Op droomreis met een camper

Met de eeuwwisseling zijn mijn ouders samen met mijn broertje en mij gaan rondreizen met een camper. Ze hadden er eentje voor twee weken gehuurd en we reden vanuit Nederland helemaal naar het zuiden van Spanje. Dit was een van de leukste vakanties die we hebben gehad. Daarom zou ik ook nog heel graag met ons eigen gezin op droomreis met een camper willen.

Reizen met een camper

Bij het reizen met een camper denken veel mensen aan rondreizen in Amerika of Canada. Maar ook hier in Nederland, de Benelux of gewoon Europa is het super leuk om met een camper op pad te gaan. Je kunt een wekenlange road trip maken, of gewoon een weekendje ermee weg gaan. Het fijne is dat je in principe gewoon je hele huis bij je hebt. Dat is iets wat ik echt enorm graag zou willen doen. Een rondreis maken met de kinderen en dan over een dag of drie blijven. Lijkt me super leuk!

Geen eigen camper? PaulCamper!

Heb je net als wij geen eigen camper dan kun je voortaan terecht bij PaulCamper. Zij zijn een deelplatform voor campers volgens het AirBnB principe, maar dan veel meer ingestoken als een community. Gebruikers delen niet alleen hun camper, maar ook ervaringen, routes en verhalen. Ideaal dus wanneer je zelf geen camper hebt, maar wel de ervaring op wilt doen.

PaulCamper is het bemiddelingsplatform voor de particuliere huur en verhuur van campers. Het bedrijf werd in 2013 opgericht door Dirk Fehse, toen hij zijn eigen camper “Paul” als eerste camper via het platform te huur aanbood. Inmiddels worden jaarlijks zo’n 230.000 campernachten geboekt en vind je 3.000 verhuurders op het peer-to-peer verhuurplatform. Voor meer informatie: https://paulcamper.nl/.

De PaulCamper Community Fund

Omdat de community voor PaulCamper juist zo belangrijk is starten ze met het eerste Community Fund. PaulCamper stelt maar liefst €25.000 beschikbaar aan de camper community, verdeeld over twee projecten:

1. Ga op droomreis met de camper.
Via het Community Fund geeft PaulCamper een aantal droomreizen weg met de camper. Het is dan ook de perfecte manier om te gaan kamperen met de kinderen en in te zien wat nu zo fijn is aan het hebben van een camper. Wil je kans maken hierop dan kun je op de website in een kort verhaal (of andere creatieve manier) uitleggen waarom jij een campertrip wilt winnen.

droomreis met camper paulcamper
Copyright_Konrad-Stöhr_Anna-Jähring

2. Repareer je camper.
Een ander deel van het geld wat ze beschikbaar stellen is voor mensen met een camper die wel een renovatie, reparatie of verbetering kunnen gebruiken. Dit kunnen leden van de PaulCamper community zijn, maar ook mensen die zich nog niet hebben aangesloten.

Ben jij of ken jij iemand die zich wil aanmelden voor een van deze projecten? Ga dan snel naar de site van PaulCamper voor verdere uitleg en het inschrijfformulier. Je kunt tot 12 augustus meedoen.

Ben jij al eens wezen kamperen met een camper?

* Dit artikel heb ik uit eigen beweging geschreven naar aanleiding van een persbericht. 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *