Open Camping Dag: landelijke opening van het kampeerseizoen!

open camping dag

Op zaterdag 6 april 2024 is de officiële start van het nieuwe kampeerseizoen. Wellicht dat sommige campings in verband met de vroege Paasdagen hun camping al geopend hebben. Maar de meeste campings openen hun camping vanaf 6 april. Om dit te vieren wordt de Open Camping Dag georganiseerd.

Op deze dag kun je campings, kampeerwinkels en dealers bezoeken en vaak worden er ook leuke activiteiten georganiseerd. Laat de kampeervoorpret beginnen!

Laat het kampeerseizoen maar beginnen

Ben je net als ik dol op kamperen? Of dat nu met een tent is, met de caravan of dat je liever voor een bestaande accommodatie op de camping gaat. Vakantie vieren op de camping is hartstikke leuk. Dat vond ik als kind al, maar zeker ook nu als volwassene.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Of dat ligt aan het feit dat onze kinderen zich uren zelf vermaken op de camping en wij als ouders zijnde lekker rust hebben laat ik even in het midden…

Lees ook: Kamperen met kinderen: onze ervaring

Alhoewel wij dit jaar niet op vakantie gaan kan ik niet wachten tot volgend jaar, want dan wil ik echt wel weer gaan kamperen. Om toch een beetje een vakantiegevoel te krijgen zit ik eraan te denken om toch langs diverse campings te gaan. Wij hebben namelijk met slechts twee campings in Nederland ervaring, namelijk ‘De Achterste Hoef‘ in Noord-Brabant en camping Scheldeoord in Zeeland.

Ik ben erg nieuwsgierig naar de andere campings in de diverse provincies en dan is zo’n Open Camping Dag ideaal. Ook omdat er op vele campings ook diverse activiteiten worden georganiseerd. Leuk voor de kinderen ook! Heb je meteen een fijn dagje uit.

Open Camping Dag 2024

Tijdens de Open Camping Dag kun je naar diverse campings door het hele land. Op de website kun je alle deelnemende campings zien, al komen er ook elke dag weer campings bij die zich aanmelden. Je kunt zoeken op provincie, soort camping, de grootte en de faciliteiten.

Op elke camping organiseren ze wel iets ‘speciaals’, bij de een is het een warm ontvangst met kopje koffie of thee, bij de ander schminken, marshmallows roosteren, een speurtocht voor de kinderen etc.

Er zijn ook kampeerwinkels en dealers waar je heen kunt, ook zij hebben tijdens deze open camping dag speciale acties en activiteiten.