Onze tradities

Onze tradities. Onze dochter is nog geen drie jaar maar we hebben met ons gezin al een aantal tradities die jaarlijks terugkomen. En we hopen dat we dit nog jaren zo kunnen blijven doen. Graag vertel ik jullie over deze tradities en hoor ik ook graag wat jullie tradities zijn als gezin. 

Een traditie  is een gebruik of gewoonte die van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven.

Je kunt hierbij denken aan Sinterklaas. Een traditie die echt van generatie op generatie is doorgegeven en nu nog gevierd wordt. Of het gourmetten met kerst. Ook een traditie die in vele gezinnen voorkomt en wat wij ook al doen sinds wij zelf klein waren en nu nog steeds. Maar er zijn nog meer tradities die wij hebben overgenomen en een aantal die wij zelf gestart zijn in de hoop dat dit nog jaren en jaren zo zal doorgaan.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Traditie 1 | Appelplukdag

Toen Fay één was en sinds een aantal maanden kon lopen zijn wij voor het eerst naar een appelplukdag geweest. Dit vonden zowel mijn dochter als wijzelf zo’n succes dat we afgelopen jaar weer zijn geweest. We zijn van plan om er dan ook elk jaar naartoe te gaan totdat Fay aangeeft het niet meer te willen. Hopelijk duurt dat nog een jaar of 10 haha.

Traditie 2 | Pompoendagen in Asten

Onze dochter was net een half jaar toen we voor het eerst naar de pompoendagen in Asten gingen. Deze wordt jaarlijk gehouden in het Klok en Peel museum en is een groot feest. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd maar je kunt ook de mooiste creaties met pompoenen zien. Vorig jaar zijn we voor de tweede keer geweest, toen kon ze natuurlijk al lopen en vond ze het nog leuker. En dit jaar zijn we van plan om weer te gaan. Ik weet zeker dat ze het prachtig gaat vinden.

Traditie 3 | De hei in bloei

In augustus staat de hei altijd in bloei. De mooiste paarse bloemetjes zie je dan overal om je heen. Twee jaar geleden maakte ik voor het eerst een foto van Fay in deze maand tussen de heidebloemen bij het keelven. Afgelopen jaar deed ik dit weer. En zo wil ik elk jaar een foto van haar maken tussen de mooie paarse bloemen. Super leuk om zo op die manier ook haar groei te zien.

IMG_7656

img_8487

Traditie 4 | De Lichtjesroute

En dan een traditie die ik wel heb overgenomen van de vorige generatie (oftewel van mijn ouders) en dat is het rijden van de lichtjesroute. Mijn ouders hebben dat vroeger met mijn broertje en mij ook gedaan en dit jaar zijn we voor het eerst met onze dochter geweest. Aangezien ze echt volledig onder de indruk was gaan we zeker weten volgend jaar weer! En ja, weer op de fiets want dat beviel ons wel..

Hopelijk verzamelen we in de komende jaren nog meer van zulke fijne tradities samen.

Hebben jullie ook zulke tradities?

 

23 reacties op “Onze tradities

Reageren is niet mogelijk.