdat ik na zeven jaar wel eens wat anders wil besloot ik om die ruimtes dus een opknapbeurt te willen geven. De verf halen we dan van Wijzonol omdat dit kwalitatief goede verf is en ik houd van onafhankelijke familiebedrijven zoals deze.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Het plan voor de wc beneden

Alhoewel ik in eerste instantie de ‘oude’ look best leuk vond staat dit me nu echt tegen. De gelige tegels in combinatie met een beige kleur op de muren die meer naar bruin neigt wil ik echt aan pakken. De wc beneden verschilt enorm van de wc boven dus daar gaan we ook wat anders mee doen.

Ik twijfel nog of ik op zoek ga naar stickers voor op de tegels of dat ik deze zo laat. Maar de muren gaan sowieso een likje verf krijgen. Mijn broertje heeft in zijn wc de muur turquoise geverfd. En aangezien dat mijn favoriete kleur is wordt dat denk ik ook mijn keuze.

De oude wc-rol houder die je op de foto rechts aan de muur ziet hangen heeft zijn beste tijd ook gehad. Dus deze gaat eraf. Boven gebruiken we ook een moderne dus die komt hier ook te staan. Verder wil ik het liefst ook leuke foto’s of quotes op de muur, misschien dat ik hier stickers voor ga aanschaffen. Of er moet iemand zijn die dit met de hand erop kan tekenen/verven. Dat is natuurlijk nog gaver.

Het plan voor de wc boven

De wc boven is al iets moderner dan beneden. Hier hoeft dan ook niet super veel gedaan te worden. Deze wc is dusdanig ingedeeld dat we ook een plankje hebben kunnen ophangen. Hier staat nu eigenlijk teveel ‘rommel’ op (dat krijg je met zo’n plankje), maar ook daarvoor ga ik op zoek naar een goede oplossing.

Ik denk overigens wel dat ik hierbij de muren een spierwit laagje ga geven en bij deze tegels sowieso nog wat stickers ga plakken. Eigenlijk wil ik op zoek naar stickers die je zelf kunt laten maken, zodat ik er foto’s op kan laten drukken. Dat lijkt me wel erg leuk zo. Zit je op de wc kun je foto’s blieken.

Nu ben ik eigenlijk heel benieuwd hoe jouw wc(s) eruit zien?