Op zoek naar een jongensnaam

Er zijn echt duizenden jongensnamen. En toch hebben we er moeite mee om de juiste te vinden voor ons ongeboren zoontje. Misschien ben ik wat voorbarig aangezien we net 6 weken weten dat we een jongen krijgen en dus ook pas zes weken echt op zoek naar een jongensnaam zijn. Maar bij mijn eerste zwangerschap wist ik eigenlijk al vrij snel wat de naam van onze dochter ging worden.

En nu zijn we dus op zoek naar een jongensnaam. Eentje die past bij de naam Fay, maar ook bij onze namen: Nicole en Bart. We willen het liefst geen al te populaire naam, dus in principe vallen alle top 10 namen al automatisch af. Ook willen we geen naam die eindigt op A aangezien onze achternaam daarmee begint. Maar dat is met jongensnamen niet zo snel. En verder.. Hebben we eigenlijk niet echt eisen al hebben we natuurlijk wel zo onze voorkeuren.

Oproepje op Instagram

Omdat we op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer zagen besloot ik een oproepje te plaatsen op Instagram. Daar kwamen echt enorm veel reacties op en dat gaf ons wel weer wat nieuwe input. Want op een gegeven moment blijf je een beetje dezelfde namen tegenkomen. Dus ik vond het erg fijn om te lezen welke namen mijn volgers zouden kiezen of zelf gekozen hadden.

Bol AlgemeenBol Algemeen

We hebben nog niet samen naar de namen gekeken maar ik heb ze wel voor onszelf op een rijtje gezet. Een aantal namen vallen bij voorbaat al af omdat het namen zijn van familieleden, vrienden & kennissen (en hun kinderen) zoals: Stan, Mats, Liam, Luuk/Luke, Dave en Jaxx.

Anderen vielen af omdat het een naam of verbastering was van (voormalige) huisdieren zoals Max, Roy, Beau/Bo en Kay. En weer anderen vielen af omdat we er andere (al dan niet negatieve) associaties mee hebben zoals Niek (ex vriend), Mozes, Freek en Florijn.

Maar daarnaast bleven er nog een heleboel namen over dus binnenkort gaan we er eens voor zitten en kijken of DE jongensnaam ertussen zit!

Heb jij nog leuke suggesties?

25 reacties op “Op zoek naar een jongensnaam

Reageren is niet mogelijk.