Op vakantie met een Bell tent | Onze vakantieplannen

Boekten we vorig jaar nog last minute onze vakantie naar Spanje, hebben we nu begin januari de vakantie al vastgelegd. Dit keer geen Spanje of Italië. Nee dit keer blijven we in ons eigen kikkerlandje. Betekent dit dan een heel andere vakantie als vorig jaar? Waarschijnlijk niet. Want ook dit jaar nemen we een Glamping pakket inclusief prachtige Bell tent mee.

Waar gaan we heen?

Alhoewel ik een enorme Spanjofiel ben gaan we dit jaar niet naar dit mooie zuidelijke land. Niet dat het ons vorig jaar niet bevallen is, maar we willen het dit jaar gewoon wat dichter bij huis houden. Geen 16 uur in de auto, maar na twee uurtjes op de plek van bestemming zijn. We besloten dus om dit jaar op vakantie te gaan in eigen land. Stiekem wilden we dat vorig jaar ook al en nu gaat het dan ook echt gebeuren.

Lees ook: Kamperen met kinderen: onze ervaring

Bol AlgemeenBol Algemeen

Nederland heeft echt prachtige gebieden om heen te gaan op vakantie. Of gewoon een dagje weg natuurlijk. Zo wonen we zelf in een prachtig gebied, wat ook zeker een aanrader is voor een vakantie. Toch was het voor ons niet moeilijk om te bepalen waar we heen wilden. De keus viel al snel op Zeeland. Wel moet ik toegeven dat een van de waddeneilanden ook een grote kanshebber was. De overeenkomst tussen beide? De zee! Dat is voor mij niet alleen iets wat automatisch vakantiegevoel opwekt, maar de zee geeft me ook rust.

Waarom kamperen (met een Bell tent)?

Dat we ook dit jaar weer op een camping zouden staan daar was geen twijfel over mogelijk. Wij houden van kamperen. Niet dat een luxe hotel ons tegenstaat, maar het stukje ‘in de natuur’ en het vrijheidsgevoel wat de camping zowel ons als de kinderen geeft vinden we gewoon fantastisch. Op een camping heb je tegenwoordig ontzettend veel keus over de manier waarop je wilt kamperen. De een kiest voor een camper, de ander voor een luxe safaritent of stacaravan. En dan heb je natuurlijk ook gewoon nog de eigen caravan, vouwwagen of een tent.

Lees ook: 5 redenen waarom je moet gaan kamperen

Denk bij een tent niet alleen aan zo’n klein pup-tentje waar je niet eens in kunt staan. Nee ook hierin heb je diverse soorten en maten. Zo mochten wij vorig jaar het Glamping pakket van (kampeerspullenverhuur) het bedrijf van mijn ouders mee hebben. Wat houdt dit Glamping pakket in? Je krijgt een aanhanger mee die je dus achter je auto hangt. En in die aanhanger zit werkelijks alles wat je nodig hebt. Een mooie grote Bell tent, vaste bedden, koelkast, tafel, stoelen, kastjes, noem het maar op. Echt ideaal. Want alhoewel ik echt van kamperen houd zag ik het niet zitten om net als de kinderen op een luchtbed te slapen. Dat zou funest zijn voor mijn rug. Dus dat vaste bed was echt een uitkomst. Toch het kampeer-gevoel hebben, met een stukje luxe.

Wat maakt zo’n Bell tent nu zo uniek en speciaal?

Waarom wij helemaal weg zijn van deze Bell tent én waarom mijn ouders deze in al hun kampeer pakketten hebben?

  • De tent is ontzettend ruim (doorsnede van 5 meter)
  • Wij vinden de Bell tent erg mooi en uniek om te zien
  • Makkelijk op te zetten (in 20 minuten tijd)
  • Gemaakt van 100% katoen dus ademend en 100% waterdicht
  • Je kunt de zijwanden oprollen zodat het lekker doorwaait
  • De luxe variant heeft muggengaas rondom de tent, zodat het lekker doorwaait zonder insecten die binnen komen
  • Je kunt er een binnentent inhangen zodat je een aparte slaapcabine creëert

En zo zijn er nog wel meer redenen waarom deze tenten zo in trek zijn. Je ziet ze overigens ook steeds vaker op bruiloften ingezet worden, als slaapplek voor de gasten. Dat komt door de luxe uitstraling en de manier waarop ze ingedeeld kunnen worden. Of voor (kinder)feestjes. Super leuk!

Nou ja, je merkt het: wij zijn er helemaal weg van. En ik ben dan ook erg blij dat mijn ouders deze tenten verhuren en verkopen zodat wij er ook eentje mee kunnen nemen op vakantie.

Hebben jullie de vakantie al geboekt?