Op weg naar een gezonder lichaam | part 3

Eigenlijk had ik dit artikel al veel eerder willen posten maar ik stelde het telkens uit. Ik durfde namelijk niet hardop toe te geven dat ik de afgelopen tijd echt enorm de mist in ben gegaan. Telkens weer had ik een excuus waarom ik nergens naar hoefde te kijken qua eten en soms bedacht ik niet eens een excuus. Maar at ik gewoon puur omdat het kon.

Veel snoep in huis

Momenteel hebben we echt veel snoep in huis. We hadden, heel slim, bij de Sligro grote bakken met snoep gekocht onder het mom van ‘voor het kinderfeestje en de verjaardag van Fay’. Maar jeetje, dit was echt veel te veel. Er is niet eens een kwart van op en de rest staat hier dus in de kelder. Mij te roepen. Tenminste, dat zeg ik dan tegen mezelf.

Daarnaast werd er ook een snoepwinkel geopend door bekenden van ons. Dus ja daar moesten we natuurlijk ook even heen. En uit solidariteit ook wat kopen uiteraard. Nog meer voor in de kelder. En nog meer om mee te zondigen tijdens werkdagen of avonden dat ik aan het Netflixen was.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Herpakken

Maar ik geef niet op. Gezond leven is steeds meer een prioriteit aan het worden voor me en ik besef me ook heel goed dat ik daarvoor echt geen dingen hoef te laten. Maar dat ik gewoon ANDERS moet gaan eten. Zo start ik sinds een week mijn dag met een groot glas water. Koffie drink ik niet meer in de ochtend want dat onttrekt juist vocht uit mijn lichaam. Ik probeer twee liter water te drinken per dag en de ene dag lukt dat iets beter dan de andere dag.

Lees ook: een maand lang geen frisdrank en alcohol

Ook probeer ik binnen een half uur nadat ik wakker ben te eten. Ook dat is de ene keer makkelijker omdat ik dan op een christelijkere tijdstip wakker word. Wanneer ik voor 6 uur wakker word heb ik moeite met de opstart en dus lukt het me vaak niet om binnen een half uur te eten. Wat mij erg helpt is voorbereiden. Dus ik probeer bakmiddagen te houden waarin ik ei muffins bak, bananenbrood en een pan soep maak. Als lunch heb ik nu de omelet met soepgroente ontdekt. Dat ruikt ook zo lekker. Wel wissel ik dit af met een sushibowl, soepje of iets anders.

Ik weet dat ik het kan. En ik weet ook hoe. Nu nog doen.

1 reactie op “Op weg naar een gezonder lichaam | part 3

  • Het is en blijft een gevecht Nicole, ik herken er veel uit. Dadelijk na de bevalling is er de ‘rare’ (voor mij rare) situatie dat ik afvallen ben tijdens deze negen maanden. Enkel geen idee waar ik uitkomt en ook met kleren, Pas ik uberhaupt nog iets of niet? Houd ik het eraf? Gek genoeg voel ik me er erg onzeker over… en ja, ook ik wil verder omlaag naar een gezonder gewicht, maar niet meteen. Afijn, andere situatie, ander moment, maar ik herken de continuë strijd om te willen afvallen, gezonder willen leven, maar hoe blijft dat steeds stabiel? Succes!

Reageren is niet mogelijk.