Op zoek naar een speciaal cadeau voor je man? Vier ideeën

Soms wil je je man of vriend eens iets bijzonders cadeau geven. Bijvoorbeeld omdat jullie tien jaar samen zijn, hij net een nieuwe baan heeft gekregen of gewoon omdat je hem wilt bedanken voor het feit dat hij er altijd voor je is. Je bent op zoek naar een cadeau dat hij niet verwacht en dat hem nog lang zal bijblijven. Maar wat moet je dan kiezen? In dit artikel zet ik een paar ideeën op een rij (waar je overigens ook menig vrouw blij mee zou maken).

Een privé-kok aan huis

Wanneer er iets te vieren valt, sla je met een etentje de plank eigenlijk nooit mis. Maar ook aan een culinair avondje kun je een verrassende draai geven; door een privé-kok in te huren. Jullie hoeven de deur niet uit en kunnen optimaal ontspannen, want de kok treft alle voorbereidingen en laat na het eten de keuken netjes achter. En een privé-chef inhuren klinkt misschien decadent, maar het hoeft niet veel meer te kosten dan een avondje uit eten gaan in een goed restaurant.

Een mooi horloge

Een horloge is eigenlijk niet per se een origineel cadeau; eerder een klassieker. Maar het is wel een cadeau dat een leven lang mee kan gaan en daardoor voor een blijvende herinnering aan de gever zorgt. Bovendien is het een object dat ook daadwerkelijk van pas komt in het dagelijks leven. Welk horloge geschikt is, hangt natuurlijk af van je budget en de smaak van de man in kwestie. Een voorbeeld van een horlogemerk met stijlvolle, klassieke modellen is het Zwitserse Tissot, dat onder andere te bestellen is via deze webwinkel.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Een gepersonaliseerde poster

Een mooie poster is op zichzelf al een goed cadeau, maar nog specialer wordt het als het een gepersonaliseerd exemplaar is. Tegenwoordig kun je allerlei soorten posters on demand laten drukken. Bestel bijvoorbeeld via printmijnstad.nl een plattegrond van de plaats waar je man geboren is of waar jullie elkaar hebben ontmoet. Ook een poster met bijzondere data is erg leuk om te geven; bijvoorbeeld dit stoere exemplaar van printcandy.nl. En wat dacht je van een poster waarop de sterrenhemel – precies zoals die eruit zag op de door jou gekozen datum – staat afgebeeld? Zo’n poster bestel je bij greaterskies.com.

Een middagje varen

Samen het water op gaan heeft iets romantisch; helemaal als je je boot niet met andere mensen hoeft te delen. Op allerlei plekken in Nederland kun je gemakkelijk een klein motorbootje huren. Maak je geen zorgen als je nog niet eerder een boot bestuurd hebt; na wat instructies van het verhuurbedrijf heb je het varen zo onder de knie. Ga om de beurt aan het roer zitten en bekijk stad en natuur eens van een heel andere kant. Extra leuk wordt het wanneer je van tevoren lekkere hapjes en drankjes inpakt, zodat jullie onderweg aan wal kunnen gaan voor een uitgebreide picknick.