Op citytrip naar Duitsland

citytrip-naar-duitsland

Wanneer je denkt aan een citytrip dan komen wellicht steden als Barcelona, Parijs en London naar boven. Echter zijn er nog zoveel meer steden die echt de moeite waard zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan ons buurland Duitsland. Dit land heeft een aantal prachtige steden, ideaal voor een citytrip.

Citytrip vlak over de grens

Denk je eraan om slechts een dag weg te gaan dan kun je natuurlijk een stad in Nederland uitkiezen, maar vlak over de grens zit ook een hoop moois. Denk bijvoorbeeld aan Keulen of Düsseldorf. Ik zelf ben naar beide steden geweest en kom er graag nog eens. Wil je het liefst een dagje shoppen dan is Oberhausen ook het overwegen waard. Hier heb je namelijk een enorm groot overdekt winkelcentrum waar je in een dag eigenlijk niet eens klaar bent.

Ook voor langere tripjes zijn bovenstaande steden erg leuk. Je hebt er fijne hotels, er is veel te doen en te zien en ook qua eten & drinken ontbreekt er niets. En wat dacht je van de kerstmarkten? Daarvoor moet je toch echt in Duitsland zijn en dan zijn Keulen en Düsseldorf ook echt aan te raden.

Met de auto of de trein

Ik ben nog nooit met de trein naar Duitsland geweest, maar het schijnt wel echt een aanrader te zijn. Voor ons is het niet zo praktisch omdat we vlakbij de grens wonen en treinen ons dus veel meer tijd kost. Maar anders is het echt een goede optie. Ga je met de auto naar Duitsland dan hoef je in ieder geval geen rekening te houden met treintijden. Plus een ander voordeel is dat je ook weer snel ergens anders heen kunt. Al is het openbaar vervoer in Duitsland best goed geregeld. Ben je dus ergens op citytrip dan is het aan te raden om de tram of bus te pakken.

Milieuzones

Overigens heb je in bepaalde gebieden in Duitsland ook een milieusticker nodig. Deze gebieden worden milieuzones genoemd oftewel ‘Umweltzone’ in het Duits. In deze gebieden willen ze de luchtkwaliteit bevorderen en mag je met bepaalde vervoersmiddelen het gebied niet in. Er zijn inmiddels meer dan 60 steden en gebieden waarbij een milieusticker verplicht is. Heb je deze niet dan riskeer je een forse boete.

Een citytrip verder weg

Ben je niet beperkt tot een dag en kun je meerdere dagen op stedentrip dan zijn er een aantal andere steden waar je naartoe kunt. Als eerste natuurlijk Berlijn. Samen met mijn man (toen nog vriend) ben ik erheen gereden met de auto. Dit was een ontzettend lange rit van maar liefst 7 uur, enkele reis. Maar echt de moeite waard. Al adviseer ik om eerder met de trein of het vliegtuig erheen te gaan. Dat is minder vermoeiend en scheelt wellicht ook nog in tijd.

Daarnaast heb je bijvoorbeeld ook nog Hamburg, vijf uur rijden voor ons, of Frankfurt am Main (3,5 uur). Wil je de oudste stad van Duitsland bezoeken dan moet je naar Trier. Een prachtige stad vlakbij de grens met Luxemburg. Voor ons is het nog geen drie uur rijden. Dus we zouden er zelfs een dagje naartoe kunnen. Al is dat wel enorm vermoeiend.

Welke stad in Duitsland je ook kiest; ze hebben allemaal hun eigen charme, geschiedenis en schoonheid. 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje