Op vakantie naar Tenerife?

De afgelopen dagen zijn de temperaturen hier in Nederland flink gedaald. Ik heb mijn winterjas weer van zolder gehaald, mijn sjaals liggen al klaar en ik heb ook al voor de eerste keer de autoruiten moeten krabben. Hoog tijd dus om eens rustig rond te kijken voor een zomervakantie. Ik vind het altijd heerlijk om in deze periode op zoek te gaan naar zonvakanties. Dan waan ik me er gewoon alvast en dat maakt die kou een stuk draaglijker.

Voorkeur voor Spanje

Alhoewel wij enorm van reizen houden en het liefst elk land in de wereld zouden willen zien, heeft Spanje toch wel ons hart veroverd. Bij mij is dat al sinds mijn jeugd en bij mijn man kwam dat iets later. Om een of andere reden voelt Spanje altijd als thuis komen. Ook wanneer we naar een nieuwe plek afreizen waar we nog nooit zijn geweest. Er is iets met de taal, het eten, de mensen, de natuur en cultuur wat maakt dat ik me er als een vis onder water voel. Ik blijf er dan ook graag terug keren.

Ik moet wel toegeven dat we voornamelijk langs de kustlijn zijn geweest, zowel in het noorden als zuiden in Andalusia. Dat komt omdat wij het liefst bij de zee in de buurt zijn wanneer we in het buitenland zijn. Al weet ik ook dat het binnenland van Spanje ook echt prachtig is. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de Spaanse eilanden zoals Mallorca en Tenerife. Ook op deze eilanden zijn wij nog nooit geweest. Ik wil daar echter zeker nog wel eens naartoe.

Vliegen naar Spanje

Negen van de tien vakanties naar Spanje waren overigens met de auto. Wanneer we slechts een weekendje gingen of wanneer we naar Andalusia afreisden pakten we meestal wel het vliegtuig. Het nadeel is dan alleen dat je of afhankelijk bent van het openbare vervoer of een auto moet huren. Toch zijn we voor komend jaar naar de Spaanse eilanden aan het kijken voor onze vakantie. Het lijkt ons namelijk ook wel relaxt om te vliegen naar Tenerife of Mallorca. Dan gaan we voor een kindvriendelijk resort en huren we een auto voor de bezienswaardigheden.

Wat is er te doen op Tenerife?

Zo heb je op Tenerife echt een prachtig nationaal park die op de Werelderfgoed lijst staat. Ook vind je daar het hoogste punt van Spanje, op de El Teide. Je kunt er met een kabelbaan heen wat natuurlijk super leuk is voor de kinderen om te doen. En voor jou als volwassene ook, want het uitzicht is geweldig.

Daarnaast heb je nog diverse andere mooie natuurgebieden op dit Spaanse eiland. Aangezien wij echte natuurliefhebbers zijn zou dat voor ons zeker een reden zijn om naar Tenerife te gaan. Ook voor de kinderen is er genoeg te beleven, doen en zien. Zo heb je er ook Loro Parque, een gigantisch dierenpark waar je dus diverse dieren kunt bewonderen maar je jezelf ook in een prachtige botanische tuin bevind. Gezien de liefde voor dieren bij onze kinderen zal dit zeker in goede aarde vallen.

Als we het dan toch over dieren hebben, je kunt ook dolfijnen en walvissen spotten langs de zuidwestelijke kust van Tenerife. Vooral in het kanaal tussen Tenerife en La Gomera (een buureiland) is erg populair. De beste kans maak je met een touroperator. Ze kunnen niet garanderen dat je dieren zult spotten maar als je er geen ziet dan mag je nog eens gratis mee.

Tenerife is dus zeker een goede kanshebber als het gaat om onze volgende zonvakantie.

1 reactie op “Op vakantie naar Tenerife?

Reageren is niet mogelijk.