Opgeruimd huis = opgeruimd hoofd

Ik heb ons huis ont-kerst. Voor degene die mij via Snapchat volgen die hebben het al een beetje meegekregen. Maar op 1 januari was ik het echt beu. Al die kerst tierelantijntjes konden mij niet snel genoeg weg zijn dus om 12.05 was alles van kerst weg behalve de lampjes aan het plafond. Oh ja en de wordbanner met de tekst “the most wonderful time“. Omdat ik dat nog wel leuk vind. De rest van de dag hebben we eigenlijk niets meer gedaan aan het huis. Hij leek wel ontploft, maar 1 januari blijft een beetje een brak-dag dus dat deden we dan ook.trash-310219_1280

Verzamel cultuur

De twee dagen daarna, vooral op zondag, hebben we gebruikt om de rest van de woonkamer, keuken, gang en bovenhal op te ruimen. Stiekem verzamelen we namelijk overal wel stapeltjes spullen die er eigenlijk niet horen. Dingen die we dan op willen ruimen maar vooral verplaatsen. Ik ben daar erg goed in, maar mijn man is kampioen. Echt dat is een enorm grote ergernis. Vraag ik hem om de salontafel op te ruimen.. ligt alles op de eettafel haha. Of er worden dingen op de trap gelegd zodat we het naar boven nemen.. en vervolgens ligt het een paar dagen later nog steeds op de trap. Is dat herkenbaar of zijn wij de enige die dat doen? Haha!

Teveel spullen

Ook zijn we heel kritisch gaan kijken naar de spullen en meubels die in onze vertrekken stonden. Zo hadden we een rode stoel staan die van de opa en oma van Bart zijn geweest. Super leuk ding hoor en hij zat ook lekker. Alleen.. Niemand zat erop! Het was vooral een verzamelplek voor de dingen waar we even geen plek voor wisten. Bijvoorbeeld pakketjes die binnen kwamen. Of post. Of.. noem maar op. Hij ging er dus uit. Stond alleen maar in de weg en daarvoor in de plaats kregen we: ruimte! Want wat scheelt dat zeg, een stoel minder! De ruimte oogt opeens niet meer zo vol. Plus we hebben zo minder de neiging om spullen te verzamelen.

Naast de stoel die weg is, hebben we ook een hoop dienbladen en andere spullen van de vensterbank gehaald en op zolder gezet. Deze gaan we wellicht komend jaar nog een keer verkopen op de kofferbakmarkt hier in het dorp. Ik heb enorm veel van die leuke glazen potten voor kaarsen of andere leuke dingen. Maar zolang ik ze niet in gebruik heb zetten we ze in de bijkeuken. Eerst een bestemming ervoor vinden en dan pas weer terug halen._MG_0847

Opgeruimd hoofd

Ik ben niet de netste vrouw die er bestaat. Maar ik merk wel enorm veel verschil wanneer er opgeruimd is. Ik laat het net zo makkelijk versloffen, dat geef ik toe. Maar op een gegeven moment word ik gek en dan kan ik me daar enorm over opwinden. Nu zal het niet zo zijn dat wij opeens 360 graden veranderen en altijd maar een opgeruimd huis hebben. Dat past gewoon niet bij ons. Maar ik wil er wel op letten om het opgeruimder te houden. Eventueel 1x per week de hele ruimte scannen of er dingen zijn die definitief weg kunnen.

Het geeft rust in mijn hoofd. En een rustig hoofd betekent betere concentratie voor de dingen die er echt toe doen. Zoals mijn gezondheid en familie & vrienden. Iets waar ik dit jaar meer aandacht aan wil besteden.

Heb jij de boel al ont-kerst?

20 reacties op “Opgeruimd huis = opgeruimd hoofd

 • Ja dat heel kerstgebeuren is leuk maar alles weer lekker opgeruimd en op orde heeft mijn voorkeur! Succes met het behouden ervan. Het blijft lastig? Wij hebben er ook moeite mee.

 • Heerlijk opgeruimd! Dat staat deze week hier op de planning. En spullen ‘opruimen’ die bijvoorbeeld op de trap staan… ook hier een drama. Het komt boven op de gang te staan, lekker stof vangen. Alles wat je niet ziet is er niet, ook een fijne tip.

  En een opgeruimd huis of juist een rommelig huis geeft vaak aan hoe het er in mijn hoofd voor staat.

 • Het kerstboompje staat er nog maar wij zijn wat andere dingen aan het opruimen vanwege de verhuizing. De zolder heeft er vorige week aan moeten geloven en er kon erg veel weg. Gisteren oude administratie weggegooid/verbrand en nu moeten de kasten er aan geloven en kreeg ik de vraag van Ruud wat ik wil met mijn trouwjurk….Dilemma!! Opruimen zelf doe ik niet zo graag, ‘verplaats’ het eerder net als jullie tot iets ineens op een plek ligt waar het helemaal niet hoort of dat we ineens iets kwijt zijn. Na het opruimen geeft het wel meer rust. Dus soms ff door de zure appel heen bijten.

 • Ik voel me ook een stuk rustiger in mijn hoofd als het huis netjes is. Ziet er weer helemaal mooi uit! Goed gedaan en nu ik nog 🙂 Het huis is niet meer zo netjes na twee weken ziek zijn 😉

 • Hier de kerstspullen al opgeruimd voor oud en nieuw, was er helemaal klaar mee. Opruimen, daar zijn we hier ook mee bezig. Hoeveel spullen kan een mens inderdaad verzamelen!?

 • Heerlijk en zo herkenbaar. 1 januari in de ochtend was al het kerstspul al naar zolder vertrokken, ik werd er helemaal onrustig van. hahah

 • Ik heb van je Snaps genoten Nicole haha. Hier ging alles op 1 januari de deur uit en naar zolder. Weg ermee! Heerlijk he, weer even zo’n fris huisje…

 • Ik was ook al snel klaar met kerst, normaal laat ik alles staan tot 6 a 8 januari maar nu had ik 2 januari alles weg.

 • Ik moet de kerstkaarten nog opruimen, stofzuigen en de doos met de boom naar zolder laten sjouwen dan is het bij ons ook weer opgeruimd. Ondertussen wordt de slaapkamer verbouwd, dus rommelig blijft het nog wel even haha

 • Zo fijn als alles weer opgeruimd is. Opgeruimd huis geeft me veel meer rust in m’n hoofd. Opgeruimd houden is meestal wel een dingetje dus eens in de zoveel dagen raas ik als een wilde door m’n huis en dan heeft alles weer een plekje.

 • 1 januari was ook hier opruimdag. De kerstboom naar zolder, met de rest van de kerstspullen erbij. Gelijk de zolder voor de helft aan gepakt en de voorraadkast. Heerlijk vind ik dat!

 • Fijn dat alles weer is opgeruimd. Bij ons was het 1 januari ook allemaal weg. Daarna ook wat opgeruimd. Dat vind ik ook fijn. Helaas sluipt het er hier ook in, dat het versloft.

 • Hier ook opruimdag gehad en ook meteen verbouwdag erachter aan. Maar ik hou ook onwijs van een opgeruimd huis, soms ben ik er een beetje hysterisch in zelfs, maar ach…. Ik gedij nu eenmaal goed bij een opgeruimd huis. Net als jij!

 • Ja hoor, hier had ik op 1 januari alles ont-kerst. Heerlijk. Fijn dat jullie wat opgeruimd hebben. Het geeft mij ook altijd rust in mijn hoofd.

Reageren is niet mogelijk.