Open Boerderijdagen 2024: Ontdek waar zuivel vandaan komt

Campina Open Boerderijdagen

De 17e editie van de Campina Open Boerderijdagen vindt plaats op vrijdag 10 en maandag 20 mei. Op deze dagen openen 70 melkveebedrijven verspreid door heel Nederland hun erf voor publiek. Tijdens leuke en leerzame activiteiten op en rond de boerderij kan jong en oud het boerenleven van dichtbij ervaren.

Op de Open Boerderijdagen is er voor bezoekers van alles te doen en te leren. Zo kunnen bezoekers melkpak bowlen, een puzzel maken met zonnepanelen en tegen elkaar strijden in een ‘melkweg race’. Ook kunnen liefhebbers zich laten schminken of deelnemen aan een (blinde) proeverij in de zuivelbar.

Bij aankomst op de boerderij krijgen kinderen een Campina Doeboek mee vol met leuke weetjes en spelletjes en uitleg over de Open Boerderijdagen en alle activiteiten.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Op zoek naar nog meer leuke uitjes voor kinderen, hier vind je ze!

Deelnemende boerderijen Open Boerderijdagen

De deelnemende boerderijen zijn op vrijdag 10 mei (de dag na Hemelvaartsdag) of maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) open van 10.00 uur tot 16.00 uur, toegang is gratis.

Op campina.nl/boerderijdagen is te zien welke boerderijen er meedoen. Hieronder heb ik er een aantal uitgelicht voor de provincie Noord-Brabant, omdat ik daar zelf woon.

Familie van den Nieuwenhof – Someren

Het bedrijf was vroeger ook gemengd met vleesvarkens, maar vanaf 2000 hebben ze zich volledig gericht op melkvee. Als gezinsbedrijf hebben ze stapsgewijs het bedrijf uitgebouwd.

Geopend op: vrijdag 10 mei 2024
Adres: Zaanstraat 20, 5712 SN Someren

Familie Fabrie – Reusel

Elke dag zorgen voor de kalfjes en koeien en zo samen met een prachtig product maken. Zij hebben een ligboxenstal waar hun koeien lekker kunnen luieren. Bij mooi weer lopen de koeien in de wei waar ze het lekkere verse gras eten om daar vervolgens loei lekkere melk van te maken. Deze koeien worden 3 keer per dag gemolken in een carrousel melkstal.

Geopend op: Vrijdag 10 mei 2024
Adres: Hamelendijk 5, 5541 RA Reusel

Open Boerderijdagen Campina

Familie van Puijenbroek – Moergestel

Melkveehouderij van Puijenbroek is een natuurinclusief melkveebedrijf gelegen in het buitengebied van Moergestel en Biest-Houtakker. Het voer voor de koeien proberen ze zoveel mogelijk zelf te telen. Deze koeien geven melk die geleverd wordt aan FrieslandCampina. Daarnaast hebben ze kalfjes die ze grootbrengen tot koe.

Ze laten deze koeien weiden en ze verblijven in een moderne stal met veel comfort, licht en ruimte. Ze worden 3x daags gemolken in de melkstal. Het jongvee staat in een strostal en het oudste jongvee graast in de zomer in een nabijgelegen natuurgebied.

Geopend op: Maandag 20 mei 2024
Adres: Donkhorst 8, 5066 PN Moergestel

Familie Oerlemans – Halsteren

Op deze boerderij hebben ze een boerderijwinkel met een terras waar ze hun eigen rund- en kalfsvlees verkopen, evenals huisgemaakt schepijs tijdens het seizoen. Daarnaast organiseren ze kinderfeestjes en bieden ze dagbesteding aan volwassenen.

Geopend op: Maandag 20 mei 2024
Adres: Buitenlust 1, 4661 AL Halsteren