Onze vakantieplannen van 2019

Er is weinig zo leuk dan dromen over leuke vakanties en uitjes. Alhoewel onze meeste uitjes vaak spontane acties zijn vind ik het ook heerlijk om voorpret te hebben over de vakanties die wel al vast staan. Vorig jaar konden we al heerlijk dromen over onze vakantie naar Italië. Maar hoe zit dat dit jaar? Hebben wij al vakantieplannen? 

Lang weekend weg

We willen in ieder geval een lang weekend weg. Lekker met zijn viertjes naar een bungalowpark of iets in die trant. Met een gezin vind ik dat eigenlijk wel het fijnste. Of we huren een vakantiehuisje. Dat kan natuurlijk ook nog. We zitten te denken aan Disneyland Parijs, alhoewel onze jongste dan wel al moet lopen.. dat lijkt me het leukst. Of misschien een lang weekend naar Texel, lijkt me ook heel leuk. We weten dus nog niet precies hoe of wat of wanneer.. Maar wel dat we zoiets in ieder geval willen doen.

Kamperen

Daarnaast staat er in ieder geval ook kamperen op ons lijstje. Als ‘klein’ meisje ben ik vroeger regelmatig met mijn ouders gaan kamperen. Niet alleen in een luxe stacaravan zoals wij afgelopen jaar deden. Maar ook in een tent. Dit waren een van de leukste vakanties dus dat willen wij dit jaar ook.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Omdat we niet weten of het bevalt hebben we geen zin om een tent te kopen en daarbij ook alle kampeerspullen. Zonde eigenlijk ook, deze spullen worden twee weken per jaar gebruikt en belanden daarna op zolder. Met dat idee zijn mijn ouders een bedrijf gestart waarbij je dus kampeerspullen kunt huren. Wij gaan met ons gezin een van hun Bell tenten uitproberen. Daar heb ik wel ontzettend veel zin in. Wanneer we gaan en waarheen weten we nog niet. Maar het handige van zo’n tent is natuurlijk dat je hem vrijwel overal op kunt zetten.

Geen concrete plannen

Zoals je kunt lezen hebben we nog helemaal geen concrete plannen voor de vakantie. Dit jaar zal het eerste jaar zijn dat we niet meer buiten de schoolvakanties om weg kunnen. Onze dochter wordt namelijk begin maart vijf en is vanaf dan leerplichtig. Dat vind ik best wel even lastig, want in de schoolvakanties is het altijd dubbel zo duur. Daarnaast zitten we tijdens de zomervakantie ook bijna drie weken in het huis van mijn ouders. Dit doen we elk jaar zodat zij op vakantie kunnen en wij op al hun dieren kunnen passen.

Dat we weg gaan is (vrijwel) zeker, maar waarheen is dus nog de vraag. Zodra we meer concrete plannen hebben zal ik dit natuurlijk met jullie delen.

Hebben jullie je vakantie al geboekt?

2 reacties op “Onze vakantieplannen van 2019

  • Heerlijk he die voorpret benieuwd waar jullie belanden! Wij hebben net italie geboekt het Gardameer een kleine camping speciaal voor de kleinste kinderen! In zo een safaritent met eigen badkamer enzo dus best wel goed luxe.
    Texel is trouwens echt een aanrader! Willen wij ook nog doen dit jaar voelt altijd zo als vakantie een weekendje daarheen

  • Wat een goed idee, dat bedrijf van je ouders! Heel erg leuk! Vroeger ben ik ook jaren lang gaan kamperen met mijn ouders. Maar de laatste jaren (des tijds) hadden we steeds zulk slecht weer, dat ik genezen ben van kamperen haha. Dit jaar zit er geen grote vakantie in, wegens onze verhuizingen. Maar we gaan gelukkig ergens in februari nog wel een weekendje weg. Daar kijk ik enorm naar uit!

Reageren is niet mogelijk.