Openhartige brief van papa

Eens in de zoveel tijd voel ik de behoefte om een brief te schrijven voor mijn dochter. Ik ben niet goed met woorden, vooral niet als het gaat om ze hardop uit te spreken. Maar papier heeft alle tijd. Ik hoop dat ze het later waardeert. Het helpt mij in ieder geval wel. 

Lieve Fay,

Ik begin met lieve maar kan net zo goed met knappe, leuke , slimme en … beginnen. Maar we beginnen met lieve omdat dat het beste bij je past. Je bent ook lief, want je geeft iedereen een hand of handkus en zwaait naar iedereen. Ook ben je gek op je nichtje Guusje, het liefst knuffel je haar de hele dag en geef je kusjes. Je bent ook heel voorzichtig met de puppy’s van Puk, ‘schoot’ zeg je dan en als er eentje op schoot ligt is het vaak ‘aaaaaaaah lief’.  Je vindt op dit moment ook veel lief en dat zeg je dan ook en dat is mooi. De wereld is ook mooi door jouw ogen, keken wij maar vaker zoals jij.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Maar ik wou het eigenlijk hebben over hoe je het afgelopen jaar veranderd bent.

Je bent afgelopen jaar van het kruipen naar lopen gegaan en vervolgen ren je al weer door het huis. En het liefst doe je het allemaal zelf want helpen erbij dat wil je niet. Zelf spelen met de puzzels is tegenwoordig ook geen probleem meer, op de bank klimmen vind je ook leuk. Je kan jezelf ook al goed duidelijk maken aan de hand van woorden met weinig moeite komen we er vaak wel achter wat je bedoelt. Soms is het uitzoeken wat je bedoeld of waar je iets vandaan haalt. Je loopt graag met je rugzak door de kamer en wij maar denken waar haalt ze het vandaan maar nu weten we het. Je favo tv programma is Dora en die heeft een rugzak op haar rug dus ja je ziet meer en leert meer dan we denken.

De afgelopen tijd heeft papa weinig tijd gehad ivm werk en dat vind hij niet fijn want hij ziet jou daardoor niet veel. Daarom moeten we wat vaker leuk dingen gaan doen samen zoals van de week dat we naar de speeltuin zijn geweest met z’n tweeën. Dat vond jij leuk en ik ook. We zijn toen van huis uit naar de speeltuin gelopen en jij hebt de hele heen- en terugweg aan papa’s hand gelopen. Dat vond ik fijn maar jij ook. Ik had het gevoel dat jij er bij liep van ‘kijk dit is mijn papa, daar ben ik trots op’. Maar ik liep er ook zo bij hoor van ‘dit is Fay mijn dochter, daar ben ik trots op. Het was leuk in de speeltuin want we zijn op de wip geweest en hebben geschommeld en geklommen en alles vond je geweldig. In die twee jaar dat ik jou nou heb mogen leren kennen ben je uitgegroeid tot een mooie meid en ik denk dat er nog veel mooie dingen te gebeuren staan.

Schat blijf zo als je bent, je bent geweldig.

Papa houdt van je.

IMG_0413

15 reacties op “Openhartige brief van papa

Reageren is niet mogelijk.