Op weg naar een gezonder lichaam | part 1

Nicole-15

Oh nee. De zoveelste blogger die het gaat hebben over gezonder leven in januari. Ik hoor het je al denken. En dat snap ik wel, in januari komen de goede voornemens weer naar boven en willen veel mensen opeens weer afvallen, stoppen met roken, meer sporten, enzovoort. Voornemens die een week of twee volgehouden worden en daarna niet meer. Ik hoor daar echter niet bij. 

Ik heb namelijk doelen. En om die doelen te bereiken moet ik bepaalde stappen nemen. En deze stappen ga ik met jullie delen. Zoals ik eerder ook al bijna een jaar lang deed. Niet alleen maar in januari dus. Maar gewoon altijd. Een van mijn doelen is het krijgen van een gezond lichaam. Om dat te bereiken zal ik iets moeten doen. Ik zal gezonder moeten leven. Bewuster moeten leven.

Gezondheidsproblemen

De afgelopen jaren ben ik namelijk tegen een hoop gezondheidsproblemen aangelopen. Zowel psychisch als lichamelijk. Denk daarbij aan migraine, slaapapneu, rugpijn en nog veel meer. Het afgelopen jaar zijn veel van deze klachten terug gekomen. Niet de psychische, maar wel de lichamelijke. Ook niet gek wanneer je bedenkt dat ik in een jaar tijd ook 12 kg ben aangekomen. Nu is aankomen niet altijd een ramp, maar wel als het betekent dat de gezondheidsproblemen daardoor terug komen.

Body positivity

Het gezonder willen leven en daardoor ook af te vallen lijkt haaks te staan op body positivity. Tenminste, dat is wat ik terug kreeg toen ik vertelde dat ik gezonder wilde leven en dus ook wilde afvallen. Het zou niet ‘body positief’ zijn. Ik moest tevreden zijn over mijn lijf en het accepteren.

Echter, in mijn ogen ben ik juist bezig met body positief zijn. Want body positivity is houden van je lijf. En ik houd ontzettend van mijn lijf, dus ik luister ernaar. Mijn lijf roept dat het niet goed gaat, dat ik moet stoppen met al het ongezonde gedoe waar ik afgelopen jaar mee bezig was. Mijn lichaam is mijn tempel en daar wil ik graag goed voor zorgen. Iets wat ik niet altijd doe.

Een gezonder lichaam betekent voor mij..

Wil ik een gezonder lichaam krijgen dan zal ik dus iets in mijn leven moeten veranderen. Ik moet bewuster omgaan met voeding, beweging en zorgen voor mezelf. Vaker rust nemen, op tijd naar bed gaan, meer me-time momenten inplannen. Allemaal dingen die ik moet doen, wil ik een gezonder lijf krijgen. En nee dit is niet makkelijk. Want sommige (slechte) gewoontes zitten nu eenmaal ingebakken.

Ga ik nu keihard op dieet? Nee.

Wil ik opeens de marathon gaan lopen? Nee.

Zal ik elke avond op tijd naar bed gaan? Nee.

Zullen er pieken en dalen komen? Hell yes!

Wat ik wel ga doen?

Ik ga bewuster bezig zijn met eten. Bedenken of iets het ook waard is om op te eten. Niet meer een zak chips leeg graaien of een hele reep chocolade opeten. Nee ik ga gezondere maaltijden voor mezelf maken. Stoppen met eten wanneer ik vol zit. En vooral: meer genieten van al het eten en niet zomaar alles maar gedachteloos naar binnen schrokken.

Ik ga vaker wandelen. Want daar geniet ik echt van, vooral in een natuurrijke omgeving. Ik weet dat dit mij gelukkig maakt, dat ik hier energie uit haal. Dus daarom wil ik daar meer van. Meer bewegen omdat het goed voelt en me blij maakt.

Ik ga vaker op tijd naar bed. Slaap is ontzettend belangrijk. Door op tijd naar bed te gaan gun ik mezelf rust, mijn lichaam rust en mijn hersenen rust. Zodat ik een volgende dag weer vol energie de dingen kan doen die me blij maken.

