Op Babymoon tijdens de zwangerschap

Het eerste hotelletje dat Bas en ik ooit samen bezochten was Hotel Arena in Amsterdam. Een betere plek om je ‘babymoon’ door te brengen is er eigenlijk niet. Als verrassing besloot ik hier een kamer te boeken zodat Bas en ik nog even zonder kinderen samen erheen konden. Voor wie Hotel Arena niet kent, ik zou het even opzoeken. (Ook ben ik er ooit eens tijdens een vriendinnen weekend geweest samen met Nicole)

Hotel Arena

Je vindt dit hotel aan het Oosterpark in Amsterdam. Een prachtige locatie voor echt een prachtig hotel. Voor ons absoluut een favoriet! De kamers zijn er prachtig, het personeel enorm vriendelijk en het eten heerlijk en vanaf deze plek ben je zo op alle andere leuke plekken in Amsterdam. Toen wij er waren viel het mij op hoeveel gezinnetjes er ook waren en dat begreep ik wel. De kamers zijn er ruim, je kan er voor elk budget wel terecht en het Oosterpark is natuurlijk een heerlijke plek met kinderen!

Artis is op een steenworp afstand en als je het hotel uitloopt heb je direct een leuke speeltuin. Toen me dit opviel besloot ik dan ook meteen dat we deze zomer ook echt een keer met de kinderen een nachtje hier gaan doorbrengen. Maar goed, terug naar onze babymoon! Hoe wij deze doorbrachten? Heel simpel maar oh zo fijn!  

Bol AlgemeenBol Algemeen

Onze babymoon

Toen we aankwamen in het hotel en in de geboekte kamer kwamen kon ik mijzelf wel voor mijn kop slaan. Dat is waar ook, dit hotel heeft kamers met een vide. Echt prachtig! Maar hoog zwanger en mijn lompheid maken het niet heel gemakkelijk om die trap op en af te gaan. Niet 100x per nacht, want ja het plassen gaat ook in de nacht gewoon door. We besloten bij de receptie te vragen of we een andere kamen konden krijgen. Gelukkig begreep de dame bij de receptie ons helemaal en kregen we een andere kamer. Een heerlijke ruime kamer!  

Omdat het nat, druilerig weer was die avond besloten we lekker samen in het hotel te blijven en hier een hapje te eten samen. We hadden die dag ook gewoon gewerkt dus waren beide in de stemming om het rustig aan te doen. Heerlijk hebben we samen gegeten, gekletst, herinneringen op gehaald want tsja, herinneringen hebben we in dit hotel voldoende! Zo fijn om nog even met elkaar tijd door te kunnen brengen! De avond vloog om.

Eenmaal op de kamer besloten we het bad nog even lekker vol te laten lopen en hier samen in te duiken. Ik kan je vertellen, dat klinkt leuker dan het was! Dit bad was niet geschrikt voor een hoog zwangere vrouw én haar man. Het bad leek groter dan hij was of ik ben echt gigantisch geworden! Maar hey, we hebben erin gelegen!  

Struinen door Amsterdam

De volgende dag begon met een heerlijk ontbijt. Hotel ontbijtjes zijn echt mijn favoriet en ik eet dan ook altijd veel te veel, jumjum. Het ontbijt in dit hotel is een aanrader! (net als het diner trouwens) Nadat we (ik) veel te veel gegeten hadden besloten we vandaag nog wel even Amsterdam in te gaan. Lekker rond struinen over de grachten en we hadden een afspraak staan vandaag voor het maken van een beeldje. (Daarover volgende week meer)

Het voelde zo fijn om weer even lekker door de stad te wandelen! Hoewel ik mij goed voel en echt nog wel op plekken kom moet ik ook zeggen dat mijn wereld soms wat klein voelt. Omdat ik niet de energie heb die ik normaal gesproken heb. Amsterdam geeft mij altijd een vrij gevoel, we komen hier regelmatig en toch voelt het altijd echt als weg. Deze dag was dus fijn, heerlijk opgeladen en echt even tijd voor elkaar kunnen hebben. 

Een babymoon is een echte aanrader!

Een babymoon, ik had er nooit bij nagedacht dat dit zo’n ding is maar het is waar. Er nog even samen tussenuit gaan is echt een cadeautje. Thuis worden we geleefd met al 2 kinderen die rond rennen, een huis waar de nodige klussen echt nog afgemaakt moeten worden en mijn intense nesteldrang. Je hoeft helemaal niet van alles te ondernemen, ik denk juist het rustig aan doen samen en even echt contact met elkaar maken.Het over andere dingen hebben dan alleen maar die baby die er aan komt (wel een uitdaging) is zo fijn. Wij voelden ons echt weer even opgeladen en hebben genoten van gewoon even simpel een nachtje weg. Dus mocht je de tijd en ruimte hiervoor nog hebben nu je zwanger bent? DOEN!