Op zoek naar een ballon..

Intens verdrietig was ze. Ze liep de winkel door met haar mooie nieuwe gele ballon en opeens *BAM*! Ballon kapot. Het leek wel alsof ze afscheid moest nemen van een goede vriend, zo dramatisch verdrietig was ze. Nee, nee, nee.. Ballon! Kapot! De tranen biggelden over haar wangen. Ze rende naar papa toe met haar kapotte ballon en klemde zich aan zijn been vast. Gelukkig waren er nog genoeg andere ballonnen en kwam de medewerkster van de winkel al snel met een nieuwe.

Alsof ze zojuist te horen had gekregen dat ze een miljoen had gewonnen bij de staatsloterij. Zo blij werd de kleine meid ervan. Ze stond te springen en te klappen en riep blij ‘Ja, ja ja! Ballon!!’ De medewerkster mompelde ‘werd iedereen maar zo blij om een ballon’ en ik..? Ik kon het alleen maar beamen. Omdat we nog even de winkel door moesten kwamen we opnieuw langs de ballonnen en direct zag ik een klein handje erheen gaan. ‘Twee! Ballon!’, riep de kleine meid. Terwijl haar papa haar probeerde tegen te houden, hoorden we vanuit de kassa ‘laat haar maar, we hebben er genoeg’.

IMG_9756De kleine dame liep dus de winkel uit met maar liefst 2 gele ballonnen. En blij dat ze was. Ze liet aan iedereen die voorbij kwam haar ballonnen zien en zei dan heel vrolijk “twee”! Van de verkleumde gezichten bleef niets over, ze toverde bij iedereen een glimlach om de mond. Als een trotse moeder liep ik ernaast en overdacht ik nog even de woorden van de vrouw.

Werd iedereen maar blij om een ballon. Om een klein gebaar. Om een mini geluksmomentje. Het lijkt bij mensen steeds moeilijker te worden om juist gelukkig te zijn met alleen die kleine dingen. Alsof al die ballonnen bij elkaar niet iets heel groots vormt. Alsof je perse een luchtballon moet hebben om gelukkig te zijn en niet duizenden kleine ballonnen bij elkaar. Ik geef toe, ook ik maak me er schuldig aan. Ik ben ook niet perfect en ik ben volwassen. Dat betekent dat ik het onschuldige van een kind kwijt ben geraakt. En nee, dat geeft niet. Dat hoort bij het leven en het leven is niet altijd een feest. Dus ballonnen zullen er niet altijd zijn.

Maar je kunt er wel naar streven. En proberen elke ballon die je tegenkomt te koesteren, vast te houden en op te slaan. En mocht de ballon knappen, dan komt er vanzelf weer een nieuwe ballon. Is het niet nu of vandaag, dan wel morgen.. of over een week of de week daarna. Maar hij komt. Ze zeggen alleen niet voor niets:

En daar voeg ik dan aan toe: en de ballonnen vinden!

13 reacties op “Op zoek naar een ballon..

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *