Onze zomervakantie week 2

Er zitten gewoon al (meer dan) twee weken vakantie voor ons op. De tijd vliegt echt voorbij en dus is het ook weer tijd voor mij om mijn vakantie dagboek eens bij te werken. Vertelde ik in het vorige overzicht al dat we in week twee een heel leuk uitje hadden zijn dat er stiekem twee geworden. Daarnaast hebben we ons ook op de camping vermaakt dus bij deze weer een leuk overzicht van onze vakantie, week twee.

Zaterdag

Vandaag zijn we naar Plopsaland geweest! Dit stond al een poosje op ons verlanglijstje en dan het liefst Plopsaland De Panne en nu in de vakantie hebben we er dan echt tijd voor ingepland. Het is vanaf de camping zo’n twee uur en een kwartier rijden maar in verband met de vakantie drukte werd het op de heenweg bijna drie uur. Toch vonden we dat geen ramp want de drukte kwam pas toen we er bijna waren en de rest van de tijd hebben we lekker kunnen doorrijden. De wekker ging overigens ook al om 7 uur zodat we om acht uur direct konden vertrekken. Het was echt mega druk in het park, maar toch hebben we telkens maar maximaal 30 minuten hoeven wachten en vaak ook korter. Aangezien ik nog een aparte blog over Plopsa wil schrijven houd ik het nu kort…

Wat ik echter wél nog even wil vertellen is dat we ook een optreden van K3 hadden bij Plopsaland! Dat weekend traden ze een paar keer op zowel bij De Panne als in Coevorden. Dat had allemaal met het Mango Mango weekend te maken. Aangezien we door Milo en zijn rolstoel speciale bandjes hadden mochten we ook in een apart vak staan en konden we het allemaal heel goed zien. Wat was dat leuk zeg! En voor ons ook de afsluiting van die dag want ondanks dat het park nog veel langer (tot 22.30 uur) open was waren wij allemaal doodop. Vooral de kinderen.

Zondag

Vandaag is echt een relax dag voor ons. Na de drukke en fijne dag van gisteren gingen we het lekker rustig aan doen. Het was ook een bewolkte dag dus het weer vond ook dat we rustig aan mochten doen. We missen nu alleen wel de overbuurtjes die gisterenavond laat nog naar huis vertrokken zijn. Nu is er een kale plek. Benieuwd wat en wie er hierna komen te staan.

De kinderen hadden al besloten dat ze lekker in de tent wilden spelen maar dan wilden ze wel eerst alles opruimen en vegen. Dat was overigens echt Fay haar idee en dat juich ik natuurlijk alleen maar toe. Gelukkig konden ze ook gewoon nog buiten spelen want regenen deed het niet. De regen kwam pas in de avond ergens. In de middag gingen Bart en ik in het theater naar de F1 kijken met beide een lekker biertje erbij. De kinderen mochten zichzelf vermaken. Fay kreeg haar horloge weer om zodat ze met ons konden communiceren wanneer nodig en ze mochten verder lekker weten wat ze deden. Ze mochten alleen niet gaan zwemmen of naar het meertje.

Wat avondeten betreft deden we lekker simpel, we maakten hamburgers klaar op de skottelbraai en haalden daar nog wat frietjes en appelmoes bij. Na het eten lekker douchen en terwijl we eronder stonden kwam dan eindelijk de regen. Het was echt een flinke stortbui maar toen ik klaar was om naar de tent te gaan was het weer even droog. Bofkont haha. Aangezien het de rest van de avond telkens regende zijn we in de tent gaan zitten. Hierdoor gingen de kinderen wel moeizamer slapen, maar het lukte gelukkig wel.

Maandag

Maandag was wasdag. Dit omdat de zon flink zou schijnen zodat de was ook zo droog zou zijn. Uiteindelijk viel dat dus best tegen. De zon scheen wel af en toe, maar echt heel erg warm werd het niet dus niet alle was werd droog die dag. Het werd dus vooral een luie dag waarbij we in de middag kroketjes zijn gaan halen zodat we dat op een broodje konden eten. En waarbij Fay maar liefst 2x alleen naar het zwembad ging en ik een heel boek uit heb gelezen.

