Onze zomervakantie week 6

De laatste week van de zomervakantie is voorbij. De kinderen gaan vandaag voor het eerst weer naar school dus het is tijd voor de laatste vakantieweek. Ik vond het leuk om dit zo bij te houden. En ik hoop dat jij het ook leuk vond om te lezen. Omdat het laatste weekend weg zou vallen is dit overzicht dus uitgebreid met afgelopen weekend…

Zaterdag

Deze ochtend begon ik met een lekker ochtendje boodschappen doen. Dat klinkt gek maar ik ging in mijn eentje en dat komt niet zo vaak voor. Soms vind ik het juist fijn om de kinderen of mijn man mee te hebben. Maar vandaag had ik echt even behoefte aan ‘alone-time’. En dan is boodschappen doen ideaal. Ik hoefde overigens niet superveel te halen want we hadden nog best wat dingen in de vriezer en voorraadkast. Bij thuiskomst hebben we lekker met zijn viertjes uitgebreid ontbeten, ik had namelijk ook croissantjes en harde broodjes gehaald.

Er werden weer diverse hutten gebouwd door de kinderen zowel binnen als buiten. En ik maakte een lekkere bak vol met fruit. Banaan, watermeloen en kiwi. Dit keer de ‘gele’ kiwi waarvan je de schil ook gewoon kunt eten. Dat hadden de kinderen nog nooit gedaan dus ik maakte er iets leuks van met een uitsteker in de vorm van een bloem. Ze vonden de schil best lekker maar de vrucht zelf toch net wat lekkerder.

In de avond hebben we een lekkere borrelplank op tafel gezet. Normaal eten we altijd aan de eettafel, maar bij zoiets zitten we lekker met zijn allen voor de tv. Altijd heel gezellig, vooral omdat het niet (meer) vaak voorkomt.

Zondag

Zondagochtend was het best lekker weer, vooral als de zon scheen. Ik had de kinderen beloofd dat ze bij het ontbijt eierkoek mochten versieren dus zo gezegd zo gedaan. Daarna gingen we naar mijn ouders zodat mijn man mijn vader meer kon helpen met het opzetten van een voortent. Ook konden we gezellig bijkletsen met mijn moeder (oma) en de kinderen fijn spelen in het gras. De tijd vloog om en al snel was het tijd om naar huis te gaan voor de lunch. Na de lunch was het nog even ieder voor zichzelf totdat de F1 begon (en PSV op een klein schermpje). Allebei de ‘wedstrijden’ waren echt top om naar de kijken. PSV scoorde een mooi aantal goals en Max Verstappen was ook weer de held van de dag.

Maandag

Vandaag waren de kinderen bijna de gehele dag buiten. Met de honden spelen, vadertje en moedertje doen, hutten bouwen, schooltje spelen (volgens mij willen ze graag weer naar school) en nog veel meer. Dat gaf mij mooi de tijd om weer wat blogs te schrijven, emails te beantwoorden en nieuwsbrieven op te stellen. Oftewel, het was maandag dus tijd om te werken haha. Toch grappig dat het in de vakantie op de maandag altijd lukt om te werken en de andere dagen niet zo… Ook kreeg ik vandaag het telefoontje dat de driewieler fiets eindelijk bezorgd zou worden. Mag wel na zes weken terwijl er alleen een andere stuur op hoefde!

De kinderen wilden heel graag bij elkaar slapen dus legden we het matras van Milo bij Fay op de kamer. Dat was natuurlijk keten!

Dinsdag

Dinsdag is echt voorbij gevlogen zonder echt goed vast te leggen wat we nu gedaan hebben. Het was weer een dag waarop we thuis bleven en allemaal een beetje rommelden in huis. De kinderen speelden lekker, deden spelletjes, deden schooltje, enzovoort. En ik deed ook mijn ding. Het was ook de dag waarop onze dochter haar eerste korfbaltraining van het seizoen zou zijn. Echter hebben we een half uur van te voren alsnog moeten afzeggen omdat ze op de trampoline haar voet omzwikte en haar broertje er ook nog eens per ongeluk op ging staan. Ze had echt enorm veel pijn en dus sloeg ze de eerste training over. Enig voordeel voor haar was dan wel dat haar broertje weer op haar kamer mocht slapen.

Woensdag

Vannacht sliepen de kinderen weer bij elkaar. De laatste keer voorlopig want alhoewel het best goed gaat beginnen de scholen bijna weer en dan is in je eigen bed en kamer slapen wel zo fijn. Fay gaat normaal gesproken ook altijd een uur later dan Milo naar bed, maar nu gaan ze tegelijkertijd. En dan dus later dan Milo eigenlijk erin hoort te liggen. Aangezien hij zijn energie en slaap echt nodig heeft, meer dan anderen, is voor hem die rust van alleen slapen wel zo belangrijk.

Na het aankleden bleek dat de kinderen beide vrijwel hetzelfde qua kleding aan hadden. Een donkerblauwe korte broek en een gewoon blauw shirtje aan. En alles ook nog van het merk Louder. Echt heel erg toevallig, want ze kozen het zelf uit. Samen met de kinderen ben ik nog een paar kleine boodschappen gaan doen. Bij de Jumbo voor het avondeten en bij de Action voor een nieuwe hoeslaken en dekbedovertrek. Daarna zijn de kinderen lekker buiten gaan spelen, alhoewel lekker… Er kwam steeds vaker ruzie tussen beide kinderen en dat richtte zich soms ook nog eens op mij. Dus toen mijn man thuis kwam van het werk en het geruzie maar door bleef gaan kwam er bij mij op een gegeven moment een punt dat ik echt even weg moest. Ik ben dus even een blokje om gewandeld om zo mijn emmer weer wat leger te maken voordat hij echt overliep.

Oeps.. Tsjah dat soort momenten hebben wij dus ook.

Donderdag

Donderdagmiddag zijn we gezellig naar mijn peettante gegaan. Zij is herstellende van chemo, maar ook van een rugoperatie. We hadden haar alweer even niet gezien door haar herstel dus we keken er allemaal enorm naar uit. Eerst zijn we lekker wat gaan drinken in de achtertuin van mijn tante (en oom, maar die was werken) en daarna zijn we naar dé ijssalon van Geldrop gereden om daar een lekkere coupe ijs te gaan eten. Wat was dat weer smullen zeg! Ik had een ijscoupe met Salted karamel en met stukjes Tony’s Chocolonely.

We wilden daarna nog even naar de kinderboerderij bij het kasteel van Geldrop, echter waren we er nogal laat en konden we er maar vijf minuten blijven voordat het dichtging. Gelukkig heb je daar ook hele mooie bloementuinen om doorheen te wandelen. De kinderen vonden het allemaal erg leuk en huppelden overal lekker rond terwijl wij hen en de bloemen vastlegden met onze telefoons. Het was een hele fijne en gezellige middag zo samen.

Vrijdag

Deze ochtend had ik heerlijk voor mezelf. Vanaf half 10 tenminste, daarvoor waren de kinderen nog thuis. Maar rond half 10 kwam mijn moeder beide koters oppikken om naar de dierentuin te gaanen kon ik lekker tijd voor mezelf nemen. Wat dacht je dat ik gedaan heb? In ieder geval dit blogje verder typen haha. En een andere blog. Maar ik heb ook lekker Sims Freeplay gespeeld op mijn telefoon. Een paar bladzijdes van een boek gelezen, de keuken gepoetst en een aflevering van Chesapeak Shores gekeken.

Later die middag stond er een mooie vrachtwagen voor de deur. Namelijk van Medipoint. Zij kwamen de driewielerfiets van Milo brengen. Echt super fijn dat hij er is, ons mannetje straalde dan ook van oor tot oor en wilde er uiteraard meteen op fietsen. Na een paar keer op en neer was hij wel doodop, maar heel erg tevreden.

Weekend

Het weekend hoorde natuurlijk ook nog een beetje bij de vakantie aangezien op maandag de scholen pas starten. Dus vandaar dat ik deze ook in het weekoverzicht heb meegenomen. Op zaterdag moest mijn man werken en ging ik met Milo (en Fay ging ook mee) naar zwemles. De eerste na 6 weken geen zwemles. Hij vond het weer erg leuk en deed het voor zijn doen ook hartstikke goed. Daarna natuurlijk weer even fietsen en toen was het tijd om de vakantie af te sluiten. Ivm het programma op zondag besloten we om de zaterdagavond uit eten te gaan. En wat was het weer lekker….!!!

Op zondag hadden we het even druk. Eerst boodschappen, toen naar de schoonouders en bij terugkomst omkleden (mijn man) en op naar Die Heise Bierfesten. Dat is drie dagen lang feest en op zondag is het altijd familiedag. Dus daar wilden we wel even heen. Alhoewel dit feest in onze straat is (in een weiland), pakten we wel de fiets. Vond Milo ook leuk. Het was weer super gezellig, de kinderen hadden een kinderkaart waarmee ze allerlei lekkers en drinken kon halen en wij vermaakten ons met de kapellen en pullen bier. Wel gingen we op tijd naar huis om thuis de F1 te kijken en daarna aten we lekker kip chips.

Al met al hebben we een top vakantie gehad, nu begint het “ritmische” leven weer. 😉