Op zoek naar de juiste schoenen

Door de beperking van mijn zoontje heeft hij schoenen nodig waar nogal wat eisen aan zitten. En die eisen worden er alleen maar meer waardoor ik de afgelopen tijd een heuse zoektocht erop heb zitten naar de juiste schoenen. Op het moment van schrijven heb ik toch maar het besluit genomen om een paar schoenen te bestellen online, alhoewel dat dus niet mijn voorkeur heeft in zijn geval. Maar na dagenlang bezig te zijn geweest met zowel online als offline naar schoenen zoeken was ik er wel klaar mee.

Schoenen kopen in een stenen winkel

Als het gaat om schoenen kopen dan doen wij dit eigenlijk altijd in de winkel zelf. Zowel voor de kinderen als mijzelf. Dit omdat ik soms wel tien paar moet passen voordat ik de juiste heb en zoveel schoenen wil ik niet bestellen. Dat vind ik zonde van het milieu, alle kosten die erbij komen en het terug sturen vind ik ook niks. Daarom gaan we eens in de zoveel tijd naar de winkel, laten we de voeten opmeten (van de kinderen) en kopen we het liefst meerdere paren.

Voor ons zoontje is het passen in een winkel sowieso een must omdat er nogal veel eisen aan zijn schoenen zitten. Door zijn beperking, waarbij hij eigenlijk altijd uit balans is, zijn goede stevige schoenen erg belangrijk en kan hij dus niet op elke schoen lopen. Echter is schoenen passen niet zijn grootste hobby, wat ik ook begrijp, dus meestal doe ik online inspiratie op en zoek ik de beste schoenen daar al uit.

De eisen van mijn zoontjes schoenen

Omdat het belangrijk is dat Milo steun heeft aan zijn schoenen en ze hem helpen in het houden van balans kan hij sowieso geen instappers, sneakers of slippers aan. Hij moet eigenlijk hoge of half hoge schoenen aan. In de zomer hadden we toch sandalen voor hem gekocht, maar dan wel met een goed voetenbed. Dit omdat lopen in halfhoge schoenen tijdens een hittegolf echt niet te doen is. Het blijft een beetje passen en meten en aanpassen aan de situatie.

Nu het echter herfst is en de winter er ook aankomt zijn die hoge schoenen wel echt nodig en dus haalden we vlak na de zomer leuke en stevige halfhoge schoenen voor hem. We kozen voor het merk IK-KE omdat we hier goede ervaringen mee hebben. In eerste instantie waren het perfecte schoenen, tot na een maand de ritsen telkens vanzelf open gingen. Dit was overigens niet de eerste keer dat dit bij zijn schoenen gebeurde. In het verleden hebben we al vaker schoenen gehad met ritsen die na een tijdje vanzelf open gingen. Niet handig. Na een overleg met de fysio en leerkracht kwamen we tot de volgende eisen:

  • Hoge of halfhoge schoenen
  • Zonder klittenband want dit is niet stevig genoeg en gaat snel kapot
  • Geen ritssluiting want dit gaat na verloop van tijd kapot
  • Een flexibele zool
  • Een stevige hiel
  • Een goed voetenbed

Dit klinkt als een redelijk lijstje toch? Ik vind in ieder geval van wel. Echter blijk je dit dus echt bijna niet te kunnen vinden. Ik heb echt honderden schoenen voorbij zien komen. Ook deed ik een oproep op Instagram waarbij mijn volgers echt ontzettend lief meehielpen met zoeken. Maar toch kwam er helaas maar weinig uit. Schoenen als Vans en Puma zijn niet stevig genoeg en hebben geen goed voetenbed. En vrijwel alle andere merken hebben altijd klittenband of een rits bij de vetersluiting.

Afwachten

In de stenen winkels waar ik binnen ben geweest waren er gewoon geen halfhoge stevige schoenen zonder rits aan de zijkant. Ik kreeg de tip om de rits te laten dichtnaaien door een schoenmaker. Echter vond ik, door een tip (ik weet alleen niet meer van wie sorry!), toch schoenen die stevig ogen en geen rits hebben. Van het merk Develab bij Omoda (no spon, wel affiliatie linkje). Omdat er geen Omoda winkel in de buurt zit besloot ik om ze toch maar te bestellen. Echter nadat ze binnen kwamen waren ze al wat beschadigd dus zijn we nu in contact met Omoda om te kijken wat ze eraan gaan doen.

To be continued…