Op weg naar een gezonder lichaam | part 2

Een maand geleden vertelde ik jullie al dat ik weer beter voor mezelf wil zorgen. Beter voor mijn lijf die weer ongezonde proporties aan nam. Niet alleen was ik weer veel kilo’s aangekomen, ik merkte aan mijn gezondheid dat het niet goed zat. Slechter slapen, veel last van pijn in mijn rug en schouders.. Allemaal signalen voor mij om te weten dat ik gezonder moet leven. Hoe het mij de afgelopen maand is vergaan? In deze blog vertel ik er over.

De eerste zes weken

Op 1 januari had ik de knop om en heb ik besloten om beter voor mijn lichaam te gaan zorgen. Ik ben nu dus iets meer dan zes weken bezig met bewuster leven en betere keuzes maken. Dit betekent echter niet dat ik ook alleen nog maar goede keuzes maak. Ook ik heb zo mijn pieken en dalen.

Wat betreft mijn eerste maand mag ik absoluut niet klagen. Ik ben enorm bewust bezig geweest met wat ik at, ik koos mijn maaltijden zorgvuldig uit en gaf mezelf toestemming af en toe te zondigen. Dit werkte eigenlijk heel erg goed. Het hielp ook wel dat ik een strak regime had waar ik me aan moest houden. Echter is het de laatste twee weken volledig mis gegaan. Ik heb enorm veel last van hormonen en eetbuien waardoor ik de teugels teveel laat vieren.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Weight Watchers

Omdat ik mezelf zo goed mogelijk wilde helpen en dit programma me al eerder heeft geholpen besloot ik om een jaarabonnement te nemen op Weight Watchers. In eerste instantie wilde ik slechts drie maanden maar mijn man overtuigde me van een jaar. Op dit moment baal ik ervan want ik gebruik het helemaal niet meer.

Hetgeen wat zo goed helpt, het wegen van je voeding en alles opschrijven, staat me enorm tegen. Ik weet dat dit helpt, want ik deed het eerder. Maar ik zie mezelf niet heel mijn leven alles maar afwegen en opschrijven. Op dit moment ben ik dus aan het uitzoeken hoe ik het alsnog kan gebruiken, op een andere manier.

Ander programma

Een andere reden dat ik momenteel geen Weight Watchers gebruik is omdat ik gestart ben met een ander programma. Een programma waarbij ik een 1 op 1 coaching krijg van een voedingsconsulent. Zij heeft namelijk een online programma ontwikkeld voor ondernemers en ik mag haar pilot “Run je bedrijf in topvorm” testen. Zij heeft een hele andere kijk op voeding en werkt (gelukkig) niet met punten tellen, wegen, enzovoort. Ik hoop dan ook met haar een weg in te slaan dat ik veel beter weet hoe ik over het algemeen voor mezelf kan zorgen.

Maar ook dat ik ontdek waar mijn valkuilen liggen en hoe ik deze kan omzeilen of ermee om kan gaan. Ik merk namelijk de afgelopen tijd dat ik eet uit verveling. Eet door emotie en hormonale buien. En dat zijn dan vaak niet de dingen waar ik voor hoor te kiezen. Denk aan een hele zak nootjes eten, bakjes met chips, enzovoort. Terwijl ik het eigenlijk net zo lekker vind om een paprika of wortels te eten. Maar waarom doe ik dit dan niet? Daar is zij dus voor, om hier met mij ook achter te komen. En me daarnaast te helpen met lekkere recepten, een weekmenu, enzovoort.

Binnenkort zal ik eens een weekmenu delen met jullie. Dan kan ik laten zien wat ik zoal eet op een dag en in hoeverre dat dan ook de juiste keuzes zijn of niet. Zijn er bepaalde dingen over dit onderwerp die je graag zou willen weten? Stel je vraag gerust in de reacties, dan zal ik het een volgende keer meenemen in een update!

2 reacties op “Op weg naar een gezonder lichaam | part 2

  • Wat goed! Ik ben juist eind vorig jaar gestopt met ww om die reden, en omdat ik inmiddels wel zo’n beetje weet wat voor mij werkt. Rond de feestdagen en begin januari stond ik even stil, maar ik ben ook weer volop bezig met gezond doen 🙂

  • Wat goed dat je hulp hebt gezocht. Ik ging ook weer de mist in, maar heb een nieuw doel voor mezelf. Dus ik ben vanaf vandaag begonnen om twee keer te gaan hardlopen. Geen idee of ik het lichamelijk trek, maar daar kom ik maar op één manier achter.

Reageren is niet mogelijk.