Onze zomervakantie week 3

We zijn inmiddels alweer sinds donderdagmiddag thuis dus de vakantie zit er al een paar dagen op. De vakantie was is gedaan. Alles is opgeruimd en we zijn al helemaal gewend aan het thuis zijn. Best jammer. Gelukkig hebben we de herinneringen nog aan onze geweldige vakantie bij De Achterste Hoef. In dit overzicht dus voor een groot deel nog onze vakantie op de camping en anderhalve dag thuis.

Zaterdag

Vandaag begon ik de dag erg goed. Het was in de nacht best koud geweest dus ik had niet zo goed geslapen en erg behoefte aan zon en koffie. Aangezien ik zelf probeer te minderen met koffie had ik expres geen apparaat meegenomen naar de camping. Dus als ik koffie wilde moest dat op een terrasje. Dat was natuurlijk een verschrikking, haha geintje. Ik ging dus lekker in de ochtend op het terrasje van de camping zitten terwijl de kinderen bij de kidsclub waren en mijn man de was aan het doen was. Heerlijk in de ochtendzon en met een cappuccino.

Later die dag kwamen de schoonouders eventjes langs. Ze wilden graag de kinderen zien en de camping. Nadat we lekker even gekletst hadden bij de tent zijn we nog even naar het meer gelopen om te laten zien en daarna trakteerden ze ons op een ijsje. Hmmm lekker! Nadat we met zijn viertjes gebarbecued hadden was het tijd om te douchen en ons klaar te maken voor de avond. Er was namelijk live muziek op de camping én er zou ook een gratis wijnproeverij zijn. Die combinatie is natuurlijk goud. Alhoewel de kinderen het in het begin maar saai vonden werd het steeds gezelliger. De wijn was ook echt goed en we mochten flink proeven. Daarom toch ook maar wat bitterballen besteld want ik ben dat helemaal niet meer gewend al die alcohol haha.

Omdat het voor de kinderen (en dan met name Milo) op een gegeven moment echt laat werd en zij moesten gaan slapen besloten we terug naar de tent te gaan. Jammer aan de ene kant maar dat heb je nu eenmaal als je kinderen hebt. We hebben in ieder geval een hele fijne dag en avond gehad!

Zondag

Op zondagochtend besloot mijn man te willen mini golfen. Ik ben niet zo goed in dit soort dingen en kan dan niet zo goed tegen mijn verlies haha. Dus voor mij had het niet gehoeven maar de kinderen vonden het echt leuk om te doen. Vooral Milo genoot echt, alhoewel het hem heel veel moeite kost. Telkens wanneer de bal er wel in ging stond hij te juichen. Die middag was er ook een leuke show in het theater. Het was buiten erg warm dus we wisten niet of het wel slim was, maar toch gingen we erheen. En maar goed ook want het was echt heel erg grappig. Beide kinderen lagen in een scheur door alle grapjes en daardoor wij ook. Later grilden we wat groenten en vlees op de bbq en aten we er lekker stokbrood bij. Deze avond bleven we lekker bij de tent en gingen we redelijk op tijd naar bed.

Maandag

Vandaag stond de camping op zijn kop. Want er was een heuse markt inclusief mini kermis op de camping. Diverse kraampjes met eten, speelgoed, kleding en nog veel meer stonden op de camping en daarbij ook een draaimolen, eendjes vangen en een trampoline. Echter ging ik eerst in de ochtend even aan het werk (onder andere vakantieweek 2 online zetten) in het restaurant terwijl de kinderen weer naar de kidsclub gingen. Later gingen we samen naar de markt. De kinderen zagen zoveel leuke dingen en wilden eigenlijk alles wel hebben. Uiteindelijk kochten ze van hun eigen vakantiegeld pop-it sleutelhangers. Die van Milo was ook een portemonnee. En van ons kregen ze later op de dag ook nog iets, namelijk een Spiderman tasje (Milo) en een konijn tas (Fay).

Na de markt zijn we lekker gaan lunchen op het terras. Ik had de week ervoor al via de Instagram Stories gezien dat ze een lekkere soep hadden met mosselen erin en deze wilde ik wel eens proberen. Dit was echt super lekker! Terwijl we aan het eten waren zag ik dat ze bij het tafeltje naast ons een wafel met aardbeien en ijsje neerzetten. Dus besloten we om die ook drie stuks te bestellen als toetje. Hmmm echt heerlijk! We zaten goed vol naderhand haha. Omdat het zo lekker weer was besloten we na de lunch om te gaan zwemmen. Niet meteen natuurlijk, maar al vrij snel lagen we in het zwembad. Dat was echt heerlijk! ’s Avonds deden we nog even een spelletje en toen was de dag voorbij.

Dinsdag

Vandaag was weer zo’n heerlijke relaxte dag. De temperatuur liep ook behoorlijk op dus wij zijn lekker lang bij het meertje geweest. Dit keer met diverse opblaas dingen waaronder een luchtbed en daar heb ik heerlijk op liggen dobberen. Of nou ja heerlijk, mijn jongste besloot het leuk te vinden om mij telkens te draaien en duwen.. en nat te spetteren. De oudste had haar eigen opblaas ding waar ze op kon dobberen en was ook echt aan het genieten. Na een poosje besloten we toch maar weer even de schaduw op te zoeken bij de tent.

