Op zoek naar een jongensnaam

jongensnaam

Er zijn echt duizenden jongensnamen. En toch hebben we er moeite mee om de juiste te vinden voor ons ongeboren zoontje. Misschien ben ik wat voorbarig aangezien we net 6 weken weten dat we een jongen krijgen en dus ook pas zes weken echt op zoek naar een jongensnaam zijn. Maar bij mijn eerste zwangerschap wist ik eigenlijk al vrij snel wat de naam van onze dochter ging worden.

En nu zijn we dus op zoek naar een jongensnaam. Eentje die past bij de naam Fay, maar ook bij onze namen: Nicole en Bart. We willen het liefst geen al te populaire naam, dus in principe vallen alle top 10 namen al automatisch af. Ook willen we geen naam die eindigt op A aangezien onze achternaam daarmee begint. Maar dat is met jongensnamen niet zo snel. En verder.. Hebben we eigenlijk niet echt eisen al hebben we natuurlijk wel zo onze voorkeuren.

Oproepje op Instagram

Omdat we op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer zagen besloot ik een oproepje te plaatsen op Instagram. Daar kwamen echt enorm veel reacties op en dat gaf ons wel weer wat nieuwe input. Want op een gegeven moment blijf je een beetje dezelfde namen tegenkomen. Dus ik vond het erg fijn om te lezen welke namen mijn volgers zouden kiezen of zelf gekozen hadden.

We hebben nog niet samen naar de namen gekeken maar ik heb ze wel voor onszelf op een rijtje gezet. Een aantal namen vallen bij voorbaat al af omdat het namen zijn van familieleden, vrienden & kennissen (en hun kinderen) zoals: Stan, Mats, Liam, Luuk/Luke, Dave en Jaxx.

Anderen vielen af omdat het een naam of verbastering was van (voormalige) huisdieren zoals Max, Roy, Beau/Bo en Kay. En weer anderen vielen af omdat we er andere (al dan niet negatieve) associaties mee hebben zoals Niek (ex vriend), Mozes, Freek en Florijn.

Maar daarnaast bleven er nog een heleboel namen over dus binnenkort gaan we er eens voor zitten en kijken of DE jongensnaam ertussen zit!

Heb jij nog leuke suggesties?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

25 reacties

 1. Patricia op 30 januari 2017 om 06:26

  Aftiteling kijken van series en films werkt ook goed; komen dan toch heel wat namen voorbij. Zelfs Studio Sport kan inspireren.

 2. Loes Johanna op 30 januari 2017 om 06:29

  Wij vonden jongensnamen ook zo lastig! En dan hebben we er nog niet eens echt over na moeten denken, aangezien we een meisje krijgen. Zag al veel namen van mijn lijstje langskomen op Instagram, dus kan niet veel nieuws met je delen. Succes! ?

 3. marije op 30 januari 2017 om 06:33

  Lijkt me echt lastig. Succes met de zoektocht!

 4. Channa op 30 januari 2017 om 06:45

  Lastig he! Wij vonden een jongensnaam ook echt veel lastiger, maar ineens hadden we de naam. Zonder lijstjes gemaakt te hebben. Zelf vind ik Daan een leuke jongensnaam en verder even geen idee.

  • Nicole op 31 januari 2017 om 09:02

   Ja Daan is leuk maar ook een top 10 naam plus kennissen van ons hebben pas een zoontje gekregen die Daan heet.

 5. simpel, met een snufje liefde op 30 januari 2017 om 06:59

  Die tip van de aftiteling van films is inderdaad een goede, en verder heb je nog genoeg tijd om de naam te vinden. Ik vond de naam van 1 van de jongens een paar dagen voor ze geboren werden en die van ons werden te vroeg geboren.

  • Nicole op 31 januari 2017 om 09:05

   Ja tijd genoeg dat weet ik. Maar de autist in mij wil het toch niet last minute pas weten. Vandaar de oproep 😉

 6. Gerdien op 30 januari 2017 om 09:27

  Geboortekaartjes bij de vk zijn ook nog wel eens een bron van inspiratie. Verder:
  Jon, Jim, Rik, Mick, Teun, Rein, Gijs, Kian, Jens

  • Nicole op 31 januari 2017 om 09:05

   Ja daar was ik gisteren! Hingen er drie op het bord haha.. Thanks voor je input!

 7. Leonie van Mil op 30 januari 2017 om 09:29

  Ik vond jongensnamen kiezen ook zo moeilijk. Meisjesnamen daar had ik al een hele lijst van. Maar jongensnamen waren voor mij echt heel lastig. Toen mijn vriend met Jorn kwam, wist ik het niet. Ik voelde er helemaal niets bij. Maar dat had ik bij geen enkele naam. Mijn vriend bleef de kleine Jorn noemen. Op een gegeven moment begon mijn vriend andere namen te verzinnen. Ik vroeg mij af waarom hij dat deed. Dat deed hij omdat ik niet heel enthousiast was, Maar inmiddels was ik juist aan de naam gewend geraakt en vond ik het heel erg bij ons passen. Jorn is het dus geworden en ik ben ontzettend blij met deze naam.

  • Nicole op 31 januari 2017 om 09:06

   Dat is ook een bijzonder verhaal! Mijn man komt helemaal niet met namen, heel passief allemaal haha.

 8. Jessica op 30 januari 2017 om 14:29

  In de familie/vrienden kring zitten veel leuke jongensnamen bij jullie! jammer dat jullie die niet meer kunnen gebruiken.

 9. Dewi op 30 januari 2017 om 16:20

  Moeilijk moeilijk moeilijk! Ik wist het ook echt niet! we hebben 2 meiden. Maar wisten allebei geen jongensnaam. Succes 😉

 10. Priscilla op 30 januari 2017 om 18:06

  Ook mijn zoon heet Casper! Was de enige jongensnaam ook die we hadden. Wij vonden het voor beide trouwens erg moeilijk. Ruben vind ik ook een leuke naam maar die is wel wat populairder.

 11. Jodi - liefthuis op 30 januari 2017 om 18:11

  Oooow wat vond ik het een lastige en serieuze taak om een naam te verzinnen.

 12. Jacqueline op 30 januari 2017 om 20:05

  Onze meiden hadden Kilian of Boyd geheten als ze geen meiden zouden zijn. Moet natuurlijk wel net je smaak zijn.
  Succes met jullie zoektocht!

 13. Karin op 30 januari 2017 om 22:36

  Jim, Sil, Jack, Liam, Noah, Roan, Quinn, Yonn

 14. Nicole @ Everyday-Life.nl op 30 januari 2017 om 23:05

  Cooper!

  • Nicole op 31 januari 2017 om 09:09

   Zo heet een van de honden van mijn ouders haha. Anders was het zeker een optie geweest!

 15. Vlijtig Liesje op 31 januari 2017 om 10:29

  Zo lang het maar niet Splinter, Storm of Wolf is vind ik het mooi!

 16. Angelique op 31 januari 2017 om 15:22

  Faber vind ik wel een leuke naam.

 17. Debbie op 31 januari 2017 om 19:48

  Ben heel benieuwd welke naam het straks gaat worden voor de kleine jongen. Wij waren er al snel uit voor een meisjes en een jongens naam. Alleen is het voor de buitenwereld nog geheim wat ons kleintje is van geslacht.

 18. Maike op 31 januari 2017 om 21:27

  Pfoe, lastig hoor, ik zou het eigenlijk niet zo goed weten voor een jongen. Leuke meisjesnamen weet ik wel 😉

 19. Sanne op 5 februari 2017 om 20:09

  iann, Seth, Senn, Dean, Mase zeggen als mees is net even wat anders of Mace

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje