Onze tradities

IMG_6801

Onze tradities. Onze dochter is nog geen drie jaar maar we hebben met ons gezin al een aantal tradities die jaarlijks terugkomen. En we hopen dat we dit nog jaren zo kunnen blijven doen. Graag vertel ik jullie over deze tradities en hoor ik ook graag wat jullie tradities zijn als gezin. 

Een traditie  is een gebruik of gewoonte die van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven.

Je kunt hierbij denken aan Sinterklaas. Een traditie die echt van generatie op generatie is doorgegeven en nu nog gevierd wordt. Of het gourmetten met kerst. Ook een traditie die in vele gezinnen voorkomt en wat wij ook al doen sinds wij zelf klein waren en nu nog steeds. Maar er zijn nog meer tradities die wij hebben overgenomen en een aantal die wij zelf gestart zijn in de hoop dat dit nog jaren en jaren zo zal doorgaan.

Traditie 1 | Appelplukdag

Toen Fay één was en sinds een aantal maanden kon lopen zijn wij voor het eerst naar een appelplukdag geweest. Dit vonden zowel mijn dochter als wijzelf zo’n succes dat we afgelopen jaar weer zijn geweest. We zijn van plan om er dan ook elk jaar naartoe te gaan totdat Fay aangeeft het niet meer te willen. Hopelijk duurt dat nog een jaar of 10 haha.

Traditie 2 | Pompoendagen in Asten

Onze dochter was net een half jaar toen we voor het eerst naar de pompoendagen in Asten gingen. Deze wordt jaarlijk gehouden in het Klok en Peel museum en is een groot feest. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd maar je kunt ook de mooiste creaties met pompoenen zien. Vorig jaar zijn we voor de tweede keer geweest, toen kon ze natuurlijk al lopen en vond ze het nog leuker. En dit jaar zijn we van plan om weer te gaan. Ik weet zeker dat ze het prachtig gaat vinden.

Traditie 3 | De hei in bloei

In augustus staat de hei altijd in bloei. De mooiste paarse bloemetjes zie je dan overal om je heen. Twee jaar geleden maakte ik voor het eerst een foto van Fay in deze maand tussen de heidebloemen bij het keelven. Afgelopen jaar deed ik dit weer. En zo wil ik elk jaar een foto van haar maken tussen de mooie paarse bloemen. Super leuk om zo op die manier ook haar groei te zien.

IMG_7656

img_8487

Traditie 4 | De Lichtjesroute

En dan een traditie die ik wel heb overgenomen van de vorige generatie (oftewel van mijn ouders) en dat is het rijden van de lichtjesroute. Mijn ouders hebben dat vroeger met mijn broertje en mij ook gedaan en dit jaar zijn we voor het eerst met onze dochter geweest. Aangezien ze echt volledig onder de indruk was gaan we zeker weten volgend jaar weer! En ja, weer op de fiets want dat beviel ons wel..

Hopelijk verzamelen we in de komende jaren nog meer van zulke fijne tradities samen.

Hebben jullie ook zulke tradities?

 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

23 reacties

 1. Monique op 4 november 2016 om 06:45

  Tradities zijn fijn! Hier ook steevast Sinterklaas en de Lichtjesroute, maar ook het Halloweenfeestje in de straat houden we erin denk ik. Ben trouwens wel benieuwd naar die pompoendagen, klinkt leuk!

  • Nicole op 6 november 2016 om 08:17

   Ziet er inderdaad erg leuk uit dat Halloween bij jullie!

 2. marije op 4 november 2016 om 07:15

  Wat een leuke tradities hebben jullie! Ik heb niet echt tradities zoals deze. Toch eens over na gaan denken.

 3. Romy op 4 november 2016 om 07:57

  Wat een leuke tradities, vooral die appelplukdag! Als ik zelf ooit kinderen krijg, zou ik ook graag dit soort tradities inbouwen.

 4. Charlotte op 4 november 2016 om 08:08

  Nee nog niet echt, maar wel leuk om eens over na te denken. Die foto’s van de bloeiende hei vind ik zo mooi!

 5. Vlijtig Liesje op 4 november 2016 om 09:14

  Ja, absoluut! Ik ben dol op familie tradities. Ze geven ook richting vind ik.

  Zo hebben wij als traditie dat we elke laatste zondag van de maand patat eten, en op Tweede Kerstdag gaan wandelen en daarna een film kijken met het hele gezin.

 6. Anita op 4 november 2016 om 10:20

  Wat een leuke tradities, vooral foto’s maken in de hei vind ik een leuke. Lichtjesroute zal hier ook wel een traditie worden en moet toch echt een keer naar de appelplukdagen en pompoendagen 😉

  • Nicole op 6 november 2016 om 08:18

   Komt goed straks met die kleine meid van jullie!

 7. Jodi - liefthuis op 4 november 2016 om 10:45

  Jaaaaa de lichtjes route. En de appelplukdagen zijn we volgend jaar ook te vonden. Bijzonder he, ik wil ook tradities maken. Oow en die hei in augustus ga ik onthouden.

  • Nicole op 6 november 2016 om 08:18

   Ja moet je doen, echt zo mooi!!

 8. Jenn op 4 november 2016 om 15:27

  Leuk zulke dingen! Wij hebben niet echt zulke tradities, maar ook geen kinderen 😉

  • Nicole op 6 november 2016 om 08:18

   Tradities kun je ook zonder kinderen hebben ?

 9. Linda op 4 november 2016 om 20:55

  Super om jouw tradities te lezen, want dat is allemaal lekker in de buurt! hihi

  • Nicole op 6 november 2016 om 08:19

   Haha oh ja natuurlijk!

 10. Daisy Dingen op 4 november 2016 om 23:03

  Wat een leuk lijstje! Leuk ook dat die appelplukdagen een traditie zijn! Wil dat nog steeds eens doen met Emma, maar het komt er steeds niet van. En wat een prachtige foto’s op de hei!!

 11. Janske op 5 november 2016 om 08:26

  Hier staat ook het Glow Festival op het lijstje ?

 12. Margriet op 5 november 2016 om 18:20

  Dat zijn echt leuke en originele tradities! Ik hoop iedere zomer te gaan picknicken met mijn meisje en elke Halloween ons allebei te verkleden.

  • Nicole op 6 november 2016 om 08:20

   Picknicken is een leuke traditie!

 13. marleen@burgertrutjes op 5 november 2016 om 18:20

  Wat een leuke tradities! En lekker buiten! Goed bezig 🙂
  PS Fay is echt een schatje <3

 14. Jessica op 8 november 2016 om 21:53

  Leuk he tradities… Al kan ik er soms wel in doordraven dat ik er echt van baal als iets niet lukt of ik wring me juist in alle bochten om de traditie door te kunnen laten gaan. Mooi om elk jaar foto’s op de hei te maken.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje