Onze zomervakantie week 5

De vijfde week van onze zomervakantie zit erop. Alhoewel tweederde van Nederland vandaag alweer naar school gaat morgen wij nog een weekje. Aan de ene kant baal ik ervan want ik kan wel weer wat rust en ritme gebruiken. En de kinderen ook. Aan de andere kant hebben we toch ook weer wat leuke dingen op de planning staan deze week. En ik hoop stiekem dat deze week EINDELIJK de driewieler fiets van Milo komt. Al ben ik er bang voor… Goed eerst maar eens terugblikken op week 5.

Zaterdag

Vandaag was een hele leuke dag die ook erg vroeg begon. We gingen vandaag namelijk met kennissen naar Irrland, een geweldig speelparadijs in Duitsland. Dat is vanuit Eindhoven en Nijmegen ongeveer een uur rijden dus zeker wel te doen. Het was voor ons de eerste keer en ik kan je zeggen: wij gaan er vaker heen! De entreeprijs is wel omhoog gegaan de afgelopen jaren, ik geloof dat je in 2019 nog €6,50 betaalde online maar nu is de prijs €10. Echter is dit het zeker wel waard. We waren er al lekker vroeg, om 9 uur in de ochtend en reden rond 16 uur van de parkeerplaats weg. Als het aan de kinderen lag waren we er zelfs nog langer gebleven dus echt een geslaagd dagje uit.

Overigens hadden we ons eigen eten en drinken bij maar wilden we voor het avondeten een frietje ofzo halen. Het was echter zo druk bij de kiosken dat we besloten om langs een McDonalds te rijden. We wilden lekker daarbinnen eten, echter bij de eerste waar we kwamen was het binnen dicht. Je kon alleen langs de Drive en dan buiten opeten. Omdat er veel wespen zaten en er nergens schaduw was reden we door naar de volgende McDonalds. Daar was volgens mij ook personeels tekort maar we konden wel binnen ons eten bestellen en dan buiten opeten. Aangezien daar wel schaduw was en een stuk minder wespen besloten we toch maar daar te eten.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Zondag

Na de drukke zaterdag moesten we op zondag wel even bijkomen. We hadden namelijk heel wat stappen in de benen en alhoewel Milo heel veel in de bolderkar heeft gezeten tijdens het lopen heeft hij natuurlijk ook veel gespeeld. Dat kost hem altijd heel wat kruim dus de zondag was een lekkere rustige dag vol spelletjes, filmpjes en spelen.

Maandag

Op maandag heb ik weer even lekker kunnen werken. Mijn man was thuis en ontfermde zich over de kinderen. Dat was echt weer even fijn om te doen. Ik kan ook stiekem niet wachten tot de kinderen op school zijn zodat ik wat regelmatiger kan werken. Daarna ben ik lekker aan het hobbyen geweest met mijn camera. In een vorig leven (haha) ben ik hobby fotograaf geweest en onlangs ontdekte ik mijn spiegelreflex weer. Nu heb ik weer helemaal de kriebels om lekker foto’s te maken van de kinderen onder andere.

Dinsdag

Op dinsdag zijn we in de ochtend lekker naar de bibliotheek gegaan. De kinderen zijn dol op lezen, al hebben ze dat in de vakantie niet zoveel gedaan. Fay wilde graag beginnen aan de “hoe overleef ik…” serie dus we zochten en vonden twee boeken. Na de bieb gingen we naar mijn ouders want zij hebben een caravan gekocht en die wilden we zeker wel bewonderen. Later die dag ben ik samen met de kinderen bij mijn ouders gaan eten. Mijn man had avonddienst dus hij was er niet bij. Later gingen we naar familie.

De vrouw van mijn broertje is zwanger en we kwamen die avond erachter of het een jongetje of meisje zou worden. Mijn vermoeden was een meisje en alhoewel ik bij allebei mijn eigen kinderen fout zat, zat ik dit keer goed! Ik krijg er een nichtje bij <3 Het was een hele gezellige avond en rond een uur of 9 ging ik met beide kinderen naar huis. Vooral de jongste was doodop, al sliepen ze allebei niet in de auto en lagen ze uiteindelijk pas na 10 uur te slapen.

Woensdag

Gelukkig sliepen beide kinderen uit nadat ze de avond ervoor zo laat in bed lagen. Volgens mij hebben wij deze dag niet zoveel gedaan behalve binnen blijven, want buiten was het weer boven de 30 graden en aangezien ons zwembad lek is konden de kinderen daar sowieso niet in. Ook had ik zelf even een off day dus dan probeer ik zo min mogelijk dingen te doen die moeten en vooral dingen te doen die ik leuk vind zoals lezen.

Donderdag

Donderdag was weer zo’n warme dag en de temperatuur in huis was zelfs 29 graden. En benauwd. Dus we besloten om in de ochtend het dorp in te gaan voor een cadeautje voor onze nichtjes (die waren tijdens onze vakantie jarig dus daar wilden we natuurlijk nog even heen). Aangezien we nu toch in het dorp waren gingen we ook nog even schoenen kopen voor mijn man. Shoppen vinden de kinderen (en mijn man) doorgaans niet zo leuk, maar nu met de airco en de warmte buiten wel haha.

In de middag moest Milo naar de logopedie. We hadden een verwijzing vanuit school voor maar liefst 3 punten dus zij wilde een uur de tijd nemen om een toets af te nemen. Fay en ik konden daardoor even een uurtje samen iets doen. Eerst lekker ergens op een terrasje (binnen haha) wat drinken en daarna doken we nog even de Jola Mode in. Fay houdt alleen van shoppen lekker 1 op 1 samen met mij. We vonden een leuk jasje voor in het najaar voor slechts €10 (afgeprijsd van €49,99!) en zagen ook een hele leuke najaarscollectie hangen. Omdat er echter niet veel tijd meer was konden we het nu niet passen. Maar we gaan er zeker nog eens voor terug!

Nadat we Milo opgehaald hadden zijn we naar huis gegaan om ons om te kleden en in te smeren, want daarna mochten we bij oma gaan zwemmen. Dat is echt heel fijn, want dat zwembad was 28 graden. Terwijl het buiten 33 graden was. Dus lekker verkoelend!

Vrijdag

Op vrijdagochtend gingen we naar onze nichtjes (en neefje) om hun verjaardag te vieren. Ze waren erg blij met de cadeaus en hebben heerlijk met zijn vijven gespeeld. Omdat Bart ook nog moest werken in de middag moesten we op een gegeven moment, tot ongenoegen van de kinderen, wel weer weg. Gelukkig had ik voor de middag ook weer iets leuks gepland. We hebben namelijk een abonnement op de prinses Irene speeltuin bij ons in de buurt. En ik had met de moeder van een vriendje van Milo afgesproken om er samen heen te gaan.

Helaas ging het na een uur wel regenen en toen het steeds harder begon te regenen en we zagen dat het nog wel 2 uur zou regenen zijn we maar naar huis gegaan. Helaas. Toch was het kort maar krachtig. En we kunnen gelukkig altijd weer terug. De rest van de middag werden er hutten gebouwd onder de eettafel en vermaakten de kinderen zich ook prima!

Op naar de laatste week van de vakantie….