Op controle

Afgelopen woensdag 30 april ben ik samen met Fay op controle geweest bij de kinderarts. Dit was een algemene kraamcontrole maar ook gelijk de controle in verband met de infectie die ze heeft gehad. Deze controle was dan ook bij de kinderarts die haar op de wereld heeft gezet in het St Anna ziekenhuis. Ze werd eerst gemeten en gewogen en dat was allemaal perfect. Ze woog 4830 gram en was 56 cm groot. Echt super gegroeid dus de afgelopen weken.

ABM_1398793449

Daarna kwam de kinderarts zelf die haar nog even helemaal ging controleren. Ze stelde ook allerlei vragen over hoe het met haar gaat en ik als trotse mama vertelde maar al te graag over Fay en hoe goed ze het doet. De arts merkte ook op dat Fay wel erg sterk is. Gemiddeld zijn kindjes pas zo sterk (qua hoofdje omhoog houden enzovoort) met 3 maanden… Wéér iets om trots op te zijn dus! Ondanks alles wat onze kleine meid heeft meegemaakt in haar korte leventje doet ze het dus echt geweldig. Laten we hopen dat het zo blijft!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Verder heb ik wel even extra informatie gevraagd over het navelbreukje dat Fay heeft. Dit omdat we er eigenlijk niet echt goede uitleg over hebben gehad en we dit er toch wel eng uit vinden zien. Maar ook daar was alles goed mee, Fay heeft er geen pijn aan.. wat erg prettig is en het breukje heelt vanzelf. Ook al fijn! Wel gaf ze aan dat het nog wel groter kon worden de navel, dat we daar dus niet van hoeven te schrikken, hij kan niet scheuren of springen ofzo. So no worries!

Over 2 maanden, op 1 juli, mogen we terug op controle. De arts wil ondanks dat het allemaal zo goed gaat en de uitslagen van de mri en het hersenvocht zo positief waren toch het eerste jaar extra controle houden op Fay. Iets wat ik alleen maar toejuich want beter een goede controle en dat we overal snel bij zijn dan geen controle en dat er straks toch iets mis blijkt. Nu gaan we er natuurlijk niet vanuit, maar toch… Zekere voor het onzekere!

Al met al ben ik erg blij met de controle. Ik heb bevestiging gekregen over mijn gevoel, dat het dus super gaat met Fay, en dat is me heel wat waard.. Nu op naar vrijdag; dan controle bij het consultatiebureau PLUS de allereerste prikjes!

8 reacties op “Op controle

  • Fijn zeg! En idd, bevestiging van je gevoel is zo fijn om te krijgen 🙂 Hopelijk vallen de prikjes jullie mee.

  • Wat fijn dat het allemaal zo goed gast met Fay. Knap hoor dat ze al zo sterk is, hier juist het tegenovergestelde, hij loopt achter in zijn ontwikkeling vanwege slappe spierspanning. Gelukkig zou het allemaal wel goed moeten komen.

  • Super om te lezen dat het goed gaat! En de aller eerste prikjes vind jij alleen maar enger en pijnlijker dan Fay 🙂 dus dat komt echt allemaal goed! x

  • Heel goed dat ze haar nog wat extra in de gaten houden. Fijn dat nu alles goed was en het navelbreukje geen kwaad kan.

  • Fijn dat alles goed met Fay gaat. En de prikjes zijn voor mama heel vervelend. Fay heeft er maar even last van.

Reageren is niet mogelijk.