Dinsdag

Nadat de kinderen weer lekker hebben geknutseld bij de kidsclub zijn we weer naar het meertje gegaan. Dat was erg leuk, maar ook heel erg warm want er is nergens schaduw. Behalve onder de standaard parasols maar die zijn er maar weinig en waren allemaal bezet. We zijn dus maar een uurtje daar geweest. Ook hebben de kinderen de alpaca’s gevoerd en hebben we ’s avonds pannenkoeken gegeten. We haalden trouwens bij de Action ook nog een strandparasol want we besloten om op woensdag naar het strand te gaan!

Woensdag

Vandaag was het dus stranddag!

We twijfelden nog heel erg waar we heen zouden gaan, uiteindelijk werd het Vlissingen. Daar konden we de auto lekker dichtbij parkeren en dat is wel fijn wat betreft alle spullen maar vooral ook voor Milo. Een rolstoel meenemen naar het strand is wat lastiger namelijk. We waren er echt al lekker op tijd dus er was nog bijna niks te doen. We konden zo ons eigen plekje uitkiezen. Het was al lekker aan het strand met een heerlijke zeebries dus we gingen al snel het water in. De kinderen hebben er niet in gezwommen, maar wel in gespeeld. Ik zelf heb er wel in gezwommen maar niet zo heel lang want het water was toch wel koud. Ook varen er veel vrachtschepen voorbij en dat vind ik dan toch wel eng met de stroming.

We zijn uiteindelijk zo’n 6 uur op het strand geweest voordat we weer naar de auto gingen om richting Zoutelande te rijden. Daar heb je namelijk eetcafé De Babbel en dat vinden we zo’n fijne tent om te eten. Ik pakte zoals altijd de mosselen en mijn man de schnitzel. Fay had frietjes met een kipburger en alhoewel het een kinder gerecht was, was de burger wel erg groot. Lekker! Milo koos voor poffertjes met ijs en slagroom. Smullen dat het was! De rit naar huis was wel vermoeiend, maar alles waard.

Donderdag

Donderdag was weer een hele rustige dag omdat ik nog bij moest komen van de dag ervoor. Vooral de autorit hakt er dan toch wel in. We hebben die dag lekker spelletjes gespeeld bij de tent. Ook had ik een fijn hulpje bij het afwassen, namelijk Milo. In de avond ben ik samen met Fay weer naar de show House of Talents gegaan. Dit keer wisten we natuurlijk wat er allemaal ging komen, maar het was er niet minder leuk om. We zaten dit keer op een betere plek waardoor we alles goed konden zien. Wel regende het keihard toen het afgelopen was dus waren we doorweekt toen we bij de tent kwamen. Gelukkig konden we meteen ons bed in duiken.

Vrijdag

Vandaag kwam mijn moeder op bezoek op de camping! De kinderen gingen wel eerst naar de kidsclub want de verjaardag van een van de Annimatties werd gevierd en dat betekent altijd een uitgebreide kidsclub in de ochtend. Terwijl de kinderen aan het knutselen waren kwam mijn moeder die natuurlijk even wilde kijken wat ze aan het doen waren.

Daarna zijn we naar de tent gegaan waar we natuurlijk lekker samen geluncht hebben. Mijn moeder had lekker harde broodjes meegenomen. En snoepjes. Ook zijn we samen naar het meertje gegaan waar we allemaal (behalve Bart) het water in zijn geweest. Het animatieteam was er ook om zandkastelen te bouwen dus dat vonden de kinderen ook wel leuk om even te bekijken. In de avond hebben we weer samen spelletjes gespeeld en toen was de vakantieweek alweer voorbij!

Op naar een leuke nieuwe vakantie week.