In de avond was er uiteraard weer mini disco en dit keer besloten Bart en ik om mee te gaan met de kinderen en te kijken. Fay deed dit keer zelfs mee met de dansjes haha. En Milo niet maar hij was erg moe en zat dus in de rolstoel. Later die avond toen de kinderen in bed lagen keken mijn man en ik naar PSV op de telefoon van Bart. Dat kon gelukkig wel, al is zo’n schermpje niet ideaal. Gelukkig wonnen we na verlenging dus gingen we met een blij gevoel naar bed.

Woensdag

Op woensdagochtend besloten we al een deel in te pakken. We haalden de (bad)kleding die we nog nodig hadden eruit en de rest ging later die dag al de auto in. Echt alles wat we niet meer zouden gebruiken ging de auto al in. Dit omdat mijn man op donderdagochtend de aanhanger ging halen bij mijn ouders (dat is het voordeel van op vakantie gaan op 45 minuten afstand) en zo ook de spullen alvast kon afzetten thuis. Daarna reden we naar België om te tanken, dat scheelde bijna 40 cent de liter met Nederland! Bij terugkomst zijn we lekker milkshakes gaan drinken op het terras. Of nou ja, de andere drie hadden een milkshake. Ik had mijn oog laten vallen op een Gin Tonic variant met suikerspin en aardbeien. Het was na 12 uur dus dat mocht van mezelf haha…

Wat we die dag verder nog hebben gedaan? Heel veel gezwommen! Het was dan ook 34 graden dus zwemmen zorgde voor enigszins wat verkoeling. Plus het was ook heel erg gezellig want er waren nog meer mensen uit ons straatje samen met hun kinderen en zij spelen graag met onze kinderen. Ook erg leuk om te zien dat Milo nu eindelijk ook echt wilde ‘zwemmen’ in het grote bad. De gehele vakantie wilde hij telkens niet. Hij is alleen toen mijn broertje en schoonzus er waren even in het grote bad geweest maar verder wilde hij nooit. Nu wel omdat zijn vriendjes erin zaten. En wat heeft hij zich vermaakt. Hij durfde zelfs erin te springen zonder hulp. Zo trots!

Later die avond was het de planning om naar Ameezing te gaan, dat werd georganiseerd door de camping en tegelijkertijd hadden ze een Kids Club XXL waarbij de kinderen dan vermaakt zouden worden. Echter was er maar weinig animo die avond voor Ameezing en waren er weinig mensen. Plus de kinderen kwamen telkens naar ons toe omdat ze niet wisten wat ze konden doen bij de kids club. We besloten dus maar weg te gaan. Echter net op dat moment waren de kinderen lekker aan het spelen. De jongste maakte een puzzel van 100 stukjes met een klein beetje hulp van “Gea Glitter” en Fay was met een vriendinnetje samen Rummikub aan het spelen tegen “Zara Zonneschijn”. Nadat ze daar klaar mee waren gingen we terug naar de tent en doken we alle vier het bed in aangezien het al na 22 uur was.

Donderdag

De donderdag stond in het teken van inpakken en afbreken. Mijn man was al heel vroeg eruit om de aanhanger te halen en toen hij terug kwam werd de jongste ook wakker. Hij hielp direct mee, want alhoewel hij het liefst op de camping was gebleven vond hij het ook wel weer fijn om naar huis te gaan. Toen de oudste ook wakker was konden we echt alles opruimen. De bedden, de luchtbedden, de kastjes, enzovoort. We begonnen om 8 uur en waren om half 12 echt met alles klaar. Toen was de plek echt helemaal leeg. Wel hebben we tussendoor nog ontbeten en lekker op ons gemak gedaan in verband met de hitte. Nadat we klaar waren zijn we eerst nog lekker gaan lunchen op de camping zelf bij het restaurant.

En daarna reden we naar huis. Of nou ja, naar het huis van mijn ouders. Want daar moesten alle spullen weer naartoe. Inclusief aanhanger. Omdat het te warm was hebben we niet direct de aanhanger leeg geruimd, dat deden we na het avondeten pas. En de kinderen namen meteen ook een plons in het zwembad samen met oma.

Vrijdag

De vrijdag was echt een luie dag. We hadden de dag ervoor al een aantal wassen gedaan. Het was nu wachten tot de was droog was zodat we weer een was konden doen. Verder hebben we ook nog wat opgeruimd maar vooral heel lui op de bank gezeten en filmpjes gekeken. Het was echt even zo’n dag zonder energie en zonder zin om iets anders te doen. En dat is ook prima natuurlijk.

Omdat het me heel goed bevallen is deze weekoverzichten van de vakantie heb ik besloten ook de drie laatste weken van de vakantie vast te leggen. Want de kinderen hebben nu nog drie weken, ook al moet mijn man gewoon weer werken en ben ik ook mondjesmaat aan het werk wanneer het kan.