De afgelopen weken

Ik ben heel cliché op 1 januari gestart met de eerste stappen naar mijn grote doel: een gezonder lichaam krijgen. Daar zat geen gedachtengang achter, het kwam gewoon zo uit. In de afgelopen weken ben ik heel erg bezig geweest met het zoeken naar balans. Ik ontzeg mezelf geen chocolade of ander eten wat minder gezond is. Maar ik zoek er wel een balans in. Zo heb ik tijdens ons bioscoop uitje wel gewoon popcorn gegeten. Maar de dag erop tijdens de verjaardag van mijn oma geen taart gepakt.

Ook heb ik mijn gewicht bijgehouden. Mijn startgewicht op 1 januari was 98.6 kg. Afgelopen dinsdag heb ik voor het laatst gewogen en ik weeg nu 96.7 kg. Daarnaast vind ik dat het eigenlijk best goed gaat. Ik ontdek weer hoe lekker gezond eten kan zijn. Ik heb er veel meer aandacht voor en geniet er dan ook veel meer van. Met alle regen die de afgelopen tijd is gevallen ben ik niet zoveel de natuur in geweest als ik had gehoopt. Maar dat komt vast goed.

De komende maanden zal ik jullie mee nemen in mij weg naar een gezonder lijf.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

9 reacties

 1. Tineke op 18 januari 2019 om 06:32

  Goed voor jezelf zorgen is heel belangrijk. Ik ben de laatste tijd ook weer wat kilo’s aangekomen en probeer al een tijd gezondere keuze’s te maken. Blijkbaar is het niet genoeg want ik ben nog niets afgevallen. Hopelijk deel je tips waar ik iets aan heb.

 2. MarjonS op 18 januari 2019 om 07:07

  Succes! Het begin is gemaakt en zo te lezen best aardig gelukt. En gezondere bewustere keuzes maken lijkt mij ook beter dan een dieet. En zeker ook gewoon af en toe genieten van lekkere dingen.

 3. Jenn op 18 januari 2019 om 10:25

  Goed bezig, heel veel succes! En helemaal met je eens wat betreft body positivity.

 4. Sandra op 18 januari 2019 om 18:34

  Veel succes, ik ga je weg proberen volgen, omdat ik het altijd fantastisch vind als mensen het knopje kunnen omdraaien. Overigens, met goede schoenen en een goede regenjas kan je ook als het regent van de natuur genieten. Achteraf ben je dan eens zo trots dat je het toch maar weer gedaan hebt! .

 5. Marije op 18 januari 2019 om 21:13

  Doen wat voor jou en je lichaam goed Voelt, is volgens mij het ultieme body positivity. Als jij je niet lekker op dit moment voelt en daar wat aan wil doen, is dat juist de ultieme vorm van liefde. Daarbij .. wie bepaalt wat wel of niet body positive is.

 6. Jacqueline op 18 januari 2019 om 22:44

  Succes!
  Ik ben ook al een poos op zoek naar wat voor mij werkt. Op zich eet ik gezond, maar omdat ik niet veel kan qua bewegen, gaat het afvallen heel langzaam. Of eigenlijk ben ik al blij als ik niet aankom.

 7. Saskia op 20 januari 2019 om 10:26

  Heel erg veel succes met deze doelen! Goed voor jezelf zorgen is het aller belangrijkste

 8. Audrey op 21 januari 2019 om 11:37

  Veel succes, dat zijn mooie – en denk ik ook haalbare – doelen! Ik vind wandelen ook echt heerlijk. Als je eens zin hebt in een flinke wandeling in Midden-Limburg (volgens mij woon je niet heel ver weg?), mag je altijd eens met mij en mijn hond mee 🙂 Mail gerust!

  • Nicole op 21 januari 2019 om 12:26

   Ik woon vlakbij Weert. Dus gok dat het inderdaad meevalt. Lijkt me heel gezellig een keer 🙂

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje