Onze zomervakantie week 4

Terwijl een deel van Nederland vandaag alweer naar school gaat hebben wij nog twee weken te gaan. Dat betekent dat afgelopen week onze vierde week was van de zomervakantie. De eerste volledige week thuis, want in de eerste drie weken zaten we op de camping. Het was een vrij rustige week thuis moet ik toegeven. Beetje rommelen in huis, wat programma’s terug kijken die we ‘gemist’ hadden en af en toe de deur uit voor een afspraak of iets leuks. Ik neem je weer mee in dit overzicht die loopt van zaterdag t/m vrijdag.

Zaterdag

De zaterdag bestond voor een deel ook nog uit opruimen en de was doen. Alhoewel we op de camping ook hebben gewassen wordt het daar toch niet zo schoon als thuis. Dus uiteindelijk hebben we denk ik 4 wassen qua kleding en handdoeken gedraaid en dan nog een was met het beddengoed. Verder heb ik in de ochtend ook het kleine zwembad in de tuin gevuld voor de kinderen. En heb ik lekker, op de momenten dat ik even niets hoefde te doen (van mezelf) in de tuin gezeten. Tot een uur of 12 is er vrij veel schaduw in de tuin omdat de zon dan nog aan de andere kant van het huis is. Dat is altijd erg fijn in de zomermaanden. Daarna zette mijn man de twee parasols op zodat we ook schaduw bleven houden. Het kleed wat we op vakantie meenemen legden we nu ook in de achtertuin neer om lekker op te spelen.

Zondag

In deze nacht was onze jongste tussen ons in gekropen. Het is in huis erg warm en dat is hij niet gewend. Op de camping koelt het lekker af in de tent. Dus die tent missen we wel met deze warme dagen. In de middag gingen we naar de verjaardagen van een goede vriend van Bart en zijn zoontje. Het is de warmste dag van het jaar, maar ze hadden veel schaduw gecreëerd en de kinderen konden lekker zwemmen. Milo vond het geweldig want hij kon in dit bad staan! Daarna reden we nog even langs de winkel voor boter, waren we gewoon vergeten tijdens het boodschappen. Om vervolgens naar mijn ouders te rijden en met zijn vieren een plons in hun grote zwembad te nemen. Mijn man en ik waren er aan toe haha.

Maandag

Ook deze nacht kwam ons zoontje weer bij ons liggen, de laatste nacht heb ik besloten want ik kan zo echt niet slapen. En mis daardoor een hoop uurtjes. Ondanks de vermoeidheid wilde ik vandaag echt gaan werken. Mijn man is ook weer aan het werk buitenshuis en ik besloot om lekker achter de laptop te kruipen. De kinderen speelden heerlijk samen terwijl ik werkte. Tot een uur of half 12. Toen was de koek op bij hen. En dus werd het tijd voor mij om ook de laptop weer dicht te klappen. Ik had wel in de middag nog 2 bel afspraken staan maar dat kwam later ook wel goed. ’s Avonds ben ik gaan wandelen met Fay. Het was die dag weer wat koeler en dus ook in de avonden dus konden we dit fijn weer oppakken. Dit keer gingen we weer net een stukje verder dan de vorige keer.

Dinsdag

Dinsdagochtend moest ik toch de wekker zetten ondanks dat het vakantie is. Milo had namelijk een afspraak bij de fysiotherapeut. Zij wilde met hem een Movement ABC test doen om te kijken hoe het met de motorische vaardigheden van Milo gesteld is. We hebben al een tijdje geen vaste fysio afspraken meer, dus even kijken of het (weer) nodig is. In februari had hij overigens deze test ook al gedaan maar omdat hij net Corona had gehad in die periode was de uitslag niet zo betrouwbaar. Toch bleek ook nu weer dat zijn motorische vaardigheden qua evenwicht toch wel achteruit zijn gegaan. De fysio deed daarna nog meer testen en ontdekte dat er ook aan zijn spierkracht gewerkt kan worden. Dit wordt dus vervolgd.

Na de fysio reden we even naar huis om te rusten (vooral Milo) en pikten we daarna oma (mijn moeder) op om naar zorgboerderij Wouterbergen te gaan. Hier kunnen de kinderen spelen, er is een lunchroom met terras buiten en… ze hebben er vrij veel dieren. Natuurlijk gingen we eerst naar de dieren, al kwamen we de wei niet op omdat de alpaca’s en schapen de ingang blokkeerden. Gelukkig konden we wel naar de bokjes waar ook kleintjes waren. Echt heel schattig. Nadat we naar de stokstaartjes en de eekhoorn waren geweest konden we toch de dierenwei op. Even knuffelen met Bobbi de alpaca en daarna door naar de andere diertjes zoals herten, wallaby’s, Mara’s, ara’s en meer.

Terwijl de kinderen daarna speelden bestelden wij een tosti voor de kinderen om te delen en Nacho’s. Fay vindt dat ook lekker dus die snoepte lekker met ons mee. Er zaten wel echt enorm veel wespen hier, dus uiteindelijk had mijn moeder er een stuk of vijf gevangen in het flesje van haar Radler 0.0.

Woensdag

Woensdagochtend bracht ik mijn kinderen weer even naar mijn moeder omdat ik zelf naar de dokter moest. Superfijn dat dit kon. Ik ging erheen omdat ik tijdens de vakantie pijn in mijn linkerarm kreeg. Ik had dit voor de vakantie ook al twee keer gehad en alhoewel ik verder niet echt klachten had vond ik het toch vreemd. Volgens thuisarts.nl moet je dan meteen de ambulance bellen, vooral als het langer duurt zoals bij mij. Maar dat vond ik dan weer een beetje overdreven. Omdat het telkens terug komt maakte ik toch maar een afspraak. Ik heb 20 minuten moeten wachten en was eigenlijk vrij snel weer klaar bij de dokter omdat ze niks kon vinden en zei dat het niet mn hart kon zijn. Aan de ene kant is dit echt een hele fijne dokter en vertrouw ik haar. Maar er is ook niks uitgekomen wat het dan wél is.

Donderdag

Op donderdag ging ik met mijn moeder lunchen. Dit had ze nog tegoed van moederdag en vandaag kon het dan eindelijk. Ik had geregeld dat de kinderen bij mijn schoonmoeder terecht konden waar ze lekker pannenkoeken gingen eten en naar de speeltuin gingen. Mijn moeder en ik waren wat te vroeg in de stad dus we besloten om eerst naar de H&M te gaan. Ik zag echt zulke kleding voor de kinderen en natuurlijk gingen we ook even naar de baby afdeling. Ik heb namelijk twee dames in mijn nabijheid die allebei zwanger zijn. Dus ik kon het niet laten om alvast voor één van hen iets te kopen. Lekker neutraal want we weten nog niet wat het wordt. Ik kan ook niet wachten om een keer samen met hen te gaan shoppen… zooooo leuk!

Daarna liepen mn moeder en ik naar ’t Zusje. We zijn het filiaal in Weert gewend, maar dit keer was het dus in Eindhoven en gingen we niet voor het avondeten maar voor de lunch. Dat is een concept die ze sinds een tijdje hebben. Daarbij is het geen all you can eat, maar betaal je voor 2 gerechtjes een bedrag. Voor de lunch eet je vaak minder dus wij hadden ieder vier gerechtjes uiteindelijk. Het was erg gezellig en het eten was ook heel goed. Het was alleen wel heel lang wachten telkens op de bediening. Tijdens het betalen ging er ook iets mis want ze hadden ons gewoon teveel gerekend. Dat werd uiteindelijk wel opgelost maar vraag me niet hoe. De volgende keer geen ’t Zusje Eindhoven voor ons meer helaas. Toch was het een leuke middag zo samen!

Vrijdag

Om heel eerlijk te zijn weet ik niet zo goed wat we op vrijdag gedaan hebben. Het enige wat ik weet is dat we de speelgoedkast hebben opgeruimd met zijn drietjes maar verder…? Het zal een rustige dag zijn geweest, daar houden we altijd rekening mee in verband met Milo zijn beperking. Dat we genoeg afwisselen ook en voldoende rust dagen ook ertussen hebben zitten. Ook zouden we zaterdag ergens heen gaan dus een rustige dag op vrijdag is dan wel zo fijn.