Op zondag naar de Ikea? Vijf tips

Onlangs ging ik op een zondag naar de Ikea. Ja echt waar! Via Instagram kreeg ik veel steunbetuigingen, maar ook verklaringen dat ik gek was. En dat snap ik wel. Niet een van de slimste plannen om te doen op zo’n dag. Maar we hadden echt wat nodig en doordeweeks komt er ook nooit iets van. Op zondag naar de Ikea dus.

Van te voren hard ik er wel een hard hoofd in, maar we gingen redelijk goed voorbereid. En dat resulteerde in een bliksembezoek aan de Ikea. Op zondag ja. Dat had je niet verwacht he?

Vijf tips voor een bezoek aan de Ikea

Ik geef je een aantal tips mocht jij ook een keer zo zot zijn om op een weekenddag (of in een vakantie) naar de Ikea te gaan.

Ben er op tijd!

Zorg dat je er bent zodra de winkel open gaat. Dit zorgt ervoor dat je én makkelijk een parkeerplek kunt vinden plus dat het nog niet krioelt met mensen. Mocht je toch later op de dag erheen gaan dan is het wellicht een mogelijkheid om bij een andere winkel je auto te parkeren. Zo heb je bij de Ikea Eindhoven een hoop bouwmarkten tegenover de Zweedse winkel waar je ook kunt parkeren. Zo hoefden wij niet te zoeken naar een plekje en stonden we toch vrij dichtbij de ingang.

Bereid je goed voor

Zorg dat je online al hebt gekeken naar de spullen die je nodig hebt. Op een zondag naar de Ikea gaan voor inspiratie is sowieso af te raden. Door alle mensen zie je de inspiratiekamers toch niet zoals ze horen te zijn. Je gaat alleen op zondag naar de Zweedse gigant omdat je echt iets nodig hebt.

Maak dus een lijstje met wat je nodig hebt. Ben je al eens eerder bij deze vestiging geweest zorg er dan ook voor dat je ongeveer weet waar alles staat of ligt. Wij kennen onze Eindhovense vestiging inmiddels uit het duimpje dus weten dat we voor de meeste dingen de bovenverdieping al over kunnen slaan. Maak ook gebruik van de verkorte routes..

Zonder kinderen of met opdracht

Ga het liefst zonder kinderen. Zet ze bij opa en oma neer of anders in Småland. Lukt dat niet zorg dan dat ze in een karretje zitten of geef ze opdrachten. Werkt dat allemaal niet dan is omkopen een ander goed middel… Nee niet bepaald pedagogisch verantwoord maar goed, naar de Ikea gaan op zondag is dat ook niet he.

Plan je bezoek ruim in

Wil je even snel snel iets halen? Dan kun je beter naar een andere winkel gaan. Plan je bezoek ruim in en bedenk dan dat je bezoek waarschijnlijk minimaal een half uur tot een uur langer duurt dan ingecalculeerd.

Zorg voor een budget

Bepaal van te voren hoeveel je van jezelf uit mag geven. Bedenk welke dingen je wilt kopen en hang daar een bedrag aan vast. Laat je dan ook niet verleiden door tierelantijntjes die óók erg leuk zijn. Eyes on the price!

Met alle bovenstaande tips kan het niet anders dan goed gaan. Verwacht grote drukte en stel jezelf daar dan ook op in. Wij deden dat ook en uiteindelijk viel het dus reuze mee. We hadden snel wat we nodig hadden en ook de rijen bij de kassa’s waren goed te doen. Ik zeg: leuk uitje voor op zondag!

Uitgelichte afbeelding: Hadrian / Shutterstock.com