Op zoek naar de fijnste flexwerkplekken (zzp’er update)

Een van de voordelen van het hebben van een eigen bedrijf is de flexibiliteit die je hebt. Jij creeert je eigen werktijden, bepaalt wat er op een dag moet gebeuren en ook vanuit waar je werkt. Ben je net als ik een zzp’er zonder vast bedrijfspand dan kun je letterlijk op elke plek werken. Omdat ik niet alleen maar vanuit huis wil werken maar het ook fijn vind om inspiratie op te doen buitenshuis ga ik de komende tijd op zoek naar de fijnste flexwerkplekken.

Waarom buitenshuis werken?

Over het algemeen werk ik vooral vanuit huis. Dit is vaak met de kinderen het makkelijkste te regelen plus in huis heb ik alles wat ik nodig heb. Toch vind ik het prettig om minimaal 1 dag in de week buitenshuis te werken. Dit heeft een aantal redenen:

 • Ik stap zo buiten mijn comfortzone
 • Buitenshuis kan ik beter out of the box denken
 • Op die manier kom ik toch onder de mensen
 • Ik raak anders geinspireerd door een andere omgeving
 • Het is makkelijk te combineren met het wegbrengen van mijn zoontje

Wat is nu een goede plek om te werken?

Als het gaat om werkplekken buitenshuis dan is al snel iets een werkplek. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt is je eigen laptop of tablet, een tafeltje en internet. Nu heb je vaak wel internet op je telefoon en kun je daar een hotspot van maken, maar dan zit je al snel door je bundel heen. Het handigste is dus een plek waar ze (gratis) wifi hebben.

Daarnaast is stroom ook wel handig, vooral wanneer je een hele dag op je laptop aan het werk bent. Op die manier kun je gewoon je laptop of telefoon opladen en hoef je niet vroegtijdig te stoppen omdat je accu leeg is.

Wanneer je dus een plek hebt met een tafeltje, wifi en stroom dan ben je er eigenlijk al qua flexwerkplek. Maar eigenlijk ook weer niet. Want niet elke plek is geschikt om te werken en niet ieder persoon is voor elke plek geschikt. Zo vind ik zelf omgevingsgeluid niet zo erg, maar wel als er in een straal van 3 meter 10 mensen zitten te kletsen, bij wijze van spreke dan he.

Verschillende flexwerkplekken

Daarom maak ik verschil tussen verschillende flexwerkplekken. Je hebt namelijk speciale kantoorruimtes die je bijvoorbeeld per uur kunt huren om daar te werken. Je hebt plekken waar je heen kunt die speciaal zijn ingericht voor flexwerkers. En je hebt plekken waar ze toevallig alle juiste omstandigheden hebben zodat je er fijn kunt werken.

freelancer werkplek

Ik ben van plan om alle verschillende werkplekken te gaan onderzoeken en te kijken wat ik nu het fijnste vind. Hopelijk vind ik daardoor ook de, voor mij, fijnste flexwerkplekken.

Vooronderzoek naar de fijnste flexwerkplekken

Aangezien ik elke donderdag mijn zoontje naar zijn oma in Eindhoven breng zodat ik kan gaan werken, is de donderdag bij uitstek de dag voor mij om verschillende plekken te testen. In mijn vooronderzoek ben ik al een aantal plekken tegengekomen waar ik de komende tijd zeker heen ga.

Zo kwam ik via de site van Intermediair een fijne werkplek tegen speciaal voor ondernemende moeders die willen werken, maar dit niet kunnen omdat ze de kinderen thuis hebben. Op deze plek kun je jouw kind(eren) meenemen en wissel je met de anderen werk en speel-tijd af. Aangezien deze plek in april pas weer haar deuren opent vertel ik tegen die tijd meer hierover.

Daarnaast ben ik ook een aantal lijstjes tegengekomen van mensen die hun fijnste werkplekken hebben gedeeld. Ik kies er daar ook een aantal van uit om te zien wat ik daar persoonlijk van vind. Zodra ik er een aantal getest heb zal ik dit ook weer met jullie delen. Wie weet heb ik dan over een tijdje een eigen “favoriete flexwerkplekken” lijstje!

Eerste werkplek getest

Gisteren heb ik in ieder geval de eerste werkplek al getest. Bij de IKEA. Klinkt wellicht totaal niet handig en veel te druk. Maar op een donderdag (buiten de vakanties om) is dit echt goed te doen. Wanneer je (in Eindhoven) helemaal achterin gaat zitten heb je langs de wand stopcontacten voor je opladers. Er is gratis wifi, een rondje door de IKEA geeft veel inspiratie en wanneer je een kop koffie/thee haalt kun je dit gewoon bijvullen. Handig!

Ik vond het een fijne plek om te werken in ieder geval en raad het dus zeker aan.

Over een aantal weken zal ik weer een flexwerk update geven, maar mocht jij in de tussentijd nog een suggestie hebben of lijkt het je leuk om samen met mij een keer op donderdag te gaan flexwerken dan hoor ik het graag!

Afbeeldingen: Shutterstock.com

8 reacties op “Op zoek naar de fijnste flexwerkplekken (zzp’er update)

 • Leuk artikel en info tot dat je over de Ikea begon. Ik vind een Ikea restaurant nou geen flexplek om te werken. Een flexplek is voor mij een bureau of kantoorruimte die je huurt wanneer je die nodig hebt. Je bent niet gebonden aan 1 en dezelfde plaats. Het zou wat zijn als ondernemers een hele dag het restaurant van Ikea gaan gebruiken als kantoor. Volgens mij is dat niet de bedoeling.

  • Volgens mij zeg ik ook in het artikel dat het voor iedereen verschillend is wat hij/zij prettig vind. Daarnaast weet ik van vele lunchplekken dat zij het doorgaans juist aanmoedigen dat mensen daar komen flexwerken. Vooral op rustige momenten zoals zo’n donderdag hebben zij minder klandizie waardoor de plekken anders toch leeg zijn. En als je het dan over de Ikea hebt, zij hebben speciaal langs de muren contactpunten gemaakt. Gok dat zij het dus alleen maar prettig vinden.

 • Die Ikea klinkt zo gek nog niet, koptelefoon op met een muziekje en uit alle mensen die daar voorbijkomen haal je volgens mij heel veel inspiratie! 😉
  Ik zou kiezen voor een fijne koffiezaak waar ze voldoende stopcontacten en Wifi hebben inderdaad. Thanks voor de inspiratie! 😉

 • Ik zit iedere week een dagje in een leuk zaakje in Hoofddorp. Lekkere koffie, af en toe wat te eten, en na een paar uurtjes weer naar huis 🙂

 • Ik was pas ergens bij een La Place langs de snelweg en daar zaten ook aardig wat mensen te werken. Sommigen alleen, maar er waren ook wat aan het vergaderen of zoiets. Vond het wel grappig om te zien.
  Zelf trek ik ook wel eens mijn laptop uit mijn tas als ik tussen wat stagebezoeken ergens ga lunchen.

 • Ben benieuwd naar de plekken die je allemaal tegenkomt.
  Ik ben nu in Monkeytown en kan daar prima mijn bloginspiratie kwijt in concepten, terwijl de kinderen spelen. Hier zijn speciale tafels met stopcontacten en er is wifi. Dus het meenemen van je laptop is een optie.

Reageren is niet mogelijk.